Nevs komposition förslag godkänt av domstolen

District Court of Vänersborg godkänns idag av Nevs som det angivna antalet fordringsägare.

NEVS © 2014 saabblog.net
NEVS © 2014 saabblog.net

98,2 procent av fordringsägarna och 98,6 procent av skulden till XNUMX procent av fordringsägarna.

500'000 SEK avser att minska med 500 procent. Av totalt 000-fordringsägare vill 50 få full betalning.

Betalningarna kommer att utföras i två steg. Den första inom 60 dagar från det datum då domstolens beslut är lagligt giltigt, och det andra steget inom sex månader från samma datum. Sammansättningen samt driftskostnaderna för de kommande månaderna kommer att finansieras av Nevs huvudägare. Nevs avser att ansöka om omorganisation så snart sammansättningen är laglig i mitten av april.

Vi har länge haft en dialog med dig. Mattias Bergman, president Nevs, sa: "Vi uppskattar stödet från våra leverantörer, med vilka vi vill fortsätta utveckla långsiktiga relationer."

"Min uppgift som administratör är att säkerställa att sammansättningen är gynnsam för både bolaget och fordringsägarna. Dagens beslut skapar möjligheter för utvecklingen av Nevs verksamhet samt framtida affärspotentialer för fordringsägarna, säger advokaten, advokat Lars Eric Gustafsson, Hamilton Law Firm.

8 tankar om “Nevs komposition förslag godkänt av domstolen"

 • blank

  Hej, jag är så ledsen. Jag hade inte insett att det här är bloggens engelska sida. Förlåt! Annars hade jag naturligtvis skrivit på engelska. @ kochje: Ledsen att du missförstod mig: Jag sa inte att Saabs idag inte kan betjänas. Jag delar motsatt åsikt 🙂 Men jag har faktiskt ingen aning om varför jag emotionellt borde hoppas att NEVS lyckas. Jag ser ingen koppling mellan min lilla entusiasm för Saabs och detta företag. Men hej, alla som han gillar det 🙂

  • blank

   Tack för denna förtydligande, UII. Glad att du håller med om att Saabs idag borde stanna så länge som möjligt på vägarna. Åtminstone som bevisar att skönheter var perfekt utformade och gjorda.

 • blank

  UII, å andra sidan, fanns det en tid då Saab bara hade 17 ingenjörer men de producerade en fantastisk bil! Det är inte bara teknik, det är också intelligent design. 🙂

  • blank

   Ja, men dessa dagar kommer aldrig tillbaka. Det är som Bentley eller Rolls-Royce. Hantverk säljer inte bilar om du har befogenhet att förnya dina bilar och pengar för att göra marknadsföring.

 • blank

  Rapporteringen är verkligen väl menad. Tack. Som Saab-fan har jag dock ingen känslomässig anknytning till Nevs. Saab som ett viralt varumärke finns för närvarande inte. Men det finns otaliga Saabs i världen, skickliga Saab-workshops, en begagnad delmarknad, Orio och en livlig fanbase. Det är Saab. Nevs är det upprepade försöket att tvinga ett väggmonterat varumärke tillbaka till nybilsmarknaden. Det kan inte lyckas eftersom bilarna inte kan säljas. Fanbasen pratar mycket, men de flesta har inte ens möjlighet att ordentligt betjäna sina gamla Saabs. Saabs tidigare målgrupp har sedan länge migrerade till varumärken som är innovativa tack vare sina egna forsknings- och utvecklingsmöjligheter. Nevs kan inte vara innovativa, resurserna saknas. NEVS måste handla allt. Vad som kan komma ut är en bil för en krävande marknad. Eller en bil, som har bra egenskaper i elektrisk drift, men annars i bästa fall genomsnittet. Låt oss möta det: om det fanns potential i Saab skulle varumärket länge sedan ha tagit synd på en global spelare och investerat tungt. Men det finns ingen kö. Ingen är intresserad. Endast städare luktar butiker. Ingenting mot de människor som försöker rädda i Trollhausen, som verkar vara salvaged. Men vid något tillfälle måste man inse att jultomten inte kommer längre. Inget brott. Och verkligen många tack till skaparna av SaabBlog.

  • blank

   Snälla, Ull, det kan finnas viss optimism, eller hur?
   Och varför skulle vi inte kunna ordentligt betjäna de befintliga Saabs?
   Orio och andra erbjuder reservdelar.
   Jag kommer att köra mina Saabs så länge som möjligt och också ta hand om dem.
   Det finns inget bättre, så du måste behålla dessa bilar väldigt bra.

   • blank

    Det finns inget bättre som jag kan hålla med, som driver SAAB sedan 42 år! Så alla SAAB-drivrutiner ger din SAAB-vård. Saabian hälsning Gernot damm

 • blank

  Trodde aldrig att det skulle hända, men jag är glad att det gick.

Kommentarer är stängda.