Saab scen

Saabs scen visar inga tecken på trötthet, tvärtom! Saabs flaggor fladdrar i vinden överallt i år! Det finns gott om Saab-datum som är värda att skriva ner. Ett litet urval och en granskning av ett möte som redan har ägt rum.

5. Saab Swiss Fondue Meeting
5. Saab Swiss Fondue Meeting

Saab på Techno Classica

Gilla varje år, så gör 2015 1. Tyska saabklubben flaggan med den legendariska griffin på Techno Classic ovan. Klubbens närvaro finns på den traditionella torget i hall 9.1, monter 140.

Som alltid väntar vi ivrigt på vad som kommer att bli temat i år. En av showcarsna kommer att vara en mycket original, mycket tidig Saab 99. Den andra Saab, vi är lovade, borde inte vara mindre spännande. Vi är överraskade!

Techno Classica äger rum i år från 15. till 19.04. i Essen.

Klassisk bil klassisk dag Rosenfeld.

Den klassiska dagen i Rosenfeld äger rum i många år på den första söndagen i september. Evenemanget har länge varit känt landsomfattande, med gäster från Frankrike, Schweiz och Österrike.

I år handlar evenemanget om Saab. Det svenska varumärket är i fokus 2015 - Saab-förare är inbjudna. Mötet äger rum den 06.09. istället för; Inga avgifter debiteras. Detaljer kommer att följa på bloggen så snart de är tillgängliga.

Alb kallar II

Strax efter den klassiska dagen startar ännu ett Saab -möte med reservdelsmarknaden i regionen. "Alb ruft II" firar sin 2015-upplaga i Balingen-Zollernalb-distriktet.

Fredagen den 11.09 september är mötesplatsen för alla deltagare i det historiska Badhaus nära Rottweil. Efteråt gemensam resa till Balingen, där nattvakt stadsturné och gemensam middag.

På lördagen finns en turné i Bodensjön på programmet: besök Campus Galli på Meßkirch, sedan tur längs Bodensjön och middag tillsammans med regionala specialiteter. Söndagen startar Saab-delmarknaden i Balingen. Ytterligare turer till slottet Hohenzollern (med sightseeing) och att runda flygningar över regionen (Saab - från flygplan till bil) är möjliga.

Ytterligare information och registreringsalternativ finns på Saab-Cars.de.

5. Saab Swiss Fondue

Det femte Saab Swiss Fondue-mötet, organiserat av Saab Spirit Team, ledt av Dimitri Baumgartner och Frédéric Démaret, är redan historia. Det ägde rum den 5 och 14 februari i Vallorbe i den nordvästra regionen i Schweiz.

Också i Vallorbe är Saab inte bara bosatt, utan också driven med stolthet, och för det här mötet i förra veckan omnämndes Vallorbe med Saab-City eller bara Ville-de-Saab med kort varsel!

Förutom att njuta av en välsmakande schweizisk fondue "moitié-moitié" odlades Saabs sällskaplighet bland Saab-entusiaster och levde långt in på natten! Ämnet för mötet, med stöd av Orio Switzerland AG, var förstås Saab! Under de bästa förhållanden stod det helt klart att Saab Spirit-flaggan vajade högt och stolt under denna vintriga helg på masten, omgiven av frisk schweizisk luft!

Organisationen för 6ten-fondue-mötet har redan öppnats. Välkommen till februari 2016 i Schweiz!

2 tankar om “Saab scen"

  • blank

    Hej Tom, har jag bara läst kommentarer om div. Stammtisch information om Niederrhein, Ruhr, Luxemburg etc. Eftersom 2011 för jag är medlem i 1.Deutschen-Saab Club och gå ganska regelbundet till puben i Rhen-Main-Saab Club.
    Fråga: Varför finns det inte någon information om Rhein-Main-Saab Club eller dess månatliga möten / evenemang?

    • blank

      Schemat hanteras exklusivt av Mark. Om han inte får någon information, och det verkar så, då kan han inte skriva någonting om mötet.

Kommentarer är stängda.