Saab Festival 2015: en strålande första SAAB-dag

Den första dagen i Saabfestival 2015 var jam-packad med riktigt spännande saker. Det börjar bra med SAAB pre-tour från Kiel, följt av den insiktsfulla presentation av NEVS Presidenten Mattias Bergman. Men det finns mycket mer att uppleva på Stallbacka, i och runt Trollhättan.

IMG_5723_

NEVS levererar
Det fanns många rykten om vad som kan förväntas från besättningen på Saabvägen 5, och när NEVS meddelade detaljer av deras "öppna hus" blev förväntningarna höga. Jag tror att de verkligen levererade. Faktum är att de är överlevererade. Programmet själv med seminarier, tester och guidade turer genom sina laboratorier. Den senare delen tror jag var unik eftersom laboratorierna inte varit öppna för allmänheten förut. Möjligt, det var den positiva känslan som spreds. En känsla av nytt hopp och övertygelse om att resan för att göra skillnad fortsätter. Svenska flaggor som flyger stolt, gula och blåa ballonger överallt och NEVS-personal i sina vita T-shirts talar med övertygelse och ler ständigt. Jag pratade med några av personalen efteråt och de sa att de var lika imponerade. Imponerad av den enorma uppläggningen och spänningen och stödet som de hade känt från SAAB-fansen.

IMG_5581

Mark och Tom täckte provkörningen med 9-3N på SAAB-testspåret tidigare, men kolla in mer djupgående täckning av lab-turnén på Steven Wades blogg.

Full kraft på museet
SAABs museum på morgonen och SAABs utställning på parkeringen var det många fler saker att njuta av med utställningen av SAAB-konst av konstnären Rony Lutz, en verkstad av Orio (aka SAAB Parts) och seminarier på SAABs rötter, 30 år SAAB 9000 med mera.

SAAB-delar i Skepplanda
Medan Orio var framträdande i ett stort tält utanför museet och SAABs ursprungliga reservdelar, finns det något speciellt resmål för alla: Redox i Skepplanda, några 40 kilometer söder om Trollhättan. Redox har förmodligen blivit det största lageret av SAAB-bilar (särskilt 9-5NGs och andra relativt nya modeller) på deras skrotgård, bevittna alla dessa krispiga bilar. Det var bra att vi kunde hitta det vi letade efter ...

9-5NG ägare, diskutera den stora dagen och dela förväntningarna för dagen efter: racing på Kinnekulle Ring. Mer om det i mitt nästa inlägg!

3 tankar om "Saab Festival 2015: en strålande första SAAB-dag"

  • det är en pitty!
    när ekonologier reglerar ekologi

  • XAB-9NGs har skickats till SAAB Automobile-konkursadministratörer. Det kan du lika bra säga i Skepplanda.

  • Otroligt att de skrotar helt nya 9-5NGs

Kommentarer är stängda.