NEVS: ny fabrik och nya partners

Efter nyheter från bara fyra dagar sedan om byggandet av NEVS nya fabrik och FoU -center i den kinesiska staden Tianjin, har den första spaden slagit i marken idag. NEVS ordförande Kai Johan Jiang fick sällskap av platsen på plats Mattias Bergman och NEVS vice ordförande Stefan Tilk, Så, att lägga till listan över utvecklings- och finansieringspartners, bekräftade NEVS-lag och Bank of China idag.

Spadtaget-Tianjin20150628

Kai Johan Jiang Tianjin20150628

Dagens nyheter är ytterligare ett viktigt steg på resan för NEVS (se tidigare artikel) med konkreta steg för att följa upp tidigare meddelanden om partnerskap. De nya anläggningarna i Kina kommer att komplettera Trollhättan-basen och med den nya partnern Teamsun (ett Pekingbaserat IT-företag, noterat på Shanghai-börsen) och ytterligare finansiering från Bank of China, läggs grunden för denna del av affärs plan. Det andra kritiska elementet är fortfarande bekräftelsen från den nya majoritetsägaren, OEM: en som NEVS kommer att utföra "planera A”Med plus som avtal med SAAB AB kring licensiering av varumärket. Baserat på de senaste uttalandena från Mattias Bergman pågår båda också. Det verkar som om vi väntar en spännande sommar ...

Pressmeddelande:

"Nevs firar banbrytande ceremoni för produktion och FoU i Tianjin, Kina
National Electric Vehicle Sweden (Nevs) höll sin projektlanseringsceremoni för produktion och forskning och utveckling i joint ventures i Tianjin Binhai Hi-tech-zon den 28 juni, vilket markerade starten för Nevs strategiska installation i Kina.

Nevs Tianjin-fabrik kommer att fokuseras på nya energibilar med en årlig kapacitet på 200 000 enheter. Nevs kommer att ha två globala produktionsenheter med Trollhättan-fabriken för att stödja Tianjin-fabriken med tillverkningsplanering, utbildning av arbetstagare och produktförsörjning i början.

Nevs tillkännagav nyligen två nya strategiska aktieägare i Nevs från Kina med staden Tianjin och State Research Information Technology, SRIT.

Nu är två kinesiska joint ventures registrerade för produktion och FoU. Förutom Nevs är parterna SRIT och It-företaget Teamsun, vilka investeringar initialt kommer att vara 1 miljarder RMB respektive 200 MRMB. De tre parterna kommer att kombinera sin industriella och mjukvarutekniska kompetens för att tillsammans utveckla framtida bilanslutningssystem.

Samtidigt beviljades Bank of China i samförstånd med Nevs en kredit för 10 RMB, för att stödja utvecklingen av Nevs verksamhet i Kina.                    

Det kommer att finnas ett nära samarbete mellan FoU i Kina och i Sverige för att generera framtida fordonsteknik och utveckla skräddarsydda fordonsmodeller för de kinesiska konsumenterna.

Baserat på teknisk expertis och erfarenhet i Sverige är FoU i Tianjin också utformad för att ge utmärkt ingenjörstjänst till andra kinesiska varumärken som kommer att skapa industriella synergier med Nevs egna produkter.

"De två JV-anläggningarna i Tianjin vill bli en komplementär partner till våra befintliga resurser i Sverige och är ett viktigt första steg för Nevs att bana grunden för vidare utveckling i Kina", säger Mattias Bergman, president Nevs.

Tianjin stadens snabbväxande nationell nivå demonstrationszon THT omfattar en lång historia av fordonsindustrin och har lagt stort fokus på grön innovation. Samarbetet med THT vill ge Nevs en stark plattform på EV-marknaden i Kina.

Fakta om de två kinesiska partierna i de två joint venture-företagen:

Beijing Team Sun Technology Co, Ltd tillhandahåller systemintegrationstjänster och mjukvaruutveckling och -tjänster i Kina och internationellt. Företaget grundades i 1998 och är baserat i Peking. Green Investment, som ägs av Teamuns huvudägare, är den formella aktieägaren.

SRIT är en banbrytande IT -tjänsteleverantör som ägs av Kinas forskningsutvecklingscenter vid statsrådet och telekommunikationsjätten China Unicom. Det helägda dotterbolaget BRSIC är den formella aktieägaren. " (Källa)

 

6 tankar om “NEVS: ny fabrik och nya partners"

 • blank

  Av någon anledning rör denna NEVS-nyhet mig inte alls ...

 • blank

  Betydande nyheter! Förhoppningsvis kommer SAAB Brand igen!

  • blank

   Jag håller med och förutom det "stora tillkännagivandet" om den nya majoritetsägaren är nyckelnyheterna vi nu behöver bekräftelsen på ett (om) nytt (red) varumärkeslicensavtal med SAAB AB.

 • blank

  THX för nyheterna!
  Hoppas på att EV kommer!

  • blank

   Ja ... EV momentum ökar betydligt runt om i världen och NEVS har ett antal riktigt viktiga tillgångar i handen för att kunna dra nytta.

Kommentarer är stängda.