Saab Festival 2015: Pre-turnen anländer!

Hålls bara en gång vartannat år, Saab-festivalen i Trollhättan är förmodligen den största SAAB-samlingen i världen. Norge, Finland, Danmark, Island (!), Estland, Lettland, Litauen, Polen, Ryssland, Tjeckien, Ungern, Italien, Spanien, Portugal, Frankrike, Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Belgien, Nederländerna, Kina, USA och Australien (saknade jag någon?). För mig var det min 3rd-festival och den här gången började spänningen redan dagen före den officiella öppningen.

IMG_5466

Stockholm / Kiel-Göteborg-Trollhättan
Min dotter och hennes pojkvän gick med på min mini-konvoj från Stockholms södra gräns. I stället för att gå direkt till SAABcity hade vi bestämt oss för att delta (åtminstone delvis) pre-tour organiserad av Bilhandlare Lafrentz och vår egen bloggare Tom. Resan med vår 9-4X, 9-3 9N and-5NG Sportcombi till Göteborg på torsdagskvällen var mycket trevlig men tog några 6 timmar och strax före midnatt vi nått hotellet. Kiel, Tyskland skulle vara tillgängligt på 09: 15. SAABs väntar redan på ankomsten av 43-deltagande bilar och en annan 20 SAAB som gick till festivalen. SAAB-vänner, motorerna skulle återigen gå över till Trollhättan.

WP_20150605_09_20_33_Raw__highres

Första stopp: NEVS
Förberedelsen av årets festival hade några upp och ner om du frågar mig. Med tanke på det från den positiva sidan ägde meddelandet om festivalen faktiskt rum i november. Organisationskommittén (Saabs bilmuseum, Saab Turbo Club of Sweden och Saab Club Sweden) 3-dagsprogram tillsammans. Utställningar, olika seminarier och workshops i museet på fredagen, racing på Kinnekulle Ring Racetrack på lördag och den traditionella utställningen av alla deltagande SAABs och en loppmarknad på söndag.

IMG_5550

Saknar på officiellt program i år var festivalen middag på lördag och aktiviteter i SAAB fabriken. Trollhättan. Trollhättan. Det faktum att NEVS saknades på programmet var nog mer märkvärdigt. Rekommendationer om olika bilsvetsalternativ inkluderades i festivalprogrammet, men inte ett ord på NEVS. Mycket konstigt. Oberoende av vad som är NEVS tekniskt är SAAB-namnet SAAB AB. Större delen av årets festival är "vad inte inbjudits". NEVS från att ha närvaro på museumsområdet och det officiella programmet är inte svårt att förstå, det är nära att bli SAAB-fans. Tydligen normaliserades sakerna något senare än 9-3EV som fick parkera framför museet på söndagen ändå.

Som jag skrev tidigare satte NEV en vacker tvingande program tillsammans för första festivaldagen. Så tvingande att flera grupper av människor i Sverige har kommit till Trollhättan. Och det gjorde vi ... mer om detta i mitt nästa inlägg!

4 tankar också "Saab Festival 2015: Pre-turnen anländer!"

  • Ja, alla är brittiska också ...... .. men ja jag håller med, det var en fantastisk helg.

    • Men självklart! Hur kunde jag glömma? Några bilar med brittiska plattor (inklusive en Jaguar med "My Real Car är en SAAB" -klistermärke ...).

      • Vet du var kan jag köpa den här typen av klistermärke?

        • Stor fråga! Jag vet att jag har klistermärken som ska användas i en onlinebutik någonstans men jag kommer inte ihåg var (och den snabba sökningen jag gjorde för en stund sedan gav inte heller svaret ...). Kanske kan en av våra läsare veta?

Kommentarer är stängda.