Orio (Saab) regionalt lager Frankfurt / Main

Goda Saab-meddelanden är lovade, bra Saab-meddelanden levereras. Vi är i en premiärvecka. Efter en framgångsrik försöksoperation är nu regionens lagerhus Orio Tyskland i Neu-Isenburg nära Frankfurt am Main i drift.

Orio (Saab) regionsläger Neu-Isenburg
Orio (Saab) regionsläger Neu-Isenburg

Orio, den exklusiva leverantören av Saab-originaldelar, har mer än 2.500 komponenter i lager hos sin distributionspartner DB Schenker på ett område på 1.100 kvadratmeter. För Orio AB är det det första lagret i euroområdet. En första som erbjuder många fördelar och hjälper till att minimera valutarisken. Det faktum att Tyskland valdes som plats visar marknadens betydelse i Saabs värld och är ett resultat av det goda arbete som görs i Eschborn.

Förbindelsen till Sverige har förbättrats med det nya lagret. Nyköpings lastbilar kör dagligen till Neu-Isenburg på vardagar. den första reguljära transporten är på väg idag.

2.500 kvadratmeter Saab-originallager
2.500 kvadratmeter Saab-originallager

Fördelen för oss och Saab-partnerna är konkret. Leveranser från Neu-Isenburg har kortare leveranstid än beställningar som behandlas i Nyköping. IRIS-systemet kontrollerar tillgängligheten av inkommande beställningar och föredrar den tyska platsen om inventeringen är positiv.

Reservdelar som levereras av Hessiens regionala lager är, om de beställs upp till 12: 00 klockan, nästa dag före 7: 00 klockan vid Saab servicepunkter. Leveranstiden halveras. Goda nyheter!

Mer än 1.100 reservdelar finns i lager.
Mer än 1.100 reservdelar finns i lager.

Saab kommer från och med nu att leverera partners i Tyskland och Österrike. Servicepartnerna i Schweiz följer snart och kommer också att dra nytta av kortare leveranstider. Orio kommer kontinuerligt att optimera beståndet i det tyska regionala lageret och anpassa det till marknadens behov. Dessutom kommer de fortsätta investera betydande belopp i Saab-varumärket och expandera sin verksamhet. Det gamla IRIS-beställningssystemet kommer att försvinna under de närmaste månaderna.

Det kommer att ersättas med ett nytt, internetbaserat ordersystem som redan har introducerats i Sverige. Under sommarmånaderna startar pilotverksamheten med utvalda Saab-partner i Tyskland och Österrike. Efter en lyckad pilotfas inträffar introduktionen hos alla avtalsslutande parter.

Fördelarna med den nya logistikbasen är uppenbara - de påverkar vårt dagliga liv med Saab. Kortare leveranstider, hög tillgänglighet. Veckan ger en start som inte kunde bli bättre. Det fortsätter positivt. Vår turné till festivalen startar, på torsdag firar vi en Saab-premiär. Fler goda nyheter skulle vara välkomna!

29 tankar om “Orio (Saab) regionalt lager Frankfurt / Main"

 • blank

  Exakt, jag har också oro som i Orio verkligen gör vad de gamla bilarna behöver. Enligt min åsikt är det inte heller intressant.

  Endast om det finns reservdelar till gamla 900, 9000, 900 II, 9-3 och senare och det är inte säljs till apotekare priser, vilket är fallet i dag, SAAB föraren fordonen är överlägsna, längre köra eller investera alls. Det är helt meningslöst, om man var som redan skrivit, letat abgeschuppte och kanske några bättre delar till orimliga priser och om någon visar sig vara installerad.

  Tyvärr är det för mycket för vinst och tänkandet är tydligt för korttids! När det gäller efterproduktionen är verktygen redan där och skrivna av, så att priserna med rättvisa beräkningar kan vara motsvarande billigare. Detta visas också av andra leverantörer som Skandix, att bra produkter också kan produceras till mycket lägre priser. Innan GM tog över reservdelar divisionen var nästan allt tillgängligt på SAAB. Därefter blev det redimensionerade.

  Om ORIO vill SAAB fordon underhålls och den efterföljande produktionen kan fortfarande göras i stora mängder, är det viktigt att inomhus mattan bara för över 20 år gamla fordon åter tillgänglig. Speciellt när cabriolet, det finns ingen riktig möjlighet för Sattler lösningar eftersom det tar formen här. Och inte ens för de 10 år gamla bilarna finns det en inredningstepp mer i sortimentet. Eller tätningsband eller dörrgummor. Eller spoiler kit på cabriolet. Vid något tillfälle är varje gummi i slutet. Och då ?? Billiga delar blir ett problem.

  Hoppas att någon annan har en olycka till förmån för hans fordon eller slår bilen för att bli lite bättre är dumt. För om du vill behålla bilarna på vägen, borde det inte vara ett lukrativt företag att slakta bilar och sälja delarna, som det för närvarande är klart fallet med SAAB.

  Exakt är dessa punkter i andra tillverkare (BMW, Audi, Mercedes, VW), vilket kanske är mindre i reservdelarna för vinst, mycket bättre position. Det är ännu enklare på SAAB, eftersom många delar producerades tvärgående i andra modeller och under mycket lång tid.

  Och som många andra har jag inget förtroende för ORIO. För vad som saknas på gamla 900-talet och i 900-konvertiblerna ... det kommer fortfarande inte att finnas. Jag har inget hopp om det och att priserna kommer att gå ner. Det skulle vara fantastiskt, men det handlar om vinst.

  Centrallagret för D, A och CH är ekonomiskt sett ganska smart och säkert en bra idé för optimering. Även om schweizern levereras direkt, kommer ORIO Schweiz vid något tillfälle inte längre att behöva ett eget lager.

 • blank

  I Belgien är Beherman-koncernen på Saab för att leverera reservdelar och vårt Saab-garage måste nu beställa direkt från Orio i Sverige.
  Kanske kan man också ta hand om Neu-Isenburg?

  • blank

   Leverans via Frankfurt kommer troligen att vara nästa logiska steg.

   • blank

    Skulle ha velat väldigt mycket.

 • blank

  Goda nyheter, även om det redan var standard i det förflutna.

  Det ser ut som att Orio för närvarande är en delskiftare. De handlar i reservdelar. Men bara de som är lätta att få, talar om tillverkarna av delarna.

  Vad de inte gör just nu, antingen på eget initiativ eller genom idrifttagning, är att ha utskrivna delar gjorda i tryck, om det inte finns någon aktiv tillverkare. Till exempel, om en ny tillverkare måste hittas. Eller delar skulle kunna bli snabbast i Trollhättan, där det för närvarande inte produceras.

  Och vårdhögskolan, den vidare utvecklingen av fordonen, är långt ifrån. Förbättrad aerodynamik som skickar tydliga bakljus från 9-5 från Saab Museum, strålkastare med LED-teknik, aktiv vibrationsdämpare för 1.9 TiD i 9-5, etc vi inte kommer att få se mer av Orio.

 • blank

  9-5 Aero: Dina namngivna leverantörer av delar är också beroende av Orio. Man levererar renoverade originaldelar, som är dubbelt så dyra som identiska OEM-delar för vissa Volvomodeller…. X900: Kylargrill utan krom ser snygg ut. och du måste måla den igen. Jag är bakom mig för min 901 sneda nos. Begagnade erbjuds för upp till 400 euro. Tja och på Volvo kan du få en växellåda eller delar till en 15-årig V40 som kom från Renault då, vilket är hälften billigare på Renault ...

  • blank

   Som sagt - först och främst respekterar jag att Orio har lyckats eller fortfarande håller på att bygga om leveranskedjan. Det är legitimt att vilja tjäna pengar i processen. Om Orio gör ett bra jobb har jag inga problem att bli beroende av det.

   Med den nödvändiga möjligheten i kundservicen att fylla på jag specifikt följande:.
   När man ersätter bränslepumpen till en 9-5 Aero SC från 2007, varför varken ORIO eller SAAB-basen kunde tillhandahålla en väl fungerande ersättning. Trots upprepade förfrågningar kommenterar ORIO inte direkt på SAAB-basen. Fordonet var redan 3 1 dag i verkstaden för detta ändamål och Orio var inblandad.
   Av produktansvar är du förmodligen ingenting där och problemet kvarstår oupplöst. Det suger. Det finns fortfarande utrymme för förbättring här.

 • blank

  Tyvärr måste jag hålla med Uli. Så trevligt och bra som ett regionalt lager från Orio låter / läser. Det saknas reservdelar, som jag också tvingades samla in och betala dyrt för min 901 förra året. Dessa var i detalj frontgaller, strålkastarjusteringsmotorer, indikatorglas, strålkastarglas inklusive reflektorer och plåt, plåt, plåt ... Jag får inte tillbaka pengarna. Andra tillverkare av unga och gamla timers har gjort det bättre i flera år. Jag tänker främst på Porsche. Just nu vacklar jag mellan att sälja och mala min 901….

 • blank

  Naturligtvis är inte allt optimalt, men förstår inte spänningen. Grille, inte Chrome för 86er Steili, levererades utan tvekan, ibland till och med 3. Bromsbelysning eingetütet. Ja, det är också tillgängligt från Orio (#9567223). Fråga de andra sverigena om delar till 30 års skatter. De jagar dig från gården!

 • blank

  Först är det goda nyheter. Det är bra att Orio gör allt för att försörja SAAB-fordon med reservdelar och hålla dem på vägen.

  Jag har redan märkt att det finns då och då svårigheter med leveransen av reservdelar inte bara för "gamla" fordon och att Orio har svårt att göra ett uttalande. Orio kunde göra lite mer vid denna tidpunkt.

  För rättvisans skull finns det alternativ:

  http://www.schwedenteile.de/
  http://www.skandix.de/de
  http://www.wikingerparts.de

 • blank

  Mycket bra NYHETER! Orio ser ett långsiktigt perspektiv med SAAB, vilket gör mig lycklig!

 • blank

  För mig är öppningen av ett regionalt lager en mycket positiv fråga - period.

  Framtiden kommer att visa hur framgångsrikt Orios arbete för Saab kommer att bli på lång sikt och vad andra partners Orio kan arbeta för i detta regionala lager i framtiden.

 • blank

  Är bra nyheter! Konstigt att vissa människor fortfarande alltid någonting att klaga på eftersom 23 år efter produktionsslutet inte är alla tillgängliga och om leverantören vill se mycket mer plasticine. Chockerande, något sånt

  • blank

   Så bara någon som inte talar det talar.

 • blank

  @Greif08: Din kommentar är ganska utslag. Det kan vara att företaget konstruerar NEVS inte kommer till fötterna. Men det finns fortfarande tillräckligt med Saab-fordon som vill drivas på vägen. Och de behöver reservdelar.

  MEN: Jag skulle vilja veta när ÄNDRA viktiga, långa otillgängliga delar för äldre Saab-fordon kommer att finnas tillgängliga igen! Växellådsdelar till Saab 901 till exempel dekorativa delar ... DET MESTA ÄR INTE tillgängligt! Som ett resultat kan återförsäljare som har hittat delar förgylla dem och handeln med begagnade delar blomstrar. Men vill du alltid använda avskrapade gamla saker?

  Jag vill slutligen veta ens vet om och när ORIO avser lite minutiöst återutfärda de mest efterfrågade delar till äldre fordon eller för att ge åtminstone licenser och verktyg / blanketter / data tillgängliga för nachfertigen detta minst entusiastiska sätt! På Internet forum sådana Saab-Cars.de vill entusiaster snabbt en lista över de delar skapas på kortast möjliga tid och med hjälp av Saab verkstäder som omedelbart snabbt skulle behövas. Men det är uppenbart att det här området inte är intressant, annars hörde du till exempel slutligen nya gamla delar av Orio för Youngtimer.

  Jag saknar också tydligare ord från operatörerna av saabblog. Om detta forum verkligen är oberoende och drivs av entusiasm, är det snarast dags att sätta fingret i såren. Ur min synvinkel var det redan ett misstag att kvartalera de "unga tidtagarna" i sin egen blogg. Vad ska det vara bra för?

  Jag kan bara säga: Jag spenderade mycket tid på att köpa en 9-3 III Sportcombi. Men den fortsatta dåliga tillgängligheten av delar som redan finns i bröd och smörbilar som 901 får mig att tänka. Om inte ens Radlaufleisten eller galler finns, handlas sista dimensionerade kolvar för 1300 euro och den senast tillgängliga, omålad stötfångare huden för en 901 konvertibla i Europa 800 euro kommer att kosta, då jag inte kan tro att Orio en 9 -3 III kommer att ha reservdelar redo inom några år.

  Killar, det är problemet! Jag har inget förtroende för Orio. Jag tror inte att de verkligen försöker göra någonting för scenen. Snarare är erbjudandet inriktat på delar som är självgående. Experiment med reproduktioner (ännu mindre kvantiteter) för äldre bilar är inte efterfrågan.

  Å andra sidan börjar Orio producera delar till andra märken. Man borde förstå en annan.

  Det är min åsikt. Jag är ledsen. Jag tycker om att vara övertygad om motsatsen.

  • blank

   Uli, det är inte vår stil att skrika högt och sätta fingret i sår. Vi är i ständig dialog med Orio, vi vet exakt vad som händer när det gäller klassiker och ungdomar. Det är bättre att agera lite mer diskret, för enligt vår åsikt kan du uppnå mer.
   Om du är missnöjd kan du dessutom söka dialog med Orio. Forumoperatörer är också välkomna att göra det, eget initiativ är efterfrågan. Telefonnummer är kända, i Eschborn ser de fram emot dialogen.

  • blank

   Om det bara är ett kylargrill (kromfinish) för en 901 ”Steepschnauze”, inga problem.
   Finns i lager!

  • blank

   Se även bara en skimming av

 • blank

  Hi Tom,

  Tack för den detaljerade informationen om det nya reservdelslagret.

  Detta skulle vara en trevlig "behandling" för den framtida huvudägaren - Mahindra verkar ha förstört det igen. De får bara inget bakat.

  Själv skulle jag vara glad om en riktig professionell från fordonsindustrin skulle slå till. Exempel: Carlos Ghosn - Nissan och Renault har inte längre en marknadsförbar lyxbil i sin portfölj.

  Jag kan föreställa mig att det skulle vara en annan bra utmaning för Carlos Ghosn att få vagnen flytande igen i Trollhättan (och naturligtvis globalt) - som känt har han redan uppnått ett mästerverk med Nissan (de var också i botten för år sedan ).

  En sådan kaliber skulle vara precis saken för vårt varumärke - Jiang + Bergman, om inte redan gjort, kontakta de rätt stora i bilindustrin !!!!

  • blank

   Hej Herr Rudolf,

   Övre klass på Renault-Nissan heter Infiniti och de är ganska framgångsrika och bygger bra fordon. Nissan ett mästerverk ... Jag vet inte, tusentals anställda fick följa med
   Inträde av Renault på Nissan i mars 1999 tror på det.
   Kvalitativt har Nissans bilar också blivit sämre under Ghosns ledarskap än vad den gjorde
   på Nissan var fallet. Det sparades på bekostnad av kvalitet.
   Goda fordon som Laurel, Bluebird, Stanza och Sunny har inte funnits länge.
   Ghons behöver verkligen inte NEVS / SAAB. De behöver bara kapital, då fungerar det
   med gruvarbetare och hans trupp.

   • blank

    @ capri 73
    Visst var överflödiga anställda tvungna att lämna Nissan - Nissan var för uppsvälld när det gäller arbetskraften. I mitt specifika exempel, med bra ledarskap under Ghosn i Trollhättan, skulle ytterligare anställda behövas och inte tvärtom!

    Bilar som Nissan Qashqai (nu den största inkomstkällan i gruppen) klarar sig bra. Jag har dock inte sett en Infiniti på flera veckor, inte ens på Hamburgs gator - det kan inte vara fråga om att lyckas med denna artefakt utan någon tradition (här saknar det inte bara tradition).

    Det är också tveksamt om Bergman + Co. egentligen bara beror på brist på pengar. Tidigare, med en NEVS-grupp i toppklass, skulle investerarna ha gett varandra handtaget - de behöver en ny huvudägare som tar över butiken inklusive ledning och har nu erkänt detta själva!

 • blank

  Eftersom det fortfarande finns tillräckligt med oss ​​galen människor som vägrar att köra bil annan än en Saab, trots att det inte finns någon ny. Och de måste tas hand om. Tack, Orio.

  • blank

   Tja, som en galning ser jag mig inte rak

 • blank

  Jag tycker att det är bra och bra! Men jag undrar vadum Orio är så rent för Saab? Slutet är förutsebart.

  • blank

   Förmodligen betalar det i förskott? ? ?

   Åtminstone om de underliggande prognoserna för underhållsvaraktighet, årlig körsträcka etc. (i slutändan ägarbeteendet) också gäller. Orio har det i sina egna händer också.

   Därmed behovet av delar som inte släppa tidigt och snabbt godkända Saab måste vara flitiga drag får inte bli en lång tid och förtroende för ägarna i utbudet får inte skadas permanent. 1.100 olika föremål verkar dock inte lika mycket för mig.

   En intervju med Orio skulle vara intressant.

   I alla fall är det bra nyheter

   • blank

    Det kommer att bli en intervju med Orio Tysklands VD JP Schuhmacher på bloggen snart!

    • blank

     Klass! ! !

     Inte konstigt att bloggen är en del av daglig läsning för många.

  • blank

   Två saker som bör kallas bakgrundsinformation: Det finns naturligtvis förutsägelser i Orios hus hur Saab-aktien kommer att utvecklas under det närmaste decenniet. Lyckligtvis fortsätter fler fordon på vägen än ursprungligen trodde, Saab-verksamheten är stabilare och långsiktigare än förutspådd.
   Dessutom bygger Orio parallella ytterligare produktlinjer för andra tillverkare, kommer på lång sikt på flera ben.

Kommentarer är stängda.