SAAB lägger ett leende på mitt ansikte

Vår nästa läsarsaga finns i och exklusiv SAAB-rån vill gå till Wuustwezel i Belgien:

"Jag har alltid älskat bilar, men aldrig förr hade det hänt mig att köpa en SAAB. Mest på grund av skäl som jag nu verkligen ifrågasätter. Tidigare var jag mer fokuserad på tyska tillverkare: Opel, Audi, VW och jag hade till och med en Skoda på min uppfart. När det blev dags att byta ut Skoda Octavia gjorde jag en omfattande sökning på Internet och till slut föll jag efter en SAAB 9-3 SportSedan.

 

Chris_Jansen_2

Kärlek vid första ögonkastet
Jag kan inte riktigt förklara det. Linjerna, designen, fick jag bara se det i verkligheten. Jag har kommit på plats efter en bil i hällregnet, den faktiska synen på bilen var ännu mer attraktiv än vad jag hade tänkt mig. Smile på mitt ansikte, och det på mindre än 5 minuter! Vridmomentet och motoreffekten i detta monster var fantastiskt och stilen och klassen av just vad sublim.

Chris_Jansen_3

Det roliga att köra är tillbaka
2003 SAAB 1.8T Arc SportSedan, med en underbar läderinredning och en obefläckad servicehistoria. Även om jag har många ögonbryn, tycker jag bara om 9-3; vilken högklassig bil! SAAB gjorde verkligen det roliga komma tillbaka till mig.

Jag får alltid leendet på mitt ansikte när jag kommer till min destination. Jeremy Clarkson sa i en av Top Gear-episoderna att "En SAAB-förare inte verkar ha ett mysteriums leende på hennes ansikte". Varför? Jag tänker på grund av det faktum att bilens totala koncept är helt enkelt fantastiskt. SAAB sätter bara enheten i körning ...

Chris_Jansen_1

Jag använder min SAAB främst för turnéändamål eftersom min dagliga pendling tas om hand av min arbetsgivare men jag fångar mig allt oftare och hittar ursäkter för att kunna ta bilen till jobbet, bara för att jag tycker om att köra den så mycket. .. "

Författare: Chris Jansen, Belgien.

Så hur kan du få din egen SAAB-rån med begränsad upplaga?
Vi skulle vilja få dina SAAB-berättelser. Hur har SAAB blivit ett sätt att leva för dig?
För att kvalificera dig, skicka dina berättelser (helst mellan 400 och 700 ord i längd) i Word- eller Open Office-format. För att göra det ännu enklare kan du använda engelska, tyska, svenska eller nederländska (vi publicerar på engelska och / eller tyska). Berättelsen ska ha minst en motsvarande bild (idealstorlek 1280 × 850, JPG-format). För varje publicerad artikel skickar vi dig en av dessa exklusiva och begränsade SAAB-läsarmuggar - så länge lagret räcker. Glöm inte din postadress när du skickar in. Skicka dina bidrag till: saabstory (at) saabblog.net.

4 tankar om “SAAB lägger ett leende på mitt ansikte"

 • blank

  Hej Chris, Du kanske är intresserad av att bli medlem i Saab Club Belgium.
  Vi gillar entusiaster som du

 • blank

  Igår kväll kom min dotter hem från ett möte med vänner. En av dem sa till henne med dessa originalord: "Jag såg din pappa med ett leende på läpparna - i en grön SAAB"

  Efter mycket arbete på en mycket trevlig kväll gjorde jag en tur med vår 902-Cabrio för att koppla av ...

 • blank

  När det gäller Top Gear-referensen:

  "Jag är ingen tandläkare som gör rotkanaler, jag är Chuck Yeager!"

  Det finns definitivt något i Saabs leende. Du sätter dig bara bakom ratten och muntrar upp, det är unikt för Saab. Äldre Mercedes-Benz gör något liknande, men annorlunda: du sätter dig ner, stänger dörren och slappnar av direkt.
  Men det direkta leendet verkar unikt för Saab ...

Kommentarer är stängda.