Stay Original - en Saab för Ida

I Sverige fanns det dessa otäck historia med "Katastrophen - Saab", som gick igenom media. Läsarna kommer ihåg: En Saab 9-5 sportdräkt, bara 16 år gammal och 200.000 XNUMX kilometer på vägen, orsakade mycket irritation.

En Saab för Ida
En Saab för Ida

Underhållslagring och brist på kärlek hos sina ägare hade gjort den en gång stolta svenskar en sorglig bil. Det var en våg av negativa rubriker tills Orio AB drog proppen på problemet.

Saab reparerades med original reservdelar. De kom från Orio från Nyköping; Arbetstidens inställda tuner Maptun. Samtidigt övervakades motorn, luftkonditioneringen satt i drift, listan över saker var oändligt lång.

Ett supportnätverk tog hand om kroppen, Saab ommålades. Åtgärd: Se till att ingen Saab på skrotet måste. Tvärtom! Du kan vara snygg och bra på vägen med en äldre Saab.

Allt detta är Orio-marknadsföring, logisk. Men av den goda sorten, och positiv för vårt varumärke. 9-5 är nu på väg i mer 16-år på svenska vägar. Åtminstone!

Resultatet är en enorm, tidig påskgåva till ägarens dotter. Ida fick en ny 9-5 framför Örebro slott. Åtgärden var 100% framgångsrik. Som sagt är stationen 9-5 16 år gammal. Vad du kanske inte tror när du ser bilderna. Var hans debut verkligen tillbaka 1999? Designen är fortfarande färsk, tidlös, skandinavisk. Interiören, med nya begagnade säten i gammal härlighet, också. De nya Saab-fälgarna gör resten. Han ser bra ut ...

Saab har alltid haft en tendens till stora påskgåvor. På 90-talet kunde kunder köpa sin påsk Saab från lokala Saab-återförsäljare. Mer om detta på söndagen på vår klassiska & youngtimer-blogg.

Allen Saab-chaufförer, bloggruppen önskar dig en lycklig påsk!

12 tankar om “Stay Original - en Saab för Ida"

 • Tack för de hjälpsamma svaren. Minst uppmuntrar de så mycket att jag "säkert" också kan ta ett fordon med en körsträcka från 200tkm + för lite pengar och sedan systematiskt repatriera om något uppstår.

 • Marknadsföringskampanj bra och bra, men det gjorde ont i min själ att se hur vårdslöst detta vackra fordon har försummats. Den mest geniala marknadsföringskampanjen skulle ha varit: Köp 9.5 till det aktuella ”skrotpriset” av ORIO, reparera det som hände och auktionera eller sälj det till en entusiast som uppskattar ett sådant fordon. Med ”Ida” är jag inte så säker på att nödvändigt underhåll kommer att fortsätta efter den första entusiasmen. Det vore önskvärt att hålla dig uppdaterad om den ytterligare vitae den 9.5. Alla SAAB fortsätter att ha en bra resa!

 • Jag kan bara bekräfta det från min egen "erfarenhet", även med avseende på reservdelsnivån.

 • Saab (Orio AB) har dramatiskt anpassat priser för många delar, som har funnits länge. Tyvärr ger inte alla återförsäljare / ger prisfördelen. Att hålla en gammal Saab på vägen är definitivt överkomlig.

 • Så, även om jag skulle beskriva mig själv som tekniskt kunnig och hantverkare, och jag har redan gjort en eller annan knepig reparation på min SAAB, håller jag mig till min mantra:

  Undvik bromsning och styrning!

  Även med de enklaste problemen skulle jag därför gå till verkstaden.

  Förresten, jag kan lugna dig ... fullständig översyn av bromsarna kostar inte 3000 euro ... om du inte har en mycket exklusiv SAAB. Min var ungefär en femtedel.

 • En sådan åtgärd är verkligen cool och prisvärt. Skulle det vara intressant, vad har denna rekonstruktion kostat.

  Jag har ofta övervägt att köpa en gammal generation för lite pengar - eftersom det inte fungerar så med 9-5NG. Även med hög körsträcka och en eller två brister (så länge den kör, styr och bromsar), så länge det är billigt. Reparera sedan bilen bit för bit och ibland har motorn totalrenoverats.
  Men vad nyttar det för mig om jag köper en bil för 5000 €, men sedan betalar 3000 € för en medelstor reparation (t.ex. byta bromsskivor och bromsbelägg fram och bak) eftersom delarna är så dyra och fordonet så Är "utsökt". Jag kan inte reparera det själv - åtminstone. inte ensam - för jag saknar både kunskap och möjligheter (workshop, verktyg, ...).
  Även om du spenderar lite mer pengar till en hobby.

 • Så om reservdelsleverantören och en erkänd SAAB-tuner (Maptun) demonterar min bil nästan helt, svetsar karossen, ”renoverar” interiören och byter ut praktiskt taget alla större delar, då skulle jag också vara tillgänglig som skådespelare.

  Som en kampanj, hur bra utbudet av reservdelar är och hur bra reparationsalternativen är, även för fordon i dåligt skick, enligt min mening är detta allt legitimt och i alla parters intresse. Andra tillverkare och verkstäder rycker på axlarna mot något liknande och ger de råd som redan behandlades i den tidigare artikeln: "Off to the export."

 • Hej 9-5 NG Aero,

  Hela saken är bara att förstå som en demonstration av att äldre och något oroliga SAAB-fordon kan återupplivas (i skönhet och utan tekniska brister) - ett stöd från Orio AB, som är tänkt som en ren marknadsföringsåtgärd förstår är. Det kommer förmodligen inte att finnas några andra reklamåtgärder av detta slag.

  Visstnok utnyttjade köparen i åldern 9-5 stor nytta av den här saken - men var också på något sätt aktiv som skådespelare i denna annons.

 • Jag förstår det inte helt. Jag hade beställt och köpt min 9-5 NG 2011 och hade tyvärr två delar att byta ut strax före konkurs. (Min Autu är mycket väl underhållen och jag är en Saab-mekaniker själv med hjärta och själ. Även om jag, som jag sa strax före konkurs, var för mig själv betala allt själv.
  Jag kan inte helt förstå Orio s handlingar, eftersom det också finns en självhänvisning på grund av underhållsunderskott.
  Alla en trevlig påskmåndag fortfarande.

 • Jag hoppas att han inte har skrapat den eleganta Alu26-fälgen.

 • Vattenpump och termostat behöver ibland nytt kylvatten

 • En rolig marknadsföring gag. Fortfarande på något sätt överraskande hur många delar som faktiskt bröts. Vattenpump? Är det här en del som behöver underhåll? En termostat. Luftmassensensor (oh, den del jag känner till 9-3 är fortfarande 🙂). Något om bensinstationen? Så till och med en viss försummelse, jag undrar varför så mycket är trasigt.

Kommentarer är stängda.