Saab 9-3 Aero 2014 på provspåret i Trollhättan

Under festivalen gjorde NEVS en stor insats för att erbjuda fans ett Saabic-stödprogram. En av höjdpunkterna var provkörningen med en 2014er Aero på den egna testbanan på Saab-fabriken.

Saab 9 3 Aero 2014 på provspåret, Saab-fabriken Trollhattan
Saab 9 3 Aero 2014 på provspåret, Saab-fabriken Trollhattan

Bilen själv är inte mycket att säga. Kvaliteterna - som den kraftfulla turboen och det perfekt stämda chassit - är välkända och har redan presenterats på bloggen. Co-blogger Michèl är en nöjd ägare till en NEVS 9-3; hans bidrag För några månader sedan beskriver bilen mycket bra.

Medan jag var på vägen nära Trollhättan på fredag ​​för att avsluta med ett mindre roligt ämne, var Mark och Heiko på testspåret. Videoklippen från testspåret är föremål för artikeln idag; de visar att det var mycket roligt med aero. Mitt sorgliga inlägg följer på bloggen nästa vecka.

För läsare som inte var där, ta en titt på spåret med intryck av 2014er Aero, som har otänkbart dynamiska egenskaper. Efter den första kretsen går 9-3 mycket långsamt in i den branta kurvan, och du får ett ungefärligt imponerande intryck av kurvens lutningsvinkel.

Vid det sista skakbanan visar NEVS att i Trollhättan du fortfarande har kompetens inom fordonskonstruktion och kan bygga sportsedaner i förstklassig kvalitet.

Låt oss gå, ha kul!

3 tankar också "Saab 9-3 Aero 2014 på provspåret i Trollhättan"

  • Det var definitivt en mycket trevlig och spännande upplevelse. NEVS har varit väldigt svårt. Downer var självklart att se hur tom det var i hela växten. Men de anställda gav en känsla av förtroende, vilket också var märkbart för NEVS-anställdas humör.

  • Videon om "Rüttelstrecke" fann jag bra. Vägtillståndet är fortfarande perfekt! Bilen är perfekt för kullerstenspassager!
    När video om långsam körning genom den branta kurvan har du verkligen haft känslan, strax efter re. att spetsa över eftersom lutningsvinkeln var så stark?
    Hur många grader talades ???
    Nyfiken hälsningar

    • Jag tror att det var mellan 20 ° och 30 °. Effekten i bilen kan också vara lite annorlunda. Det är anmärkningsvärt att det inte fanns någon knäckande eller knäckande kropp eller chassit kunde höras. Allt var tyst som på en platt väg. Är bara en riktigt bra bil och tekniskt perfekt matchad. Jag kände mig inte som att bilen skulle tipsa. Med Heiko och jag var fortfarande en australisk SAAB-förare med sin ungefär 4-5 år gamla son (naturligtvis i barnstolen) här. Den lilla hade kul och var jolly på banan och i brant vändning.

Kommentarer är stängda.