Beiijing Auto - Borgward - Porsche

På måndag är vi garanterade att ha bra Saab-nyheter på bloggen. Innan det är en kort titt på den breda världen, särskilt i Kina, på agendan. De goda gamla Saab-motorerna med den unika Trionic fortsätter sina karriärer. Nu kommer B205 i den rustika Beiijing bilen BJ40.

Beiijing Auto BJ40 - snart med Saab Turbo
Beiijing Auto BJ40 - snart med Saab Turbo

204 Saab Turbo PS och 280 Nm kommer att driva off-roader i framtiden. den Bil Nyheter Kina rapporterar en BJ40 med B205-motor; I september firar den nya varianten Premiere på Chengdu Auto Show. Intressant är historien, eftersom Car News China har funnit en indikation som ger en indikation på B235. Den berömda motorn, som var en legendarisk B234 i Saab 9000 på vägen, senare som B235 Evolution i 9-5 upp till 260 hästkrafter har försvunnit från scenen.

BAIC köpte rättigheterna till 2.3 liter 2009; hittills har det inte dykt upp i någon modell. I BJ40 Car News hittade Kina en hylsa med motorbeteckning ändrad från 23 till 20. Arbetar kineserna på 2.3 liter som en het turbo i olika modeller? För första gången skulle vi vara avundsjuka på BAIC-kunder och fortsätta att följa utvecklingen.

Om vi ​​stannar i Kina faktiskt byter vi till Borgward. Inte bara pengarna för återkommande kommer från Fjärran Östern, även om de återvändande vill etablera sitt huvudkontor i Stuttgart i augusti.

Borgward ...

Borgward Erlkoenig - första officiella foto. Bild: Borgward
Borgward Erlkoenig - första officiella foto. Bild: Borgward

Motoranläggningen och produktionen i Peking är redo att starta, och ett första officiellt Erlkönig-foto av Borgward SUV är i omlopp. Och ändå - den korta uppdateringen om Borgward kunde skrivas om med "Varje början är svår".

Borgward är aktiv, det finns en YouTube-kanal, respektive Twitter-konto, Instagram och så vidare. Antalet följare visar hur lång väg som måste tas på comeback kan ses. På Youtube finns 85, Twitter 165, Instagram 56. Det är minst sagt ingenting. Nästan tre månader efter Genève Motor Show, det första tecknet på liv i det som kändes som 3 år, är varumärket ännu inte entusiastiskt.

Borgward kunde trots allt få en erfaren chef ombord med den tidigare Daimler-mannen Ulrich Walker. Walker arbetade för Daimler i Kina och Fjärran Östern tills 2013, som tidigare hanterade det lilla bilmärket Smart.

Och annars? Datumet för IAA står. Där visas produktionsversionen av SUV. Designen kommer från Einar Hareide, som länge var med Saab. Kort därefter bör den första nya Borgward rulla till kunder i Kina och några tillväxtmarknader. 3 SUV vill ta med Borgward i första steget på marknaden, senare limousiner och andra varianter. Det blir en spännande lång väg.

Porsche

Saab 1.6 med variabel komprimering
Saab 1.6 med variabel komprimering

Kommer vi ihåg Saab-motor med variabel komprimering? En 1.6 liters 5-cylindrig motor som utvecklades mellan 2000 och 2001 och sedan stoppades av GM? Ämnet spöker fortfarande sinnet, nu utvecklar Porsche idén. Men under ett annat tecken ...

Medan Saab ändrade kompressionen med hydraulisk lyftning eller sänkning av delar av motorhuset, ska kolvens Porsche-version höjs eller sänkas i två lägen via en kolvplacering. Porsche Consulting har ansökt om ett patent för denna idé. Spännande, för kanske kommer på den här sätten en original Saab-idé till serien.

Åtminstone en Saab 9-5 med variabel kompression existerar fortfarande idag. Det tillhör museets innehav i Trollhättan. Saab fortsätter på helgen. Vi publicerar läsarberättelser, och vår turné till Sverige går online!

10 tankar om “Beiijing Auto - Borgward - Porsche"

 • blank

  Är det faktiskt känt, vem bygger nu H-motorn? Är tillverkaren densamma för BAIC och Saabparts?

 • blank

  Har Senova D320 en motor med 2,3 1 och beteckningen B235R?

 • blank

  Jag menar, jag kan komma ihåg att Mercedes arbetade på en SVC-liknande teknik runt 2005 (?) Genom att byta kolvslag. Några exemplar byggdes för demonstrationsändamål, men det var inte klart för serieproduktion. De kallade det "Diesotto" - ett sådant konstigt ord sticker bara 🙂

  • blank

   När SAAB blev offentligt med det sa tyska "experter" att det inte kunde fungera - men testfordon gjorde redan sina varv i Sverige 🙂.

 • blank

  Om Borgward:
  Vilka alternativ finns det för närvarande för ”individualister och sidotänkare” som är intresserade av att köpa?
  Om NEVS:
  Om det fortfarande inte finns någon erfaren biltillverkare i båten, kommer den hjärndöda patienten bara att fortsätta att vara konstgjort vid liv!
  När det gäller "variabel komprimering":
  Den senaste varaktiga revolutionen i motorkonstruktion var TDI. Allt som kom efteråt blev och testas fortfarande av kunden och har kastat tusentals användare några oerhört höga räkningar på grund av stora motorskador.
  Min slutsats: (Hittills) inget nytt under solen ....

 • blank

  Om du snurrar saker lite längre med Baic och de vidareutvecklade Saab-motorerna kan det teoretiskt hända, motorerna upplever ett andra liv i en Borgward i Europa. Foton tillhör Baic, vem vet, vem vet? När den gamla Saab-designern redan "tillämpas" på Borgward. (Snälla ta det inte för allvarligt, roligt)

 • blank

  Till mjölkningsmusen, dessa tips.

  Med nedräkningen (Saab-premiären 2015 om sex dagar) kan tillkännagivandet för måndag inte ha något eller inte direkt att göra med. Tiden passar inte ...

  Jag tror att Tom, på federalt ministerium för ekonomi och arbetsmarknadens vägnar, måste se till att Saab-förare ser fram emot att gå till kontoret på måndag och sitta framför datorn.

  Ett riktigt meddelande?

  Dessutom en bra?

  Jag saknar tro och ändå är jag nyfiken på en armbåge! ! !

  PS
  Å andra sidan lämnar Borgward mig helt kallt och ointresserad. I det stora och kraftfulla Kina är det en djup förnedring och nationell stolthet att det inte går att få dina bilar till Europa och dina egna varumärken att inte bli etablerade globalt.

  Hur kan det vara att det stora Kina här mottar avslag, medan den sydkoreanska och i synnerhet den japanska bilindustrin i flera årtionden nu krånglar europeiska kunder upphör?

  Borgward blir ett försök att sälja kinesiska bilar med en bit tysk-europeisk kamouflage. Det är okej, men det är inte spännande.

 • blank

  Det finns den stora frågan om det finns något bra att rapportera om SAAB eller om NEVS och om det finns något samband i framtiden. I Toms kommentar till NEVS New Affiliate-artikel gör han ett eller annat förslag på att vi kan uppleva en oväntad (positiv?) Överraskning. Är ibland nästan otäck eftersom han vet hur man kör spänningen till det yttersta.

  • blank

   Små, subtila skillnader, det är vad det handlar om.

 • blank

  Finns det några goda nyheter från Saab? Jag är nyfiken!

Kommentarer är stängda.