Turbo möte i Satra

Det fina med SAAB-samhället i Sverige är att det alltid finns gott om möjligheter att träffa andra likasinnade entusiaster. Många av dessa möten tar veckor och ibland månader av noggrann planering, men ibland går saker mycket snabbare ... när det gäller mötet i kväll i Sätra, i utkanten av Stockholm, en fråga om timmar ... så Turbo hastighet!

IMG_3898SAABklubben
En annan stor egenskap i den svenska SAAB-scenen är att det finns en mängd SAAB-klubbar. Vissa är organiserade geografiskt, vissa efter modell (eller sonnetklubben), och några har speciella intressen som ralley sport.
Jag fick inbjudan att delta i kvällens sammankomst av Jonathan Sulo, webbansvarig för Svenska SAABklubben ("SAABclub of Sweden") och drivkraft bakom klubbens Stockholmskapitel. Vi bor båda i Stockholms skärgård och träffade honom nyligen på vårt lokala auktoriserade SAAB Center där han fick sin Viggen servad.

IMG_3917

När jag anlände hade de flesta andra bilar redan kommit och synen på SAAB-uppställningen var fantastisk. Det var inte ett stort antal den här gången men blandade bland annat två 96 De Luxe-modeller från sextiotalet med en nyare 96 GL från '79, en '91 9000i, en 9-3 Viggen, en 9-3X Griffin och min 9-5NG SportCombi vad coolt och som vanligt vid dessa möter - SAAB-andan var hög.

IMG_3890En fantastisk kväll och jag ser fram emot nästa "Turbo -träff". Fler bilder kan hittas här 🙂

3 tankar om “Turbo möte i Satra"

 • blank

  Mycket vackert, tack Michèl!
  Min personliga favorit är 96 som en daglig förare, det är den verkliga entusiasmen.
  Hälsningar från regnigt Schweiz
  Martin

 • blank

  Tack för wunderfull bilder! Mycket trevligt! Vilken underbar torsdag

Kommentarer är stängda.