Rally Oberberg & möte Bayerns skog

Han är tillbaka, och vem av läsarna skulle ha känt honom? Saab R900 Group A racerbil firar återfödelse. Han gör sin debut på 2. och 3. Maj vid ADAC Rallye Oberberg.

Saab R900, Grupp A. Återkommande!
Saab R900, Grupp A. Återkommande!

För två år sedan var det fortfarande under restaurering. I framtiden kommer han att jaga rallyspåret. Stor historia! Du kan läsa om vad som har hänt med R900 under de senaste två åren på onsdag på vår Youngtimer & Classic-blogg ... eller uppleva den live i aktion på helgen.

Saab möter bayerska skogen

Under R900 hans comeback på 2. och 3. Maj firar, dagen innan, längre söderut, Saab möter bayersk skog istället. Som alltid är det organiserat av Matthias Ketterl, som utan dröjsmål och med stor anda rymmer Saab-flaggan i söder. På grund av Schnitzmühle Saab-bilister från Tyskland, Schweiz, Österrike och Slovakien möts.

Cirka 45 fordon är registrerade, från Saab-tvåtakten till 9-5 NG-sportkombinationen - med 80 fans ombord. Saab-gäster är välkomna den 1 maj från 15:30. På kvällen är det en föreläsning av en Saab-fan, Bongo Bar är öppen för gäster.

Det finns en speciell "Saab - Parkeringszon" för alla Saab-besökare. Campingplatsen har fri kapacitet, liksom omgivande pensionat. Tyvärr är det inte möjligt för dagsbesökare att delta i avfarten i år på grund av kapacitetsskäl.

Eftersom förväntan borde vara den största glädjen finns en Saab-video från förra årets evenemang och en intervju med Simo Lampinen tillgänglig för visning. Lösenordet är "saab" i båda fallen.

4 tankar om “Rally Oberberg & möte Bayerns skog"

 • En R900 med 9-3er bak?

  • blank

   Baklyktor och stötdämpare demonterades vid mitt senaste besök 2013. Du kan ha lånat dessa delar från 9-3 för ombyggnad. Spoilern är original.

 • blank

  Mycket fin R900. Några tekniska data skulle vara bra. Tyvärr är jag redan planerad till den första helgen i maj. Annars vill jag göra en resa till den bayerska skogen. Jag hade ett långt telefonsamtal med Matthias Ketterl i januari. Han är en väldigt trevlig person med rätt del av SAABmacke. Jag önskar ett trevligt möte med det bästa väder och många vackra Saabs.

  • blank

   Mer information om sportutrustningen kommer på onsdag. Jag skriver ...

Kommentarer är stängda.