NEVS lovar spänning på Saabfestival

Mindre än en vecka fram till Saab Festival 2015 startar, förmodligen den största SAAB-samlingen i världen. Många spännande programdetaljer har redan tillkännagivits men det har varit tyst runt vad de kan förvänta sig av besättningen på Saabvägen 5. Hittills ... här är vad NEVS planerar att erbjuda festivalbesökarna ...

IMG_2574__

På fredagen 5 juni hålls en serie aktiviteter på fabriken på Stallbacka. Dessa inkluderar:

  • Flera seminarier
  • Guidade turer i forsknings- och utvecklingslaboratoriet
  • Visning av 9-3EV
  • Visning av en av kraschbilarna
  • Testkörning på fabrikstestbanan med en av de NEVS-producerade SAAB 9-3, gå med i en professionell pilot!

NEVS kommunikationsdirektör Mikael Östlund bekräftat www.saabcars.com på tisdag, så håll ögonen öppna, men om du fortfarande osäker på om eller inte att delta i festivalen, skulle jag hävda avhandlingen ytterligare aktiviteter är en ganska spännande anledning att bege dig till Trollhättan nästa vecka!

Och om någon undrar, jag är (uppenbarligen ...) på väg över mig själv också. Vår "familj konvoj" kommer att lämna Stockholm på torsdag redan att vara i Göteborg i tid för att välkomna de deltagande 43 SAABs som kommer att anlända från Kiel, Tyskland och gå med dem på pre-tour till Trollhattan. Jag har sett meddelanden om minst tre andra konvojer som härrör från olika delar av Sverige samt mindre grupper från andra länder.

Så många av er (och dina bilar!) I "SAAB-city". 9-5NG SportCombi. Den här gången känner jag mig ännu mer upphetsad.

20150429_202307_

 

Mer information om huvudprogrammet för fredag, lördag och söndag finns på Saabmuseums hemsida http://saabcarmuseum.se/en/events/saab-festival-2015/

Vi ses där!

Festivaldekal-2015_blue