4. Juni 2015. Saab premiär.

Är det bara jag? Jag deltar i Saab -konversationer flera gånger i veckan. Människor jag aldrig sett förut vill prata med mig om märket. Räckvidden går från "bra bil, Saab har byggt kvalitet ..."ovan"... synd att de inte längre finns" upp till "... men de kör en exotisk bil".

Saab Spyshot ...
Saab Spyshot ...

Det är chockerande, men vi är redan på femte året utan en ny bil ... låt oss ignorera den kortsiktiga produktionen av NEVS. Förutom oss fans hade ingen registrerat det ändå. Ju mer Saab muterar till en fråga om hjärtat och älskaren, desto fler tycks människor hitta fordonen bra. För knappast någon som vill prata med mig om Saab har ägt en tidigare. Det spelar ingen roll vilken Saab jag kör. 5-talet får alltid sympati, 9000-9 NG ändå, Turbo X måste vara omtyckt, 5-9 I Aero är minst märkbar.

Saab-berättelsen är inte över. För det första eftersom varumärket är för bra för att släppa för evigt. Å andra sidan eftersom allt fortfarande är öppet i Trollhättan och bloggen fortsätter att läsas mer än 100.000 XNUMX gånger per månad. Intresset för varumärket - obruten! Och eftersom vi på något sätt rör oss i ett vakuum, eftersom vi inte har något hem, gör vi vår Saab-historia själva.

Vi tar Saabs drömmar på vägen!

Vi sätter bildrömmar på gatorna, särskilt. Datum och plats har redan fastställts: 4 juni 2015, Saab Center Kiel. Deltagarna i vår turné till Saab-festivalen i Sverige är gäster på en premiär. Vi visar två spännande alternativ i showroom, hur Saab drömmar kan bli verklighet ...

... som en restaurering

I år firar vi 30 år Saab 9000. Våra Rallye Plattor på turen till Trollhättan hämtar också på detta ämne. Passande har vi väckt en Saab 9000 från hans slummer. Efter två år av service, tog vi honom tillbaka till vägen med lite ansträngning. En ledsen, försummad, förstahands 9000-årsdag blev en vacker bil igen. Med beroendeframkallande potential och viljan-i-ha-reflexen.

Restaurering, förberedelse. Det är trevligt, men inte så spektakulärt. Det är ännu bättre, det finns utrymme för förbättringar.

... som Saab-premiär

Den andra möjligheten att inse bil Saab drömmar är ännu mer spännande och väldigt spännande. Med en extra stark dos av Saab Spirit. Vi visar våra gäster i Kiel på 4. Juni från 14.00 titta på en Saab som de aldrig sett tidigare. Vi firar, som lovat på vintern på bloggen, en Saab-premiär.

Otrolig? Och hur ... Anden i varumärket lever. Mer på plats i Kiel och den 4 juni exklusivt här på bloggen!

13 tankar om “4. Juni 2015. Saab premiär."

 • blank

  På något sätt fungerar det inte för mig. Oavsett om jag är på väg med 95 NG, den gula 93 cabrioleten eller 93 Aero Coupe, blir jag aldrig tillfrågad om Saab-märket! CH har blivit ett mycket tråkigt Audi-land! Audi i svart är en riktig olägenhet för oss ...

 • blank

  .. Vad är det faktiskt för en ny bild högst upp i bloggens navigeringsfält?
  Ser ut som en 9-3 men på något sätt väldigt annorlunda?

  • blank

   Är 9-3x-konceptet från 2002.

 • blank

  Jag vet inte om någon annan märkte det (men det är det definitivt ...), men:

  Söndag den 17.05.2015 maj 2015, strax efter 9000h, ARD. Ett nytt brottsplatslag från Frankfurt. Och vilken bil kör inspektören? En SAAB 30 i mörkblå. Enligt min mening en rimlig slump för XNUMX -årsjubileet av denna typ, särskilt i SAAB: s "hjärtland" i Tyskland, Hessen. Och det rätta svaret på svenska kriminalromaner, som har gynnat tyska tillverkare av en bil den senaste tiden.

  • blank

   Är inte den enda brottsplatsen kommissarie med Saab. Faber i Dortmund driver också en.

   • blank

    Nej ... och när polisen ringde från Offenbach körde Barbara Rudnik också en 900 ...

 • blank

  Kör jag verkligen en Saab? Sedan 2009 har jag haft 3 bilar med '9000' på bakluckan, en med 93 på och en med 900 på bakluckan och 'FORTY' på sidorna. Är det 5 Saabs, eller bara 1? 😉

 • blank

  Jag känner också att SAAB har lockat mer uppmärksamhet den senaste tiden. Speciellt med 9000 har det varit några "nackförskjutningar" och samtal under de senaste veckorna.
  900 II går lite mellan 9-3 I, som vi ofta använder.

 • blank

  Jag är nyfiken. Tom, vi är redo för 4e juni.

 • blank

  Man, man, det är medelvärde. Vad i helvete är detta SAAB på bilden? Bakspoiler, sedan? Vad snälla? Vänta 2 veckor? Är det möjligt?

 • blank

  Saab-körning är helt enkelt en attityd till livet - och icke-saaberna märker det också ... 🙂 Kan bara dela med dig av din upplevelse, jag talas alltid till: Och bara positivt!

  Jag ser fram emot att träffa dig igen i Kiel och i Saab-vaggan Trollhättan ... - och jag ser fram emot överraskningen!

  Saabiska hälsningar från Augsburg

 • blank

  Ja, har också detta saabvirus och är nu hos Saab Nr 7 och alla godkända. Jag är glad och nöjd med vad vi har trots att många tyckte att vi var galen. alla samma

  Jag ser fram emot Kiel, jag ser fram emot Sverige! Och på överraskningen

  Hälsningar från Frankfurt

  • blank

   9-5NG, viruset är i det! skulle vilja veta mer. Jag är också stark
   Virusinfekterad, jag har 6 Saabs ... också i Frankfurt. Du kunde
   kanske rapportera, under 01795788552@email.de
   Hälsningar från Frankfurt

Kommentarer är stängda.