NEVS förlängning beviljas-3rd gången charmen?

Vänersborgs tingsrätt beviljade NEVS idag ytterligare tre månaders förlängning av omorganisationsprocessen. Detta beslut följer både bedömningen av borgenärernas svar och det senaste Administratörsrapport av domstolen tidigare inlägg, innebär detta beslut att det finns tillräckliga förutsättningar för att återuppbyggnaden kan fortsätta.

Vänersborg tingsrätt
Vänersborg tingsrätt

mars 23
De första tecknen av behovet av en andra förlängning blev synlig i början av förra månaden när ett brev från administratör Lars Eric Gustafsson gick ut till fordringsägarna med fordringar över 500.000 26 kronor och bad dem att skriva ner en betydande del av sina fordringar medan borgenärerna med mindre fordringar utlovades betalas i sin helhet. Sedan dess ägde flera diskussioner rum, bland annat ett informationsmöte på fabriksområdet i Trolhättan den XNUMX februari (se detaljer). Bara några dagar senare, den Domstolen beslutade 23rd., Baserat på de positiva svaren på kompositionen, fick ett formellt och offentligt sammansättningsmöte.
I sitt beslut idag bekräftade domstolen att redan ha fått 3/5 av de önskade rösterna (både kvantitet och i monetärt värde), vilket är mycket positiva nyheter. NEVS Mikael Östlund uttalade separat att röster för 90% av borgenärerna och 60% av penningvärdet redan har mottagits av administratören, vilket gjorde mötet den 23 mars till en formalitet.
Intressant nog, endast fyra svar mottogs av domstolen som svar på begäran om rekonstruktionstillägg. De var alla positiva än, huvudproblemet för två av dem verkar vara på betalningsvillkoren, som uppfattas för länge.

För tredje gången charmen?
Med denna andra förlängning har NEVS nu sin tredje 3-månaders omorganisationsperiod (sista dag: 3 maj). Domstolen i dag var något vag i sin beskrivning av varför de beslutade att döma för. Ett avtal med borgenärerna (”sammansättningen”) är en förutsättning, men också en verklig utveckling på affärssidan av omorganisationen. Den senare delen var de inte specifika om och hänvisade till sekretessbelagd information och vikten de nu lägger på yttranden från både administratören och medlemmarna i borgenärsnämnden (Skatteverket fick namnet specifikt). I vilket fall som helst tillåter svensk lag en fjärde period (dvs högst 29 år) men både Lars Eric Gustafsson och NEVS -vd Mattias Bergman är fast beslutna om att den inte behöver komma till det. Faktum är att scenariot som målas är att när sammansättningsförslaget har accepterats av borgenärerna (och som nämnts ser det ut som en klar affär) kommer NEVS att kunna avsluta omorganisationen i mitten av april, följt av de sista bitarna i förhandlingarna med OEM A och B (Mahindra och Dongfeng). Fortfarande mycket "if's and but's" (särskilt runt varumärkesfråga) men fler och fler tecken pekar mot att tredje gången verkligen kan vara charmen ...

8 tankar om “NEVS förlängning beviljas-3rd gången charmen?"

 • blank

  Jag håller tummarna!
  Tack för din omedelbara information, Michèl!

 • blank

  Goda nyheter!
  Efter 23 mars kan vi få namnet på de nya ägarna och starta Ev-produktionen!
  Lycka till!

  • blank

   Verkligen goda nyheter. Observera att omorganisationsprocessen kommer att kräva ytterligare 2-3 veckor efter mötet den 23 mars för att officiellt bekräfta sammansättningen. Så tidigt i mitten av april kommer NEVS att kunna lämna omorganisationen. De bekräftade tidigare att detta skulle vara den punkt där "OEM A" (Mahindra) skulle slutföra sin due diligence och ett undertecknat kontrakt tidigast kunde vara på plats i slutet av april.

 • blank

  Jag undrar att domstolen förlänger omorganisationen. Vad behövs därför i Sveden?
  Om M är anledningen till förlängningen skulle det inte betyda om M också väntar på att båten ska sjunka ...

  • blank

   ok, "..jag tror fortfarande .." var dumt skrivet. Förlåt, hoppas du har rätt.

 • blank

  Hej Michel, tack för informationen!
  Men jag förstår det inte ... jag tar fortfarande inte på mig varför det tar så lång tid ...
  Jag tror fortfarande att M. väntar på att båten ska sjunka ... så att de kan köpa allt utan N. Varför skulle de vänta så länge nu?

  • blank

   "En lång tid" är uppenbarligen en relativ term. Tänk på att de flesta fusioner och övertaganden tar lång tid och - även om jag inte har någon statistik till hands för tillfället - mitt intryck är att den nuvarande situationen inte är alltför extraordinär ur det perspektivet. NEVS är faktiskt tydligt om varför de vill göra kompositionen och lämna omorganisationen först: att få sig en mycket bättre affär.

Kommentarer är stängda.