Saab Festival 2015: Grand Finale

Jag antar att du måste välja en av festivaldagarna, det måste vara sista dagen. Väl över en 1,000 SAABs från hela världen i bilutställningen, loppmarknaden, museet runt museet, prisutdelningen och den enorma publiken som bär sin oändliga passion för SAAB. I år fick vi den officiella lanseringen av en helt ny SAAB-modell!

9-4X_winner_Saabfestival2015

Dag 3 ... finalen
Fredag och Lördagens aktiviteterna hade varit ganska intensiva redan och jag såg verkligen fram emot den sista festivaldagen på söndagen. Efter att ha gjort lite forskning slutade vi göra en carwash (endast handtvätt 9-5NG och 9-3 Convertible ägare var redan frantically närande deras "babyer" när vi kom fram! Den faktiska utställningen är en ganska utmaning från ett logistikperspektiv, men alltid - festivalorganisationen gjorde ett utmärkt jobb som riktar alla till rätt plats. Vid ankomsten fick varje deltagare ett papper där de kunde ge detaljer om sin bil och dess ägare, och bara lägga till den extra professionella smaken till utställningen. Att fylla på museet tog slutligen timmar men när alla bilar var på plats var sikten bara fantastisk!

Den första konkreta SAAB
SAAB är känt för att vara okonventionellt. Annorlunda. Och så vad lanseringen av den nya modellen ... Trollhättans stad charterade den lokala konstnären Simo Heinonen för att designa en ny SAAB. Inte bara någon SAAB, men en som verkligen skulle återspegla det unika arvet av varumärket. Men varför skulle Trollhattans kommission utarbeta och producera en ny SAAB? Tja ... att ha blocken av betongblock i och runt stadsgatorna! Så den första konkreta SAAB lanserades på söndagen 7 juni med många fler "bilar" att följa snart ...

Press
Vad jag tycker gör festivalen extra speciell. Förutom flera bloggar var Trollhättan-baserade tidningen TTELA och Swedish Radio P4 också på plats, tillsammans med besättningar av olika bilmagasiner, bland annat Sveriges största: Bilsport. Något oväntat skapades en NEVS-videobesättning för att täcka täckning och utföra intervjuer med festivaldeltagare kring deras passion för SAAB.

I memoriam: Erik Carlsson
Vad hade Erik "på taket" Carlsson sagt om hur han skulle ha velat komma ihåg. Och det var vad som hände. I stället för en minut av tystnad, det karakteristiska ljudet av hans "283" och två andra röda tvåtakts SAAB 96 vad hedrar detta "Mr. SAAB".

Och vinnarna är ...
Saabfestivalen skulle inte vara komplett utan prisutdelningen ... Festivaldommarna hade en tuff tid igen. I år kategorierna var: 1) SAAB 92, 93, 95 2) SAAB 96 3) SAAB 99, 90 4) SAAB OG900 5) SAAB 9000 6) SAAB NG9000 + OG9-3 7) SAAB 9-5 8) SAAB Sonnet 9) SAAB NG9-3 10) SAAB anpassade 11) SAAB 9-2X, 9-4X, 9-7X. Deras yttersta försiktighet att deras ägare såg helt perfekt ut. Medan detta var min 3rd Saab Festival, hade jag aldrig stridat mot 9-4X! Samtidigt meddelade museirektören Peter Bäckström juryns argumentation. Orio chef för Sverige Michael Backman avslutade bilden genom att överlämna en SEC 500 (approx. EUR 50) presentkort.

Det var äntligen dags att köra hem till Stockholm igen och även om jag kände mig trött efter 3,5 riktigt intensiva dagar kände jag mig också energierad. Vilken fantastisk händelse hade det varit ... Många, många bilder togs under de tre underbara festivaldagarna. Jag tog mer än 1,400 själv men jag ville dela ett bra jobb med andra fotografer:
Johanna Matsfelt: dag 2 (68) / dag 3 (52)
Johan Lööf: festivalsintryck från dag 2 och 3
Henrik Zaar: Saab museum och dag 3 visningar
Robert (Saabrobz): dag 2 (241) / dag 3 (190) / konvertibler (26) / 9-5NG SportCombi (13)

IMG_5845

2015-upplagan från Saabfestivalen var återigen otroligt. Det största SAAB-mötet i världen och den ultimata bevispunkten för den enorma passion som fortsätter att leva på väldigt starkt. En stor tack till alla människor som var involverade i att göra allt hänt! Jag kan inte vänta till nästa festival i 2017, men fram till dess kan vi åtminstone njuta av täckningen från årets utgåva: Pre-turnen anländer (dag 0-1), Framtiden för NEVS och SAAB (dag 1), En strålande första dag (1-dag), SAAB-originaldelar (dag 1-2), Racing på Kinnekulle Ring (dag 2).

Festivaldekal-2015_blue

5 tankar också "Saab Festival 2015: Grand Finale"

  • Trevligt att se att du gillade mina bilder.

    • De är verkligen väldigt trevliga! Jag tog inte ut det här museet den här gången så att ditt komplement fyller väldigt bra!

  • Tack för den här historien och för de extra bilderna. Visst kompenserar inte bilderna för det faktum att jag inte kunde vara där den här gången.
    En bra händelse och hoppas att detta inte är det sista.

  • "den nya saabmodellen" är lite av en lough, eller hur?

    • Jag antar att du gillar designen eller inte, men "bilen" som officiellt lanserades av staden Trollhattan och det var definitivt några allvarliga affärsproblem 🙂

Kommentarer är stängda.