Premiär: Saab 9000 SC

De bästa Saab-berättelserna är lätta att berätta. Om du inte vill behandla oss till nya bilar i Sverige byggar vi oss själva lite. Så här lanserade 2014 / 15 Saab 9000 SC-projektet på vintern. En Saab som aldrig tidigare fanns, firar sin premiär idag i Kiel och på bloggen.

Premiär: Saab 9000 SC
Premiär: Saab 9000 SC

Saab premiärer har blivit sällsynta på grund av den svåra svenska vägran attityd. Du kan avgå dig själv, bara oroa dig för vad som finns på gatorna. Eller, i slutändan, inse Saab drömmar, bygga bilar på egen hand.

Logiskt valde vi den senare, svårare rutten. Något annat skulle vara intetsägande och bara svika våra läsare och samhället. Fördröjdhet är nog, så låt oss bygga en Saab. För åtgärder som dessa behövs rätt miljö: positiva Saab-infekterade personligheter, till exempel. Vissa av dem lever - som vi vet - i Kiel, vilket skulle vara hörnstenen i utmaningen. Ta lite mod, en nypa galenskap, du är mitt i Saab 9000 SC-projektet.

Idén för Saab 9000-stationsvagnen kom från Markus Lafrentz, det moraliska stödet för realiseringen av bloggen. Utmaningen: Att bygga en riktig Saab.

Människor som har transplanterat ett Lancia-tema stern till en 9000 har redan existerat. Barnens saker! En övning som skapar en hybrid av olika världar. Han gör ingenting riktigt bra. Någon som någonsin har jämfört golvpanelen i Saab 9000 och Lancia-temat, är det uppenbart att båda bilarna utom identiska dimensioner har inget gemensamt. Saab-säkerhetstänkande och italiensk lätt konstruktion, som inte går hand i hand. Det är där livsfilosofier kolliderar.

Vi valde säkerhet "Made by Trollhättan".

Vägen till Saab 9000 SC, en stor kombination med den bakre delen av Saab 9000 CS är ambitiös. En utmaning som måste bemästras. Hur skulle han ha tittat, 9000er SC, om han hade kørt av linjen från 1993 i Sverige? Den bakre panelen, en bit DNA från Saab 9000 900 på II fram till den sista 2012er Saab 9-5 sport vagn, hur vi integrerar?

Operationen på arket ledde till ett förvånande resultat. Projektet, som lanserades på vintern med en idé, har blivit en sann Saab. Det kunde verkligen ha gått i 90-årens band. Om sedan i 9000 SC då också - oväntat - lastutrymmet omslaget till Saab 9-5 herrgårdsvagnar passar operationen kan gå igenom så framgångsrik.

Idag är premiär i Kiel. Ett uttalande för Saab, andan och vitaliteten av varumärket. En 9000 Aero blev en 9000 SC. Taket och Alcantara-skogen donerade en italiensk kusin, bak- och sidofönstren är också från söder. Resten är skräddarsydd, eller Trollhättan, som originalfodret på lasthållaren.

Stationvagnen, som bara finns en gång, kommer att följa med oss ​​till Sverige för Saabfestivalen. Självklart körde jag det i förväg - det är jättekul! Granskningen och mer information om 9000 SC-projektet kommer att publiceras på bloggen efter festivalen. Det behöver inte stanna hos en Saab 9000 SC. Förfrågningar om ytterligare omvandlingar är redan tillgängliga. Ännu fler drömmar kunde komma till gatorna. Saab, det är vad vi gör av det.

19 tankar om "Premiär: Saab 9000 SC"

 • Jag är mållös, bara fantastisk !!
  Ännu mer interiör än i CS, respekt !! Rent jobb !! 🙂

 • Häftigt!

  Verkligen ett bra jobb, grattis! Och att det äntligen är dags att fira lanseringen av en ”ny” Saab är helt enkelt lysande - och det bevisar att det också kan fungera ganska bra utan NEVS 🙂

  Och grattis också till "i.ant.kal", som redan hade gissat rätt den 3 juni, med tanke på fotot publicerat i motsvarande artikel. Men: det var inte så svårt… snarare, helt uppenbart offensichtlich Speciellt eftersom det, som nämnts av “saab-uggla”, redan fanns liknande studier och Lancia-ämnet som utvecklats tillsammans med 9000er också var i en mycket liknande form som Kombi var tillgängligt.

 • Riktigt bra, jag skulle ta en direkt! Och sedan i denna underbara mörkgröna färg! Varför blir inte gröna bilar erbjuds eller sålda längre?

  Önskar er alla bra dagar i Sverige, jag är ganska avundsjuk på dig, men jag var förra året i Trollhätten. Det är bara lite längre ifrån oss än från Kiel! Hälsningar från CH, Hans

 • Trevlig bil, jag ser det leva i Trollhättan imorgon !!!

 • Jag ser också fram emot fler bilder.
  Till exempel, från den öppna bakluckan.

  ... och då skulle jag vara intresserad av hur mycket mer lagringsutrymme som erbjuds jämfört med CS.

 • RESPEKT, stor prestation!

 • Han har blivit stor! En bra prestation!

 • "Vi gör inga kompromisser. Vi gör Saabs. "
  Starkt!

 • Trevligt jobb! Men jag saknar en liten bit för den obligatoriska bakrutan av vindrutetorkaren - ska någon gång eftermonteras?

 • Riktigt bra! Jag drar min imaginära hatt till dig. Trevlig idé.

 • nästa, snälla ha en 9-5 1 lucka!
  Jag har redan gjort några repetitioner ...

 • WOW! Perfekt lyckad, om det hade varit, skulle jag köra honom nu. Jag tycker om det bättre än någon annan stationsvagn (förutom den nya 9-5, som tyvärr är för stor för mig).

  Stort beröm. Och glasyren på glasyren på kakan (: D) är fälgarna.
  Jag säger det igen: perfekt.

 • Respekt !!! Jag är glad att han fick 9000er flashbacken. Ser väldigt intressant ut. Respekt !!! Grattis. Finns det några bilder inuti?

  Ha kul i Sverige !!!

 • Fantastiskt!
  Grattis till den framgångsrika verksamheten på SAAB! Och sedan också i mörkgrön färg! PRECIOUS !!! ELEGANT u. TIDLÖS !!!
  Var försiktig .... ;-), bra dag!
  SAAB-evenemanget börjar med ett behagligt slag! Så det kan fortsätta !!!

 • Klass arbete ... Citroen DS-21 pick-up till Peugeot hybrid av kombi och racing yacht Jag har sett några galna enskilda delar, men detta är verkligen en som kan användas i praktiken.

  Jag vet inte om avsikten var - men när 9-5 Kombi (gamla och nya 9-5) kör C-stolpen är identisk med den sedan, flankerna från fylls genom fönster - precis som din unika. För mig, en tydlig fortsättning på SAAB-DNA som du lyckats, vare sig avsiktligt eller utan.

  Bra jobb!

Kommentarer är stängda.