Bilder från Trollhättan & Saab press

Saab-fans från Hamburg besökte Trollhättan på helgen. Ett besök på fabriken är obligatoriskt för souvenirbilder i det vackraste tidiga vårvädret. Det blir riktigt spännande när du träffar en utvecklingsingenjör från NEVS ...

Saab fabriken i vintersolen
Saab fabriken i vintersolen

Vem reser med en av de sista 138-bilarna, med god anledning men vill inte se en bild av hans Saab på bloggen. Eftersom utrustningen i Kina-fordonen skiljer sig från de europeiska versionerna, körs fortfarande omvandlingen av sedanserna.

Hans budskap för oss är tydligt - och positivt. Frågas om Fröbergs artikel om ämnet Saab / Mahindra han råder att glömma detta. Med tydligare ord än vad jag skriver på bloggen. Han ser NEVS nuvarande situation lugnt optimistisk och bättre än den visas i media. Budskapet vid första handen är optimism om den nuvarande situationen. Fångad på fredag ​​framför Saabs huvudportal ... Jag skickar den vidare utan utvärdering.

Bilderna, tagna i Sveriges bästa väder, målar en normalbild. Saab-prototyper och förproduktionsfordon finns fortfarande på en plats hos ANA; En Aero från 2014 kan ses i presscentret. Om du inte visste den aktuella situationen kanske du skulle tro att allt skulle vara bra. Ändå är bilderna vackra - och balsam för våra Saab-själar. Så vi visar intryck från Saab city på bloggen.

Eftersom vi bara hade pressens ämne och noggrann hantering av det - ytterligare två publikationer om Saab-ämnet.

Saab 900 Cabriolet i Playboy

Saab 900 i Playboy.
Saab 900 i Playboy.

Playboy har upptäckt Saab 900-konvertibel, Matthias och Raimund mailade mig informationen. Den aktuella historien är ämnet i marsfrågan, ägaren av cabrioletten är utvecklingsingenjör på bilens märke i Ingolstadt. Han demonstrerar sympatiskt bra bilsmak med sin kärlek till Saab.

Saab marknadsanalys

Autobild Classic har analyserat stagnerande prestanda kring Saab-klassikerna. Det handlar om 900, vars flygning för tillfället har upphört.

Marknadsanalys i Autobild Klassik.
Marknadsanalys i Autobild Klassik.

I princip är det som författaren skriver är korrekt. Vi är dock närmare åtgärden med våra bloggar, så det finns några kommentarer om ämnet som ett komplement. Vår analys av den nuvarande situationen, med erfarenheterna från Saab-partners och fans, kommer denna vecka på vår Saab Youngtimer & Classic-blogg.

26 tankar om “Bilder från Trollhättan & Saab press"

 • Är bara tuffa hundar där. Kommer definitivt från vintern. Det måste finnas något som en "djup Saab", som det djupa tillståndet där du bara fortsätter. Eventuellt som en hobby om det behövs, eller något håller på att arbetas fram med de gamla kopplingarna, eller något. Är det på något sätt logiskt, eller har någon av er sett bilder på Saab-arbetare som har begått självmord, eller bilder på montörer som nu gräver efter kol (fast de finns)? Och även om du jobbar på Volvo kan du på din fritid...

  Så, folket är fortfarande kvar, och en gång Saab (ianer), alltid Saab (ianer) :-))

 • Nu är jag inte så Saab kunnig i detalj. Vem är ANA och varför finns det fortfarande 9-5 NG runt?

 • blank

  Sök efter Saab 9-5 Aero Kombi Bj 2/2006 hjortfälgar aluminium 18 ″ fälgar 225/40/18.

 • Tror inte att den normala NEVS-medarbetaren känner till så många detaljer i förhandlingarna ...

 • blank

  Det är intressant. Folket i Trolltown borde faktiskt vara oroliga för sina jobb och leta efter en annan arbetsgivare. Men var ändå positiv. Så det kan inte vara så hopplöst.

 • blank

  Utvecklingsingenjören är lojal mot sin arbetsgivare. Han avslöjar inte mer. Det är okej också.
  Varför ska jag tänka NU positivt, öppnar inte för mig, för definitivt är produktionen vilande 🙁 och 1. NEVS avslöjande i förlikningen är.
  SAAB gör mig också z. Just nu "problem": partikelfilter vill bytas och växellådan rapporterar....:-(
  Jämfört med Trollhättan är de € som byter ägare "hanterbara" för mig!

 • blank

  Jo, positivt det låter, men jag vet verkligen inte om jag tror vad Nevs mannen där eller inte

 • blank

  "(...) av en bra anledning men vill inte se en bild på sin Saab på bloggen. Eftersom utrustningen för de kinesiska fordonen (...)”

  Det var elakt. Du blir väldigt, väldigt nyfiken och det stimulerar fantasin ...

  Kanske Kina version en, vid åsynen av sig själv européer tånaglar så rulla upp, som omedelbart vänder sig bort från NEVS och högljudda samtal för ett tidigt slut på återuppbyggnaden så att SAAB fortfarande kan behålla en gnista av den återstående värdighet i graven?

  Jag hoppas inte, men som jag sa, stimulerar passagen fantasin (och ger upphov till rädslor).

  • I allmänhet bör man inte förvänta sig för mycket från NEVS. Uttalandet från NEVS-ingenjören bör också ses med försiktighet. Pratar du dåligt om din egen arbetsgivare? - Du gör det inte offentligt. Jag tror att tiden redan har visat att man måste hålla förväntningarna på NEVS mycket låga. På något sätt märker du de alltför stora kraven.

  • blank

   Ja, menar verkligen. 🙂 Det är nog den inbyggda för Asien Navi, som du inte vill se på någon bild. Vad NEVS har byggt där finns ingen hemlighet åtminstone för oss, men om du inte vill att vi ska prata om det så respekterar vi det.

   • Åh, som den högtalartelefonen? Eller skruvade du in navigationssystemet på instrumentbrädan med Fischer-pluggar ... öh ... doweled?

    • För Kina är namnlösa knuffar tillräckligt, de behöver inte vara från Fischer.

    • blank

     Det var inte rättvist nu. Är redan en riktig NAVI och på Kinas sida av NEVS att titta på.

     • Det stämmer - det ser bra ut på webbplatsen. Beskrivningarna och kommentarerna här föreslog värre. Jag måste ro tillbaka ...

   • blank

    Navi? Det är unspectacular!

    Men också mycket lugnande att veta. Tack för upplysningen.

    Jag tänkte redan på röda platser med gyllene drakar, stora spoilers, gyllene grill och dörrhandtag. Du har sett så många saker och värre på kinesiska bilutställningar ...

 • 9-5 är bara bra. Byggdes först 2010 (designen är förmodligen ungefär 4 år äldre) och den ser fortfarande bra ut. Skandinavisk, enkel, tidlös design med en touch av modernitet. För mig personligen är det lite för stort, skulle gärna ha tagit nästa 9-3 ...

  • Jag måste hålla med (inte bara måste, kan och till och med vill). Ingenting om bilen verkar lite av stil - för att den introducerades 2009 (!) Och att du kan dra av minst 3 års utvecklingstid.

   Jag har nyligen åkt - inuti ser allt ut som om det är helt enkelt, helt enkelt klassiskt elegant.

 • Jag tror att en bild visar en av 2 9-5NG hatchbacks. Det skulle ha varit en värdig efterträdare till 9-3 I och definitivt en av mina favoriter.

  • blank

   Det är det inte. Det finns fler bilder (fortfarande på bloggen) som det är tydligt synligt. Tyvärr.

 • 9-5 ser han ut ... på något sätt annorlunda än proportionerna.
  Eller en fantasi?

  • Ja, inbilskhet! Trollhättan har varit under en fantastisk vintersol de senaste dagarna, allt verkar positivt och vi bestämde oss för att ta med oss ​​denna stämning hem. 9-5:an är M 2011 och "full hut" som man säger, dvs full utrustning. Det blir ingen resa till Trollhättan i VW eller BMW. Varför?

 • Med andra ord skrev herr Fröberg perfekt skit i detta fall. Egentligen ganska med Herr Fröberg annars inte fallet, eller hur?

  • blank

   Jag tror att det i det här fallet inte finns någon sanning, men flera. Beroende på intresse grupp, tryck, bloggar och anställda har information. Den verkliga sanningen är förmodligen skärningspunkten för allt.

   • Vilket i och för sig är en ed av avslöjande vad gäller informationsarbete – att berätta för varje grupp vad de tycker om att höra. Skärningen mellan "Mahindra är ute" och "Mahindra är inte ute" är ganska hanterbar. Eller är det helt enkelt det mycket citerade svenska lugnet och stoicismen bakom?

    • blank

     Detta är resultatet av sekretess, som vi alltid har känt från NEVS. Låt oss komma ihåg ämnet motorer. Vi har en leverantör - men berätta inte för vem det är. Och så fortsätter det. OEM A och B, kontraktstillverkare A och B ... Spekulationer drivs bokstavligen.
     Frågan är om Mahindra någonsin hade rätt i hur djupt och bindande samtalen är / var. Med vår svenska lugn (vi har också, eller 😉) låt oss koppla av 23.03 och vad som händer nästa.

Kommentarer är stängda.