Erik Carlsson, Herr Saab, är inte längre med oss ​​...

Det var på Saab Festival 2010. Och jag var upphetsad. Erik Carlsson reser med sina vänner i Bilmuseum, och jag tog modet att prata med honom. För att han var den levande Saab-legenden. Men mod var inte nödvändigt, vilket var snabbt etablerat.

Erik Carlsson delade 2013 på festivalen. Idag för alltid.
Erik Carlsson delade 2013 på festivalen. Idag för alltid.

„Wo kommst Du her, mein Sohn…“ das waren seine ersten Worte. Und dann erzählte er über Rallyes im Taunus, über seine Erlebnisse in Frankfurt, und dass er am nächsten Wochenende in Richtung Hockenheim starten würde.

Seine Herzenswärme, seine Saab Begeisterung, seine starke Persönlichkeit und die  liebenswerte Art,  mit Menschen umzugehen…all das war in den ersten Worten zu spüren. „Mein Sohn…“ das war mehr als eine höfliche Floskel gegenüber einem aufgeregten Fan. Saab war für ihn Familie, und alle, deren Herz für Saab schlug,  waren Teil seiner Welt.

Ett starkt Saab-hjärta slutade slå i dag. Jag har tårar i ögonen när jag skriver dessa rader. Erik Carlsson, Herr Saab, var 86 år gammal. En välsignad ålder, och ändå ... Vi kommer att sakna dig, herr Saab!

16 tankar om “Erik Carlsson, Herr Saab, är inte längre med oss ​​..."

 • När jag var en kula såg jag bilder av Mr.Saab otroligt vad han kunde få ut ur den lilla Saab! en superstjärnan har dött men håller sig vaken i våra hjärtan. Jag misstänker att han är en del av Saab-familjen.

 • blank

  För mig personligen, ett hårt slag, en stor kille rakt igenom, jag har känt honom i över 30 år, alltid kvar på mattan och alltid på gott humör, trots sin ålder och sin smärta! Han ringde mig alltid personligen när han behövde nya tvåtaktspistoner för hans racing! Jag sörjer för honom. Kommer alltid att tänka på honom !!!

 • blank

  Vilka tråkiga nyheter! Denna typ av nyheter visar alltid hur begränsat allt är.
  En stor del av Saabs historia och framför allt en bra person har lämnat. Så länge som Saabs berättelse berättas kommer det att komma ihåg. Var försiktig, Erik!

 • blank

  En väldigt sorglig nyhet, precis före SAAB-mötet!
  RIP kära Erik, du kommer att sakna SAAB och SAAB-familjen ... ... också din familj, naturligtvis!
  Dina älskade äger mina tankar.

 • blank

  2006 Saab möte i Ljungbyhed i Sverige. Vi bytte ut några ord med honom och han lade sin autograf på min Saab cap. Stor person, stor personlighet. Vila i fred!

 • blank

  En bra idrottsman lämnade oss. Jag kände honom personligen, nu är mina tankar med släktingarna.

 • blank

  Hi Tom,

  Kanske borde vi hylla honom fredag, 40 Euro borde inte vara ett problem med 100-fordon.

  Vielleicht ein Kranz mit Bild und Aufschrift „Letzte Ehre …“ in schwedisch für das Museum oder so.

  Dietmar

  • blank

   Jag kommer att be Michèl att kontakta Bilmuseum. Jag tycker att idén är väldigt snäll, vi tittar på vad som fungerar och vad som är önskvärt.

 • blank

  Läs bara de tråkiga nyheterna.
  Jag hade ett bra samtal med honom och fick en autograf för festivalen 2013.
  Han frågade var jag kom ifrån och blev förvånad över att köra över 2 km för 2000 dagar.
  Vila i fred.

 • blank

  Åh gud. Och så nära till festivalen. Jag hoppades så att han skulle se honom. Herr SAAB lämnade. Vila i fred.

 • blank

  En del av Saabs historia tar slut ...

 • blank

  En riktigt ledsen dag.

  Ord kan inte fylla tomrummet som slits i dag.

  Erik, du kommer att sakna oss.

 • blank

  Tråkigt att höra något liknande ... Ledsen för det strax före festivalen 2015 i Sverige.

  Jag hoppas att det inte är ett tecken och att saab inte dör. De har antagligen redan dött, men vi hoppas alla att det naturligtvis kommer att fortsätta ..

  Eric adjö och ha en bra resa .... Vila i frid.

 • blank

  Jag hade också två möjligheter att prata med honom på ett SAAB-möte - en riktigt trevlig kille! En av mina SAAB-modeller undertecknades personligen av honom.
  En riktigt ledsen dag för SAAB-gruppen!
  Vila i fred!

  Om det inte också är ett tecken på att denna sorgliga händelse sammanfaller med nyheterna från Sverige ...

Kommentarer är stängda.