Beiijing Auto - Borgward - Porsche

På måndag är vi garanterade att ha bra Saab-nyheter på bloggen. Innan det är en kort titt på den breda världen, särskilt i Kina, på agendan. De goda gamla Saab-motorerna med den unika Trionic fortsätter sina karriärer. Nu kommer B205 i den rustika Beiijing bilen BJ40.

Beiijing Auto BJ40 - snart med Saab Turbo
Beiijing Auto BJ40 - snart med Saab Turbo

204 Saab Turbo PS och 280 Nm kommer att driva off-roader i framtiden. den Bil Nyheter Kina rapporterar en BJ40 med B205-motor; I september firar den nya varianten Premiere på Chengdu Auto Show. Intressant är historien, eftersom Car News China har funnit en indikation som ger en indikation på B235. Den berömda motorn, som var en legendarisk B234 i Saab 9000 på vägen, senare som B235 Evolution i 9-5 upp till 260 hästkrafter har försvunnit från scenen.

BAIC har köpt rättigheter till 2.3 liter 2009; Hittills har han inte dykt upp i någon modell. I BJ40 hittade Car News China en färdplan med ett motornamn ändrat från 23 till 20. Fungerar kineserna på 2.3-liter som en het turbo i olika modeller? Vi kommer att vara allvarligt avundsjuk på BAIC-kunder för första gången och fortsätta att övervaka utvecklingen.

Om vi ​​stannar i Kina faktiskt byter vi till Borgward. Inte bara pengarna för återkommande kommer från Fjärran Östern, även om de återvändande vill etablera sitt huvudkontor i Stuttgart i augusti.

Borg Ward ...

Borgward Erlkoenig - första officiella foto. Bild: Borgward
Borgward Erlkoenig - första officiella foto. Bild: Borgward

Motorns fabrik och produktion i Peking är klar för start, och ett första officiellt Erlkönig-foto på Borgward SUV är i omlopp. Och ändå - den korta uppdateringen till Borgward skulle kunna skrivas om som "Varje början är svår".

Borgward är aktiv, det finns en YouTube-kanal, respektive Twitter-konto, Instagram och så vidare. Hur länge är sättet att göra återkommande kan ses i antalet anhängare. På Youtube är det 85, Twitter 165, Instagram 56. Det är minst sagt ingenting. Nästan 3 månader efter motorshowen i Genève, kände det första tecknet på livet sedan 1.000 år, varumärket är fortfarande ingen entusiasm.

Borgward kunde trots allt få en erfaren chef ombord med den tidigare Daimler-mannen Ulrich Walker. Walker arbetade för Daimler i Kina och Fjärran Östern tills 2013, som tidigare hanterade det lilla bilmärket Smart.

Och annars? Datumet för IAA står. Där visas produktionsversionen av SUV. Designen kommer från Einar Hareide, som länge var med Saab. Kort därefter bör den första nya Borgward rulla till kunder i Kina och några tillväxtmarknader. 3 SUV vill ta med Borgward i första steget på marknaden, senare limousiner och andra varianter. Det blir en spännande lång väg.

Porsche

Saab 1.6 med variabel komprimering
Saab 1.6 med variabel komprimering

Kom ihåg Saab-variabelkompressorn? En 1.6-liters 5-cylindermotor utvecklades under åren 2000 till 2001 och stoppades sedan av GM? Temat spänner fortfarande sinne, nu utvecklar Porsche idén. Men under olika omständigheter ...

Medan Saab ändrade kompressionen med hydraulisk lyftning eller sänkning av delar av motorhuset, ska kolvens Porsche-version höjs eller sänkas i två lägen via en kolvplacering. Porsche Consulting har ansökt om ett patent för denna idé. Spännande, för kanske kommer på den här sätten en original Saab-idé till serien.

Minst en Saab 9-5 med variabel komprimering är fortfarande tillgänglig idag. Det tillhör museets inventering i Trollhättan. Med Saab fortsätter den på helgen. Vi publicerar läsarberättelser, och programmet för vår turné till Sverige går online!

10 tankar om "Beiijing Auto - Borgward - Porsche"

 • Är det faktiskt känt, vem bygger nu H-motorn? Är tillverkaren densamma för BAIC och Saabparts?

 • Har Senova D320 en motor med 2,3 1 och beteckningen B235R?

 • När SAAB gick offentligt, sa tyska "experter" att det inte kunde fungera - i Sverige gjorde testbilar dock sina rundor

 • Jag menar att jag kan komma ihåg att Mercedes har arbetat runt 2005 (?) Times på en SVC-liknande teknik genom att ändra kolvslaget. Några exemplar byggdes för demonstration, men det kom inte till serietid. "Diesotto" de kallade det - ett sådant roligt ord stannar

 • Om Borgward:
  Vilka alternativ finns det för köpare intresserade av "Individualists & lateral thinkers" för närvarande?
  Om NEVS:
  Om det fortfarande inte finns någon erfaren biltillverkare i båten, kommer den hjärndöda patienten bara att fortsätta att vara konstgjort vid liv!
  När det gäller "variabel kompression":
  Den senaste varaktiga revolutionen i motorkonstruktion var TDI. Allt som kom efteråt blev och testas fortfarande av kunden och har kastat tusentals användare några oerhört höga räkningar på grund av stora motorskador.
  Min slutsats: (hittills) inget nytt under solen ....

 • Om du snurrar med Baic och de vidareutvecklade Saab-motorerna lite längre kan det teoretiskt hända, motorerna i Europa upplever en 2. Livet i en Borgward. Foton tillhör Baic, vem vet, vem vet? Om vid Borgward redan den gamla Saab-designern "appliceras". (Snälla ta inte det för allvarligt, gör det roligt)

 • Till mjölkningsmusen, dessa tips.

  Med nedräkningen (Saab Premiere 2015 i 6 dagar) kan meddelandet på måndag ha inget att göra eller inget att göra direkt. Det passar inte i tid ...

  Jag tror att Tom, på federalt ministerium för ekonomi och arbetsmarknadens vägnar, måste se till att Saab-förare ser fram emot att gå till kontoret på måndag och sitta framför datorn.

  Ett riktigt meddelande?

  Dessutom en bra?

  Jag saknar tro och ändå är jag nyfiken på en armbåge! ! !

  PS
  Å andra sidan lämnar Borgward mig helt kallt och ointresserad. I det stora och kraftfulla Kina är det en djup förnedring och nationell stolthet att det inte går att få dina bilar till Europa och dina egna varumärken att inte bli etablerade globalt.

  Hur kan det vara att det stora Kina här mottar avslag, medan den sydkoreanska och i synnerhet den japanska bilindustrin i flera årtionden nu krånglar europeiska kunder upphör?

  Borgward blir ett försök att sälja kinesiska bilar med en bit tysk-europeisk kamouflage. Det är okej, men det är inte spännande.

 • Små, subtila skillnader, det är vad det handlar om.

 • Det finns den stora frågan om det finns något bra att rapportera om SAAB eller om NEVS och om det finns något samband i framtiden. I Toms kommentar till NEVS New Affiliate-artikel gör han ett eller annat förslag på att vi kan uppleva en oväntad (positiv?) Överraskning. Är ibland nästan otäck eftersom han vet hur man kör spänningen till det yttersta.

 • Finns det några goda nyheter från Saab? Jag är nyfiken!

Kommentarer är stängda.