Saab Story

Helgen är tillägnad vår läsare. Det finns fortfarande två berättelser i början, sedan följer omröstningen vem ska få vår Ursaab. Dagens Saab-berättelse ger oss Rainer.

... Jag har tänkt på en tid om jag skulle lägga min personliga "Saab-berättelse" på papper. När allt kommer ifrån ger du verkligen bort någonting personlig, men jag tror att det inte är något vanligt för personer med en affinitet för detta varumärke.

Saab i Finland. 2009
Saab i Finland. 2009

Allt började under året 1978. Mitt liv var under en övergångsperiod, både när det gällde personlig och professionell situation. Under en (då fortfarande vanlig) tre veckors semester i Nederländerna som handledare för en barngrupp märkte jag en helt ovanlig bil. "Skrattade" vid varje middag och varje natt, när gruppen att äta det stående gick till mig med sin "metalliskt silver Autfit" på en grusväg framför huvudbyggnaden av semesterbyar. Efter några dagar riskerade jag en närmare titt och erkände orden SAAB 96 på bakluckan. Ett varumärke som är okänt för mig tills dess. Allen, sa jag till min spontana entusiasm för den här bilen, bara log sympatiskt och hittade min smak blev något som innebar att mitt intresse väcktes Reborn.

Nästa fråga var uppenbart: vem kunde den här bilen tillhöra? Ett svar jag fick snabbt genom att be den ekonomiska ledare i huset på bruten engelska: "Vem är ägare av detta (ledtråd utanför) bil?" Svaret kom snabbt: "Det är jag" Jag förväntade mig inte och Min samtalspartnare hade uppenbarligen intrycket, för hon överraskade mig lite senare, den här gången på tyska, med följande fråga: "Vill du köra?"

Självklart ville jag och utnämningen för en privat provkörning hittades snabbt. Jag lärde mig mycket om ägaren och allt om deras SAAB of Sweden: Ford V4 motor, transmission Wheeling, intern dragning av bromsrör, asbestfria bromsbelägg, anatomiskt utformade framsäten, förarsätesvärmare, stötskydd i framdörrarna, strålkastare torkare / spolarsystem, vinnare av rallyt Monte Carlo på sextiotalet ... då .och denna tur med en märkbar vibration av motorn i ratten, denna speciella motorbuller, override av motorbromsen med en engagerad växel frihjul och detta obeskrivlig känsla att köra en platt "annan bil".

Mitt beslut bestämdes efter några ytterligare provkörningar: Jag var tvungen att äga en sådan bil.

Åtta veckor senare var det dags. Min första SAAB var vid dörren. Det var en mörkblå SAAB 96 V4, byggd i 1978. Det hände nu nästan 40 år sedan. Hittills har jag inte gett min hänvisning till detta märke, för efter den första 96er kom en annan och en SAAB 99 fyra 900er och 9-3 cabriolet. För närvarande är jag i besittning av en 9-3 / 1 Aero - Cabriolet, byggd i 2003, 900 en SAAB Turbo S byggde 1992:

Saab Classic Days Dortmund 2010
Saab Classic Days Dortmund 2010

... och sedan 4 år igen en SAAB 96 V4, första registrering 1980:

Saab som bröllopsbil
Saab som bröllopsbil

Om jag tillåter mig att ta honom, föreställer jag mig övertygad om att ingenting förändrats i mitt ursprungliga passionen hat.Meine avkastning förebådade det på avstånd, eftersom detta är "sniffa intag brus" av motorn och förblir platt omisskännlig ...

En tanke om "Saab Story"

  • Denna färg är utmärkt för 9-3. Ta hand om det!

Kommentarer är stängda.