Kärlek vid första ögonkastet

En annan Saab-historia! vår Saab läsare kopp , som vi skickar för första gången efter festivalen, går den här gången till Marco i Upper Lusatia!

Min Saab, som dagligen gör livet lite trevligare för mig och för oss (min fru, vår son och jag), är en 9-3 SC BJ 2007. När denna 2005-serie visades för första gången var det klart för mig att jag måste ha kört en sådan bil i mitt liv.

Saab syskon bland dem själva
Saab syskon bland dem själva

Det var, eller är fortfarande som den berömda kärleken vid första anblicken. Men först till början av min Saab-historia.

I DDR var urvalet för mig (som inte särskilt bilintresserat barn) av ovanliga favoritbilar inte särskilt stor. Men sedan några år efter sekelskiftet (om 1995) körde vår konstlärare till skolgården med en Saab 900 Turbo, bekantskapet av varumärket gjordes i Sverige. Först gick jag till 900er flera gånger om dagen för att undra om han skulle tycka om mig eller inte. De andra modellerna från Saab kunde inte leda mig till ett snabbt resultat vid den tiden. Intresset för varumärket var fortfarande stort, eftersom dessa fordon var något av deras eget.

10 År senare upptäckte jag oavsiktligt Saab 9-3 SC på internet och jag började återinträda med varumärket och den här gången utan att lämna den igen.

Efter många år reser verksamheten och därmed använder alla typer av märken, hade mitt senaste köp av 2010 inga stora påståenden utom långdistansförmåga. Allt granskades och plötsligt kom tanken att se på Saab. Som tur skulle ha det fanns det ett rimligt erbjudande om en 9-3 SC med nästan full utrustning (endast värmaren saknas).

Sedan dess har jag kört många kilometer Saab och nästan alltid med ett leende. Trots vissa ekonomiska KO kriterier var bilen och repareras alltid. Från kopplingsskada, till defekta virvelklaffar med inloppsrörsmedelsbyte, till en nästan odetekterbar läcka i kylkretsen.

Även om jag inte behöver köra eller köra och bara gå förbi bilen, måste jag le. Detta gäller även andra Saabs, som man ser nu och då i området. Dessutom finns det några mindre historier som markerar bilen eller varumärket dessutom.

- I köen framför en barriär knackade det plötsligt på mitt fönster. En trevlig kille från Ingolstadt bakom mig var tvungen att berätta att han väldigt mycket ångrar att byta ut sin 9-3 för en A4. Han önskade mig alltid en bra resa och återvände med ett leende.

- När man köpte en ny xenonbrännare menade säljaren bara "ha kul byte". Ingen aning om vad han menade. Jag är ute till bilen, huven på, avlägsnande och senare ominstallation av torkarens fyllnadshals, byte av brännaren och klar. På internet läser man att med 99% av tillverkarnas omfattande demontering av stötarna och vidare för det var nödvändigt. Otroligt.

- När du monterar barnsätet för avkomman finns det i installationsanvisningarna något av "Fummelei" hur man sätter fast en hylsa med remmar på framsätet. Vid Saab finns det extra fästöglor i skenorna på framsätet. Ingen fumbling, strapped, done.

Andra små saker är Nightpanel, dold gasfjäder i bagageluckan, motorhuven utan irriterande räcke eller den snygga "snabba bälten" noten i 9-5 (verkstadsbil).

En del av det kan också vara tillgängligt från andra tillverkare, men i det övergripande paketet gör det Saab så otroligt värdefullt. Jag hoppas att vi har ledsen glädje med honom. Och låt honom förlåta mig för att ibland leta efter en yngre modell. Men det talar tydligt för honom att det hittills inget erbjudande kunde byta ut det med ett tungt hjärta kanske.

Det finns säkert många fler vackra, bra och säkra bilar, men ingen som fascinerar mig som en sann icke-bilentusiast. Och nu behöver bara thrillern i Trollhättan en lycklig avslutning ☺

2 tankar om "Kärlek vid första ögonkastet"

  • Rätt så är det som det är. Och det snygga är att du aldrig satte upp saker på Saab, men det gjorde det, och det gör Saab speciellt för mig.

  • Trevligt till saken. Det är verkligen de många väl genomtänkta små sakerna som gör våra bilar så söta och annorlunda från folkmassan.

Kommentarer är stängda.