Saab Story

Helgen är tillägnad vår läsare. Det finns fortfarande två berättelser i början, sedan följer omröstningen vem ska få vår Ursaab. Dagens Saab-berättelse ger oss Rainer.

... Jag har övervägt ett tag om jag ska lägga min personliga "Saab-berättelse" på papper. När allt kommer omkring avslöjar du faktiskt något personligt, men jag tror inte att det här är något ovanligt för människor med en känsla för detta märke.

Saab i Finland. 2009
Saab i Finland. 2009

Allt började under året 1978. Mitt liv var under en övergångsperiod, både när det gällde personlig och professionell situation. Under en (då fortfarande vanlig) tre veckors semester i Nederländerna som handledare för en barngrupp märkte jag en helt ovanlig bil. "Skrattade" vid varje middag och varje natt, när gruppen att äta det stående gick till mig med sin "metalliskt silver Autfit" på en grusväg framför huvudbyggnaden av semesterbyar. Efter några dagar riskerade jag en närmare titt och erkände orden SAAB 96 på bakluckan. Ett varumärke som är okänt för mig tills dess. Allen, sa jag till min spontana entusiasm för den här bilen, bara log sympatiskt och hittade min smak blev något som innebar att mitt intresse väcktes Reborn.

Nästa fråga var uppenbart: vem kunde den här bilen tillhöra? Ett svar jag fick snabbt genom att be den ekonomiska ledare i huset på bruten engelska: "Vem är ägare av detta (ledtråd utanför) bil?" Svaret kom snabbt: "Det är jag" Jag förväntade mig inte och Min samtalspartnare hade uppenbarligen intrycket, för hon överraskade mig lite senare, den här gången på tyska, med följande fråga: "Vill du köra?"

Naturligtvis ville jag och datumet för en privat testkörning hittades snabbt. Jag lärde mig mycket om ägaren och allt om hennes SAAB från Sverige: Ford V4-motor, växellådans frirhjul, inre bromsledningar, asbestfria bromsbelägg, ergonomiska framsäten, förarsätvärme, slagskydd i ytterdörrarna, strålkastare torkar / tvättar, vinnaren av rally Monte Carlo på sextiotalet ... och sedan denna körkänsla med en märkbar vibration av motorn i rattet, detta otänkbara motorbrus, åsidosättningen av motorbromsen med växellådans frirhjul aktiverat och denna obeskrivliga känsla av att köra en "annan bil".

Mitt beslut bestämdes efter några ytterligare provkörningar: Jag var tvungen att äga en sådan bil.

Det var åtta veckor senare. Min första SAAB var vid dörren. Det var en mörkblå SAAB 96 V4, byggd 1978. Det hände för nästan 40 år sedan. Fram till idag har jag inte gett upp min anslutning till detta märke, för efter den första 96ern kom ytterligare en såväl som en SAAB 99, fyra 900-tal och en 9-3 cabriolet. Jag har för närvarande en Aero-cabriolet 9-3 / 1, byggd 2003 och en SAAB 900 Turbo S, byggd 1992:

Saab Classic Days Dortmund 2010
Saab Classic Days Dortmund 2010

... och i fyra år igen en SAAB 4 V96, första registrering 4:

Saab som bröllopsbil
Saab som bröllopsbil

När jag behandlar mig själv med en utflykt med honom, inser jag att ingenting har förändrats med avseende på min ursprungliga passion.

Man tänkte på “Saab Story"

  • blank

    Denna färg är utmärkt för 9-3. Ta hand om det!

Kommentarer är stängda.