Saabfestival 2015: Racing på Kinnekulle ring

Grim ser ut. Hjälmar. Bråkande turbos. Den skarpa lukten av bränt gummi och svett kombinerat. Den andra dagen i Saabfestival 2015 erbjöd allt detta och mer. Hundratals SAABs var närvarande vid Kinnekulle ring för en hel dags racing på en av Sveriges finaste spår.

IMG_6132

IMG_5852

Med årets Saabfestival lanserades ett mycket önskat element: racerbanan. medan testen körs med 9-3N På SAABs fabriksprovspår som hade NEVS haft dagen innan fick du din egen SAAB på en verklig racerbanan vad någonting många festivaldeltagare verkligen hade längtat efter. Saab Turbo Club of Sweden, en av de största SAAB-klubbarna i landet och sanna experter på området. 2,072 km nordost om Trollhättan. 80 km spår nordost om Trollhättan.

 

Flera videor gjordes av deltagarna, men nedanstående klipp av Robert Sundberg är förmodligen ett av de bästa intrycken från evenemanget.

2 tankar om “Saabfestival 2015: Racing på Kinnekulle ring"

  • blank

    Trevlig video; ger ett bra intryck av förarna måste ha upplevt. Sonnet I; vad byggde ett av originalen?

    • blank

      Tack för feedbacken! När det gäller Sonnetten frågar jag: ja, det här är verkligen en av originalen. Det var ett skylt bakom vindrutan med mer information om bilen men jag minns inte alla detaljer. Kanske en av våra läsare vet?

Kommentarer är stängda.