Saab på Techno Classica 2015

Granskning av Techno Classica. Vad händer med det lilla varumärket från Trollhättan? På något sätt verkar det ha kommit under hjulen, för på söndagen slutade mässan erbjuds fansen väldigt lite om Saabs ämne.

Saab 99 Turbo vid VW Autostadt. Bild: Richard
Saab 99 Turbo vid VW Autostadt. Bild: Richard

Det var medlemmarna i 1. Tyska Saab-klubbarsom höll Saab -facklan glödande som ett ljus i mörkret. Även om de inte kunde göra något med ämnet "30 år Saab 9000", vilket är synd, var de fortfarande väldigt Saabish på vägen. Tack till Jens och hans team för så mycket fortsatt Saab -passion!

Boden i svenska färger förklarade Saabs ursprung för alla besökare, bra jobbat! Två underbara Saab 99-tal var blickfångare, och majoriteten av alla Saabs på mässan var 99-tal. Två på klubbstället - en annan 99 Turbo var på monter Classic VW. Typ av cool - och sorgligt också. Eftersom Saab, det svenska företaget som gav turbo och nedskärningar som en pionjär för bilvärlden, inte längre bygger bilar. Åtminstone inte just nu.

Två Saab i klubben, en hos VW. Saab nummer 4 stod på utomhusområdet. En 900 Turbo, Last Run, körde extremt lite med mindre än 25.000 kilometer. Samtidigt med ett extremt pris. Första 40.000 €, sedan 36.000 €. Självklart stannade han. Jag är nöjd när Saab klassiker värderas och när priser uttrycker detta. I det här fallet måste du fråga: Hej jobbar du fortfarande?

Erbjudandet tog det som rättvist flop till tvivelaktiga kändis på AutoBild, Inte förtjänat. En femte Saab, en 900-konvertibel, borde också ha varit till salu. Tyvärr har våra fotografer Jürgen, Richard och Götz (Tack för bilderna!) det fångar inte, så det är kvar på mager 4 fordon av märket med griffin.

Det räcker inte, det borde hända mer i framtiden. 2016. Eftersom korten är blandade.

13 tankar om “Saab på Techno Classica 2015"

 • blank

  Jag dokumenterade medvetet inte 900 cabriolet på friluftsplatsen, hjulbågarna kom mot dig för 14.800 XNUMX euro ......

 • blank

  Jag tror att antalet Saab med 4 är relativt bra. Eller såg du ens en enda Panhard?

  Essen har utvecklats till en mässa med många mycket höga priser. Jag har sett mycket Lancia Aurelia (mestadels som en konvertibel) i år och uppskattat 30 Aston Martin. Och det var inte samma bilar som tidigare år.

  En bra show, du kan bara inte bli frustrerad av de höga priserna, det här är dåliga tider för köpare.

  • blank

   Priserna skulle bara vara för höga om inte en enda köpare kunde hittas inom den tidsram som säljaren fastställt ...

   Jag finner också priset på ovanstående Quasineuwagen under inga omständigheter omfattas. Självklart kommer det få personer som är villiga att spendera så mycket pengar på en sådan bil, men å andra sidan, som vill ha en jämförbar bil, borde inte ha mycket val.
   Det tar bara en enda köpare att ingå ett kontrakt - om han är villig att betala det pris som kallas (eller något i regionen), spelar det ingen roll om tusen eller tiotusen andra tycker att det är för stort eller inte.
   Bara för att jag skulle skaffa mig en Gerhard Richter 8 till 50 Yuki Itodas för priset, och varken kunde eller vill ha råd med det, betyder det inte att en Richter är för dyr - en enda köpare räcker för unika föremål. Ett.

 • blank

  I Schweiz finns för närvarande två 901 CV med liknande körsträcka till försäljning till ett sådant pris ... men har också funnits länge.

 • blank

  Om det händer, köps Saab av VW, jag säljer min 900er och får aldrig en Saab igen!

  • blank

   Aaach är fluffig, vad är värre än GM? Vid VW arbetar smarta huvuden.

   • blank

    ... en vågig avhandling! Speciellt eftersom klubben har gott om ……. Kan hittas. Exempel på ledningsnivå: Hur är det att företagsledningen idag är blodrelaterad med den för 75 år sedan? Hur som helst motiverar inte ägarstrukturen som är vanlig i medelstora företag detta ...

    • blank

     Hantera uttrycken lite mer ”utvalda”. Tack!

   • blank

    Men på KdF verkar de ha glömt hur man bygger motorer efter den nio-tums TDI ... Du kan inte heller ergonomi där. (Om det tröstar: inte heller hos Opel längre.)

    • blank

     Enligt min mening har VW två huvudproblem:
     Nackdelarna som orsakas av ineffektiva strukturer försökas kompenseras av kostnadsminskningar vid inköp - men detta förstör också faktiskt tillförlitliga system (det bästa exemplet är kontrollkedjekatastrofen för de små TSD: erna).
     För det andra verkar människor i Wolfsburg inte riktigt sälja sina egna produkter - förutom att ta 15 till 20 minuter från sitt eget hem i Suburbia till jobbet.
     Det märks att en betydande mängd konstruktiva och kreativa ansträngningar görs hos VW, men uppenbarligen utan erfarenhet av vad som är viktigt när man utformar en förararbetsstation. Bortsett från de grotta sätena som orsakas av alla märken och modeller är de faktiskt bara mindre detaljer, men de kan göra föraren galen på en lång motorvägsträcka på natten.

     Jag hade saknat det förra året i samband med reservdelsituationen hos 9000 CC och den resulterande ersättningsbilveckan om detta ämne innan:
     https://turboseize.wordpress.com/2014/08/17/irgendwas-ist-ja-immer-kdf-verriss-teil-ii/

 • blank

  På VW finns bland klassikerna en SAAB 99 turbo?

  Sedan min branta avhandling i den sista veckan på VW och SAAB var en självförfyllande profetia, eller finns det mer bakom det?

  • blank

   Den klassiska staden har några vackra fordon som inte har något att göra med gruppen. Visa bara smak och intresse för specialfordon. Jag skulle inte tolka någonting i den.

  • blank

   När vi lever i PlemPlem-åldern (enligt Grünwald) är allt eller inget möjligt.

Kommentarer är stängda.