Jag kör ett Saab 9-3 konvertibelt år 2005

Som en del av vår läsare berättar Marc hur han kom till Saab-varumärket och säkerställer en frodig söndag. Ha kul

Jag fick redan känna märket Saab i min barndom. Vid den tiden hade grannar en Saab 900. Bilen med den stora gummi spoiler.

Detta är Aniversary Edition som gjorde att jag förlorade mitt hjärta till Saab-märket.
Detta är Aniversary Edition som gjorde att jag förlorade mitt hjärta till Saab-märket.

I familjen kallades bilen bara Saabi. Jag själv var fortfarande i en ålder när jag inte kunde förstå skillnader mellan varumärken. Så den här bilen var inget speciellt för mig.

Många år senare ändrade det emellertid. Jag hade mitt körkort och körde min första egen bil, en Daihatsu Cuore byggd 1997 med 42 PS. På den tiden, i år 2006, hade min vän en Saab 9-3-konvertibel som han lånade ut till mig för en romantisk konvertibel tur, inklusive en picknick med min flickvän. Vi har båda varit konvertibla fans sedan dess. Det var en bil i Elektrisk Blå med lätt läderbeklädnad. Vid den tiden blev jag kär i denna bil och jag planerade redan, om jag har råd med det en dag, så skulle jag vilja ha en sådan bil.

När, två år senare, skulle Daihatsu bytas ut för något större, fanns Saab inte helt i min budget. Så det bör först vara en Opel Astra G Convertible. Det var också en bra bil. Men Saabs dröm var kvar.

Det här är äntligen min egen Saab, som jag inte kommer att återställa så snart.
Det här är äntligen min egen Saab, som jag inte kommer att återställa så snart.

Sex år senare hade jag valet att lägga in mycket pengar i den märkbart åldrade Astra eller letar efter ett nytt fordon. Med ett tungt hjärta bestämde jag mig för att sälja min första konvertibla. Men då var det tanken att köpa mig en Saab. Så jag gick på Internet på jakt efter och var faktiskt inte långt ifrån mitt bostadsort. Under tiden var bilen också kompatibel med min budget. Han var eller bättre är svart och läder är mörkt. Men det är en konvertibel och min drömbil som äntligen skulle bli min.

Men det var en oväntad hinder som väntade på mig. För en dag efter undertecknandet av inköpsavtalet ringde bilhandlaren (ingen Saab-återförsäljare) och informerade mig om att en praktikant hade slagit Saab medan manövrerade med en annan bil. Jag hade valet att dra tillbaka från köpavtalet. Men jag ville inte ge den här bilen tillbaka. Han reparerades och så småningom blev min.

Från dagens synvinkel måste jag säga att det fortfarande är en väldigt speciell känsla att köra den här bilen. Det är som att flyta i en bekväm stol tvärs över gatan. Jag har aldrig upplevt en så dum bil. En körsäkerhetsträning och speciella situationer som svart is som jag redan har upplevt med Saab. Det var inte ett ögonblick som han inte behärskar mästerligt. Ingen situation där han inte skulle ha övertygat mig om hans tillförlitlighet. Jag älskar att svänga in i förarplatsen och bokstavligen sitta i en cockpit.

Denna bil har något som är viktigt för mig från dagens perspektiv i en bil. Jag ser alltid fram emot att komma in och driva den. Jag hoppas att han kommer att stanna hos mig i många år och att jag kan sköta honom länge.

Man tänkte på “Jag kör ett Saab 9-3 konvertibelt år 2005"

  • blank

    Hej Marc,
    Jag kan intyga dig en utmärkt smak.
    En Saab 9-3 Cabriolet i elblå (eller limegul) är en av de vackraste modellerna i "topplöshet".
    Lycka till att vinna `Ur-Saab '.

Kommentarer är stängda.