Levde kundtillfredsställelse

I Sverige gjorde försäljningsmeddelandet för en Saab 9-5 sportdräkt en stor uppståndelse. "Saab 9-5 stationvagn - du kommer ångra det”Skulle läsas. Av Expressen misstänkte till och med att detta var bilen som Saab skulle ha gått sönder på.

Kundtillfredsställelse - även efter 16 år. Definierad av Orio AB
Kundnöjdhet - även efter 16 år. Definieras av Orio AB

Vad handlar det om? En Saab 9-5 sportdräkt, som ger kraftfullt för irritation. Saab har brister utan slut, och lista över arbeten är kortare än felet. I grund och botten är allt trasigt, skriver ägaren Markus Eriksson. Stationvagnen är inte en ny bil. Han är från året 1999, har bara varit löjlig 16 år och har kört nästan 200.000 kilometer.

För andra märken som inte skulle vara en väsen, kanske man tror. Av på bilbäraren, i exporten, och köpte en ny bil. Med en Saab verkar saker vara annorlunda.

För det första finns det människor i Sverige som inte gillar negativ Saab-press. Å andra sidan finns det ett rykte som måste försvaras ... det för den långsiktiga bilen, som är robust under många år och kilometer. Så trevligt att Orio AB ser sig själv som märkets sälhållare och fordon på gatan.

En kort tid efter att annonsen gick igenom pressen svarade Orio AB: s landsdirektör. Saab 9-5 sportdräkt kommer att repareras ... med original Saab-reservdelar; kostnaderna bärs av företaget från Nyköping. Det handlar om att upprätthålla ett rykte och det handlar om kundnöjdhet. Även om garantin för länge har löpt ut är fordonet 16 år.

Orio lägger en teaser på denna åtgärd på nätet, för oss har du lagt in en tysk undertext. Tack vare Eschborn och Nyköping! Historien fortsätter på Orio AB och på bloggen.

Ägare Markus Eriksson får inte längre sälja Saab. Efter reparationen kommer 9-5 att stanna i familjen, han vill ge den till sin dotter.

22 tankar om “Levde kundtillfredsställelse"

 • Det finns en måndagsbil överallt. Jag ska vända på bordet och säga att den höga tillförlitligheten hos svenska bilar, och vid denna tidpunkt SAAB, var orsaken till bristen på ekonomisk framgång. Medan andra tillverkare tjänar dumt med reservdelar hade SAAB bara en genomsnittlig verksamhet. När mina kollegor klagar över att bromsbeläggen är över vid 30.000 60.000 km och bromsskivorna är över på 210.000 XNUMX km, så kommer förmodligen Audi att säga Audi eller VW. Så är också fallet hos Daimler. BMW har oförklarliga elektroniska defekter osv ... på min SAAB var jag tvungen att byta ut de främre bromsskivorna efter XNUMX XNUMX km. Andra hade redan en ny bil tillverkad av reservdelar ...

 • blank

  Hej i rundan,
  Rapporten pusslar mig också lite. Särskilt 9-5 är en super pålitlig kvalitet mobil. Naturligtvis finns det måndag bilar; även i våra led. Men att fler felkällor borde hittas i den här bilen, som fungerande delar kan du säkert ringa en saga eller till och med förtal.
  Nu är min 9-5er sex år yngre än modellen i rapporten. Men minen har en högre körsträcka. Folk låter inte någon berätta för dig. 9-5 är en bra hit, särskilt i 2.3l-versionen. Den svenska kollega borde ha gått till tjänst. Även den bästa bilen behöver korrekt vård / underhåll.
  Ha en trevlig kväll för alla.

 • blank

  Mitt SAAB 9-5 gods Bj.2002 har nu avgassat, bakre gummi är lugnande och tyvärr även luftmätare, så det går inte längre genom TÜV / AU. Kostnaden är för hög och därför skatt. Teknik: (

 • blank

  Bra för Orio AB, ... ..

  MEN att ge till en dålig kantspelare (klagare) efter 16 år och 200,000 XNUMX km är inte bra.

  Insistera på att se fullständig servicehistorik och när klaganden köpte Saab….
  DÅLIG service leder till problem, det är INTE Saabs fel.

 • blank

  Jag äger också en 9-5 hanvagn, Bj,. 1999. Bortsett från en gång (Zündkassett) och slitdelar har bilen aldrig släppt mig. En helt säker och bra bil, men endast 230000 km driven.

 • blank

  Jag kan inte bara klaga, även om den "röda hinken" gav tillräckligt med anledning att göra det! Vårt 2002-9 TiD-jubileum 3 slingrar bara sina kilometer. Även avgas och koppling är fortfarande original på 160.000 km.
  För den senaste TÜV var vi faktiskt tvungna att förnya en dragstångsände ...

 • blank

  Jag har inte hört något liknande om en SAAB i min vänkrets - det kan i grunden bara vara ett fordon med en stor eftersläpning av underhåll.

  Press som tar en 16 år gammal bil för att lägga ner det som ett negativt exempel på fel som uppstod, men kräver också motsvarande dumma läsare (som tycks vara tillräckligt där).

  Du kan inte riktigt ta det hela på allvar - om jag hade något att säga om Orio, skulle Expressen och hennes eventuellt väl betalda Markus Eriksson ha blivit bortblåsta. Det har nu troligen till och med gynnats två gånger.

  • blank

   Nej-Nee, det är inte hur det fungerar!
   Även med vår favorit märke finns stora bilar måndag. Jag hade också gånger som en (9000CC). Det skulle ha varit nästan AUS för SAAB med mig när den perfekta CSE då inte allt hade just böjt tillbaka. Han var nästan lika illa som RED hinkar Ziehmy och hade inget att göra med underhåll av lagring, eftersom det började för Saab relationer under tonåren, men efter att garantin och dessutom kostar riktiga pengar.
   SAAB Tyskland var inte särskilt samarbetsvilligt, för man kunde också ha köpt en Wolfsburg-produkt och jag hade det vid den tiden också vet.
   Därefter hittade jag inte en sådan SAAB längre.

   • blank

    @ GP 362

    Var listan över fel verkligen längre än arbetsdelarna (eller så länge som Markus Eriksson)?

    Förmodligen inte - men om 16 år, om du släpper det, kommer mycket att ackumuleras.

    Kardinalfrågan är varför Eriksson först nu är så uppsvälld (bra lön från Expressen?) - han kommer att ha använt bilen under en tid och inte köpt den som en 16-årig begagnad bil. Om så är fallet: Med denna kilometerprestanda (nästan 200.000 XNUMX km) kommer du att ha problem med nästan alla begagnade bilar - såvida det inte är ett välskött fordon. Men detta kommer verkligen inte att vara fallet här!

    • blank

     Hej Detlef,
     om bristerna hade inträffat samtidigt, skulle listan ha varit längre än för arbetsdelarna, men det var det naturligtvis inte. Det kom ibland veckovis och inkluderade nästan allt utom själva motorn, växellådslager, kylare, ZV, fönster som stannade öppna, bränslepump ... och mycket mer och mer, med början i en ålder av fyra och cirka 60TKm.
     Men lyckligtvis är det gårdagens nyheter och nästan glömda - jag har fortfarande alla SAAB efter det och de är av hög kvalitet.
     ”Joe”, som redan nämnts i Youngtimer-bloggen, kom bara in i vårt hushåll när han var 16 (mer av en slump). Ämnet var dock så bra att det var värt att genomföra de renoveringar som naturligtvis krävs för en sådan gammal bil. Det finns redan några ORIO-delar där inne. Han har varit i daglig användning i två år nu och har nu rullat upp ytterligare 32TKm utan några problem. Det kan löna sig när du reparerar en gammal bil. I alla fall kommer jag inte att ge tillbaka det!

 • blank

  Först och främst bara en marknadsföringskampanj av ORIO AB, förstås. För Saab är det viktigt att ha ett rykte - men mot 16 år kan du inte säga någonting med bästa vilja. Enligt min åsikt, om det verkligen hände på det sättet, var det ganska orättvist för dem som hade några höga kostnader för reparationer efter några månader / år. ORIO AB ska hjälpa till och inte med en 16 år gammal bil som till stor del redan har gjort sitt jobb.

  • blank

   Jag menar inte att det är rättvist / orättvist. Orio räknar med en mediekampanj / negativ press som synligt skickas. 100 pekar på Nyköping 🙂

 • blank

  Trevligt, naturligtvis, men också ett marknadsföringsverktyg - det är inget fel på det. Orio kan besluta en dag att gå till verkstäderna, forumen och klubbarna för att ta reda på vilka reservdelar som behövs för 9000- och 901-modeller som fortfarande är mycket vanliga. Här finns det ibland en gäspande tomhet i hyllorna för specialdelar. Och bara tack vare begagnade delar och en lång sökning på Internet kan vissa delar hittas alls. Eftersom det inte kommer att finnas någon ny Saab, bör Orio också förse alla serier med det väsentliga. Du bör också leta efter möjligheter att överföra reproduktionen till entusiasten på egen risk - med överföring av nödvändiga dokument / pressverktyg / mallar, prover ...?

  • blank

   Det är rätt, Uli, det är precis vad som saknas från Saab-märket, som andra tillverkare har gjort i åratal. Vissa verkstäder som reparerar Saab fordon i årtionden, är desperat reservdelar och verktyg (t.ex. nyfikna verktyget runt kopplingen på 901er att ändras) och behöver experimentera med använda delar, konstruera verktyg för andra fordon att använda i en Saab. Detta leder till högre kostnader för våra kunder, eftersom reparationer tar längre tid (arbetskraftskostnader) eller förseningar (reservdelar är svåra att erhålla).

   • blank

    Det är inte som att ignorera ämnet. Classics och youngtimers är fokus, liksom frågan om snabb reparation för ett åldrande lager. Eschborn och Nyköping arbetar med ämnena och läser här kundernas uppfattning.

    • blank

     Då ska Orio sätta tillbaka tryckslangen från maskinen till oljekylaren på 9k. Tyvärr existerar inte längre delen varken i Europa eller i USA. Eftersom delen tyvärr befinner sig i stänkvattenområdet tenderar den att rosta och spricker sedan på BAB ... :-(

     • blank

      Jag skulle vara för det också. Var tvungen att få delen rekonstruerad med den lokala hydradiotjänsten. Om det går bra är det en stor röra.

 • blank

  Tja, det är annorlunda,
  06.03.2015 med min Saabine (9000 Aero, YY 1996) översteg 400.000er-märket. Motor, LiMa, koppling, starter, turboladdare, även stötdämparna är fortfarande original. Gummibussningarna har emellertid redan bytts ut flera gånger. Snart är nästa TÜV-undersökning förfallen och jag är 100% säker på att detta är igen utan problem på scenen.
  Eftersom jag körde fordon från SAAB i ca 30 år, och alla körde långt över 250.000 Km, kan jag bara gissa att den stackars killen måste ha gjort något fel.
  Jag önskar alla som har samma känslor för varumärket som jag gör (och de andra också, förstås)

  Dieter

  • blank

   9000er är nästan obrännbar och med omsorg kommer du att kunna köra den för alltid. Eller vidarebefordra det till barn, barnbarn eller brorson. Jag tror att bakom 9-5 i Sverige finns också en hel del underhållsbacklog.

 • blank

  Jag skulle säga att det är vägen att gå. Orio vill tjäna länge på bilarna, så de måste sätta ett skylt så att bilarna är kvar på vägen och förtroendet för Orio fortsätter att existera. Bra historia 🙂

 • blank

  Egentligen en fin historia, om jag personligen inte är en bitter, skulle en mycket bitter eftersmak vara:
  Vissa kommer erinneren till RED hinkar, en 2006er 9-5 TiD Hirsch Sportcombi, sedan bara 2 år gammal, står i exakt 12 månader 24x, vanligen flera dagar, i verkstaden.
  Det fanns alltid bara mindre detaljer, såsom växellådsskador (vid 45.000 XNUMX km!), Trasig fjäder, lös rattstång, bränsleförlust, extrem förlust av motorolja osv ...
  Ingen hjälpte mig vid den tiden (förutom den lokala SAAB-återförsäljaren, som var mycket stödjande), men SAAB Germany var dumt. 12 månader med denna SAAB kostar mig bara 12.000 Euro 🙁

  • blank

   Vid någon tidpunkt hade bilen försvunnit från VAG återförsäljare, hörde du något från bilen igen?

Kommentarer är stängda.