NEVS förlängning beviljas-3rd gången charmen?

Vänersborgs tingsrätt beviljade NEVS idag ytterligare tre månaders förlängning av omorganisationsprocessen. Detta beslut följer både bedömningen av borgenärernas svar och det senaste Administratörsrapport av domstolen tidigare inlägg, innebär detta beslut att det finns tillräckliga förutsättningar för att återuppbyggnaden kan fortsätta.

Vänersborg tingsrätt
Vänersborg tingsrätt

mars 23
De första tecknen av behovet av en andra förlängning blev synlig i början av förra månaden när ett brev från administratör Lars Eric Gustafsson gick ut till fordringsägarna med fordringar över 500.000 26 kronor och bad dem att skriva ner en betydande del av sina fordringar medan borgenärerna med mindre fordringar utlovades betalas i sin helhet. Sedan dess ägde flera diskussioner rum, bland annat ett informationsmöte på fabriksområdet i Trolhättan den XNUMX februari (se detaljer). Bara några dagar senare, den Domstolen beslutade 23rd., Baserat på de positiva svaren på kompositionen, fick ett formellt och offentligt sammansättningsmöte.
I sitt avgörande idag bekräftade domstolen att han redan har fått 3/5 av de erforderliga rösterna (både kvantitet och i monetärt värde), vilket är mycket positivt nytt. NEVS Mikael Östlund uppgav separat att röster för 90% av borgenärerna och 60% av det monetära värdet redan har mottagits av administratören, vilket gör mötet den 23 mars till en formalitet.
Intressant nog, endast fyra svar mottogs av domstolen som svar på begäran om rekonstruktionstillägg. De var alla positiva än, huvudproblemet för två av dem verkar vara på betalningsvillkoren, som uppfattas för länge.

För tredje gången charmen?
Med denna andra förlängning har NEVS nu sin tredje 3-månaders omorganisationsperiod (tidsfrist: 3 maj). Domstolen var idag något vag i sin beskrivning av varför de beslutade att avgöra för. En överenskommelse med borgenärerna (”sammansättningen”) är en förutsättning, men också ett faktiskt framsteg på affärssidan av omorganisationen. Den sistnämnda delen var de inte specifika för och hänvisade till sekretessbelagd information och vikten de nu lägger på yttrandena från både administratören och medlemmarna i borgenärkommittén (det svenska skattekontoret utnämndes specifikt). I vilket fall som helst tillåter svensk lag en fjärde period (dvs. högst 29 år) men både Lars Eric Gustafsson och NEVS VD Mattias Bergman är övertygade om att det inte kommer att behöva komma till det. Faktum är att scenariot som målas är att när sammansättningsförslaget godkänns av borgenärerna (och som nämnts ser det ut som en klar affär), kommer NEVS att kunna avsluta omorganisationen i mitten av april, följt av de sista bitarna i förhandlingarna med OEM A och B (Mahindra och Dongfeng). Fortfarande mycket "if's and but's" (särskilt runt varumärkesfråga) men fler och fler tecken pekar mot att tredje gången verkligen kan vara charmen ...

8 tankar om “NEVS förlängning beviljas-3rd gången charmen?"

 • Jag håller tummarna!
  Tack för din omedelbara information, Michèl!

 • blank

  Goda nyheter!
  Efter 23 mars kan vi få namnet på de nya ägarna och starta Ev-produktionen!
  Lycka till!

  • blank

   Faktiskt goda nyheter. Observera att omorganisationsprocessen kommer att kräva ytterligare 2-3 veckor efter mötet den 23 mars för att officiellt bekräfta sammansättningen. Så tidigt i mitten av april kommer NEVS att kunna lämna omorganisationen. De bekräftade tidigare att detta skulle vara den punkt där "OEM A" (Mahindra) skulle slutföra sin due diligence och ett undertecknat kontrakt kan vara på plats tidigast i slutet av april.

 • blank

  Jag undrar att domstolen förlänger omorganisationen. Vad behövs därför i Sveden?
  Om M är anledningen till förlängningen skulle det inte betyda om M också väntar på att båten ska sjunka ...

  • blank

   ok, "..jag tror fortfarande .." var dumt skrivet. Förlåt, hoppas att du har rätt.

 • blank

  Hej Michel, tack för informationen!
  Men jag förstår det inte ... jag tar fortfarande inte på mig varför det tar så lång tid ...
  Jag tror fortfarande att M. väntar på att båten ska sjunka ... så att de kan köpa allt utan N. Varför skulle de vänta så länge nu?

  • blank

   ”En lång tid” är uppenbarligen en relativ term. Tänk på att de flesta fusioner och övertaganden tar lång tid och - även om jag inte har någon statistik till hands för tillfället för att stödja - mitt intryck är att den nuvarande situationen inte är för extraordinär ur det perspektivet. NEVS är faktiskt tydligt om varför de vill göra kompositionen och avsluta omorganisationen först: att få sig en mycket bättre affär.

Kommentarer är stängda.