Saab Festival 2015: Originaldelar!

Förutom att erbjuda sightseeing i SAAB, seminarier, museumsbesök och nätverk, har Saab Festival alltid varit känd för speciella erbjudanden på delar till våra älskade bilar. Och i år var det inte annorlunda! Orio (SAAB-delar) och ANA (reservdelsavdelningen fungerar nu som "Bildelslagret Trollhättan") Var framträdande framträdande och för den verkliga döden där även vad" bilgården "jag skrev om tidigare, Medan många saker har förändrats i processen att anpassa sig till dagens SAAB-marknad ...

IMG_6272
Ida, hennes hund och SAAB 9-5 "Ida Edition"

Orio får fart
Sedan min Intervju med Orio VD Jonas Tegström i januari har en hel del saker hänt. En ny hemsida lanserades, flera extra bilmärken läggs till sin portfölj (lägger till cirka 30 idag) och fart i Sverige bygger snabbt. Orio lanserade sin "Saab Original Club" på den svenska marknaden för några månader sedan och har nu mer än 3,000-medlemmar. SAAB Service Club har funnits länge, med ett exempel på ett beräknat medlemskap i USA kring 20,000 och i Storbritannien en annan 40,000. Även om Orio har haft en svår start och en lång tid, börjar de få sina handlingar tillsammans. Målta kampanjer har lanserats på den nordiska marknaden, med mer framöver.

SAAB Välj
SAAB fortsätter att vara huvudfokus, men så fortsätter de att förbättra tillgången på reservdelar. Förutom de ursprungliga SAAB-delarna, utvecklas nu en ny serie OEM-delar av hög kvalitet under varumärket "SAAB Select". Denna avhandling komplimangerar portföljen både när det gäller att lägga till nya eller inte-tillgängliga delar samt erbjuda ett mer attraktivt alternativ till originalet.

Vad mer? Låt din röst höras!
Orio har börjat aktivt lyssna på behov och önskemål från SAAB-gruppen. Baserat på community-feedback ser Orios marknadsavdelning också på andra produkter som eftermarknadsunderhållning / navigationslösningar och mer. Om du har några specifika förslag eller förfrågningar, var god att ... Orio besättningen läser dem!

Ida Edition
Jag kan inte riktigt skriva en uppdatering på Orio utan att nämna "Ida Edition" -projektet. Magnus Eriksson erbjöd sin MY00 9-5 till försäljning med rubriken "Du kommer att ångra detta". Eftersom annonsen skrevs på ett sådant underhållande sätt, genererade det mycket uppmärksamhet i media. Det kom till slut till Orios marknadsavdelning och i stället för att försvara sig, gick de in i det öppna och kontaktade ägaren. SAAB delar, kan den här bilen bli en riktig pärla igen. Och så gjorde de. "Ida Edition" med själva Ida själv på festivalen. Orio stod vid festivalen.

ANA / Bildelslagret Trollhättan
ANA Trollhättan SAABs, för att få dem service eller reservdelar. Företaget meddelade för några månader sedan att de skulle omorganisera för att anpassa sig till de nya marknadsförhållandena. ANAs showroom och servicefaciliteter har nu stängts av. På dagen före festivalen meddelar ANA ett annat drag med sin reservdelsavdelning. Anläggningarna vid Grafit 4 i Trollhättan nu verkar under "Bildelslagret Trollhättan" namn ( "Car reservdelslager Trollhättan"), men gjorde inte gör det något mindre attraktivt för festivalbesökare att svänga förbi och försöka hitta några fynd ! Jag antar att det inte var tillräckligt att skrapboken skrapades så bra möjlighet för många gör-det-själv-fans ...

ANA specialbilar
Medan ANA fortfarande är engagerad i SAAB (se även min tidigare intervjun med sin VD Joachim Lind) genom den nya serviceanläggningen på Överbyvägen, var det ledsen att se kapitlet om ANAs Special Car-division nu också stängd. Inte bara vad "ANA Specialbilar" var SAABs under de många år av SAABs Automobile era. Förmodligen är de mest kända exemplen på de senaste anpassade bilarna de två 9-5NG-s som byggdes för den svenska polisen. Även om testrapporterna var överväldigande positiva ("bästa bil vi har någonsin driven ") har konkursen i 2011 minskats till fler av dessa bilar för att dyka upp på vägen. Avhandling två kommer faktiskt att slå väg snart igen, men med förändrade externa detaljer - som 9-5NG har varit svenska brandkår.

Mer om Saab Festival 2015 i de tidigare artiklarna: Pre-Tour anländer, NEVS fortsätter att göra skillnad och En strålande första SAAB-dag.

10 tankar också "Saab Festival 2015: Originaldelar!"

 • Hallå.

  Navigering vill bli uppdaterad för 9-5 NG?
  Det finns ryska navigeringskarta för det? I den amerikanska versionen av NG kan du ladda ner europeiska kartor? Kommer Russification bilnavigering och BC?

  Tack.

  • När det gäller din fråga om Ryssland: den fabriksmonterade tillval för 9-5NG (den ursprungliga Denso-baserade system), inte har kartor för Östeuropa och det tyvärr inte finns några uppdateringar tillgängliga gjorde kan lägga till dem. När det gäller de nya eftermarknadsalternativ: Jag har inte fått information ännu om vad Saab-modeller Orio väger underhållning / uppgraderingar navigationssystem för (och inte heller har de bekräftat tidslinjer) men tack för din feedback! En gång finns det fler detaljer.

   • Tack för snabb svar

 • Bra att läsa och fina bilder. 9-3 levererad utan Orio skulle vara bra: inte släppa tid och kommunikation med telefonfunktionerna vid ratten som med tunna partilösningar

  • Jag skulle definitivt hålla med det! Dessutom har min egen feedback hittills varit det mest välutvecklade underhållnings- / navigeringssystemet, som ska stödja Bluetooth för både handsfree-samtal och trådlös streaming från mobila enheter. Stöd för digitalradio (DAB) Vad de letar efter men personligen tycker jag att det är mindre viktigt, särskilt eftersom adoptionen av denna nya standard är väldigt låg (och här i Sverige är beslutet bara att skjuta upp i obestämd tid). Vad tycker du? Hur viktigt är Bluetooth och DAB?

 • Jag skulle vara glad om jag kunde släppa den skrämmande gröna skärmen i min 9-4x och placera den i en fina navigationsenhet från 9-5 NG.
  Finns det någon möjlighet att få ett rimligt pris?
  Vänliga Hälsningar
  Martin

  • Det kan finnas en möjlighet att göra detta med de ursprungliga alternativen. Jag vill få den "gröna" radion ersatt av pekskärmsnavigeringssystemet i min 9-5NG själv. Autohaus Lafrentz vill göra jobbet och om du inte har kunnat göra det.

   • Tack Michèl. Kan du skicka över lite mer information när du har gjort det? Under tiden vill jag klämma på legeringsfliken över den gröna skräcken

 • En arbetsstrålkastare för NG 9-5 Orio eller ANA. Alla original verkar vara noll inventering av utbyten någonstans ...... Hjälp!

Kommentarer är stängda.