Intryck från Trollhättan

Saab-familjen lugnar Erik Carlsson, och alla gör det på sin egen väg. Idag kom mail från fans till min brevlåda; de berättade om möten med honom. På Bilmuseum har 6-fordon, som står för sin oöverträffade rallykarriär, blivit rullade till stolthet.

Trollhattan lugnar Erik Carlsson. Mjölkaffär i Trollhättan-Stromslund
Trollhattan lugnar Erik Carlsson. Mjölkaffär i Trollhättan-Stromslund

Vänner och följeslagare träffades i museet, TTELA visar bilder från idag. Eftersom Carlsson kommer från Trollhättan verkar hela staden i sorg. NEVS satte den svenska flaggan i halv mast, en trevlig gest och visade ett foto av Erik Carlsson på fabriken på Instagram.

Den lilla mejeriaffären i Strömslund, där Carlsson föddes, dekorerade sitt fönstret till minne av Saabs legend. Fästningen av folket i Trollhättan med Erik Carlsson verkar obegränsad.

Den kommande festivalen kommer att ge tillbaka många minnen av Erik Carlsson. Berättelserna från hans liv som fick oss att skratta. Livet fortsätter, Saab sagan också. Vi är alla Saab, vi minns en stor idrottsman som lever.

Nästa vecka börjar vår tur i riktning mot Sverige; på fredag ​​träffas vi i Trollhättan!

2 tankar om “Intryck från Trollhättan"

 • blank

  En mycket snygg och samtidigt individuell SAABige hyllning till Erik Carlsson. Underbar. Jag hoppas för Erik att den sista vägen också kommer att gå i SAAB….
  Förlusten av denna mänskliga legenden fortsätter att göra mig ledsen. Det gör ont.

 • blank

  Jag bytte ut min stulna 2.3t BioPower sedan, EZ 7/07, efter nästan 280.000 i stort sett oproblematisk km idag med en 9-5 2.3T Aero sedan, EZ 4/04, cirka 140.000 km. Elddopet går på torsdag med den andra älskade förstås till Trollhättan, så att säga till Mecka ...
  Vi ses (förhoppningsvis) ...
  Saabian hälsningar
  Tom7364

Kommentarer är stängda.