Saab Pictures & Blog Supporters & Mahindra

På fredagen kommer nyheten från avsnittet "Diverse". Det handlar om de felaktiga Mahindra Pininfarina -ryktena och bloggsupportrarna. Först en titt på Trollhättan! Saab -fans från Hamburg var i Saab -staden för några dagar sedan och tog med Bilder från fabriken med.

Saab provfordon i Trollhattan
Saab provfordon i Trollhattan

En bild visade Saab 9-5 testfordon och prototyper. En läsare var av den uppfattningen att det kunde finnas en 9-5 NG hatchback ... Tyvärr är det inte fallet! Endast limousiner som Saab använde för testning parkeras på webbplatsen. De två Hatchback prototyper, de var flera gånger ämnet på bloggen, har försvunnit.

Vår senaste kontakt med fordonen var för 3 år sedan. De har inte dykt upp på scenen sedan. Det är fruktat att insolvensadministratörerna har rensat Saabs för skrotning.

Det här bildspelet kräver JavaScript.

Nya blogg supportrar

Uppmärksamma läsare har redan märkt: Sedan bloggens början har fått tre nya anhängare.

Det finns stora Saab-traditionella namn bland dem, vilket gör oss särskilt glada. den Saab centrum i Bamberg hört talas om Ralf Muckelbauer också Saab i Dortmund gick ombord. Liksom i Bamberg, är det passionen bodde redan i andra generationen i Dortmund Saab. Ruth Zabel från Saab Center Dortmund är dotter till Saab samlare Josef Zabel.

Till Drescher känner läsarna som SU-bloggare. Med CardyourCar förverkligar han sin dröm och har förvandlat sin passion till ett yrke. Saab-sällsyntheter från Hirsch Performance finns med honom, han skickar dem till fans över hela världen.

Vi tackar dig, alla stöd är välkomna!

Liksom i det verkliga livet, så är inte allt solsken med oss. De nya anhängarna fyller klyftan som öppnas i slutet av månaden på grund av att tidigare sponsorer elimineras.

Mahindra

Några fler ord om Mahindra. På onsdagen gick nyheten runt om i världen att Mahindra ville köpa Pininfarina. Hon återfångades 24 timmar senare. Pininfarina, mycket skuldsatt och beroende av finansieringsbankernas välfärd, förnekas med "inte nu". Enligt Reuters sjönk Pininfarinas aktiekurs snabbt 7% efter att ha gått upp 26% föregående dag.

Förvärvet av Pininfarina var inte oumbärligt för Mahindra, som skulle läsas. Dessutom skulle båda parter vara långt ifrån ett kontrakt.

Pininfarina är en mindre investering; Vid normal tidpunkt är kapitaliseringen runt 130 miljoner €. Intressant är indianernas välfyllda väska. 1.3 Miljarder dollar i kontanter och kortfristig likviditet sägs vara tillgängliga från Reuters källor. Om du har så bekväm kontantbalans kan du se många saker mer avslappnad. I Turin, som i Trollhättan.