Saabfestival 2015: Racing på Kinnekulle ring

Grim ser ut. Hjälmar. Bråkande turbos. Den skarpa lukten av bränt gummi och svett kombinerat. Den andra dagen i Saabfestival 2015 erbjöd allt detta och mer. Hundratals SAABs var närvarande vid Kinnekulle ring för en hel dags racing på en av Sveriges finaste spår.

IMG_6132

IMG_5852

Med årets Saabfestival lanserades ett mycket önskat element: racerbanan. medan testen körs med 9-3N På SAABs fabriksprovspår som hade NEVS haft dagen innan fick du din egen SAAB på en verklig racerbanan vad någonting många festivaldeltagare verkligen hade längtat efter. Saab Turbo Club of Sweden, en av de största SAAB-klubbarna i landet och sanna experter på området. 2,072 km nordost om Trollhättan. 80 km spår nordost om Trollhättan.

Robert Sundberg är förmodligen ett av de bästa intryck från evenemanget.

2 tankar också "Saabfestival 2015: Racing på Kinnekulle ring"

  • Trevlig video; ger ett bra intryck av förarna måste ha upplevt. Sonnet I; vad byggde ett av originalen?

    • Tack för feedbacken! När det gäller Sonnet jag ifrågasätter: Ja, det här är verkligen ett av originalen. Det finns ett skylt bakom vindrutan med mer information om bilen men jag minns inte alla detaljer. Kanske kan en av våra läsare veta?

Kommentarer är stängda.