SAAB AB förnekar att vara i samtal

En av Sveriges ledande tidningar SVD är rapportera dagens försvars- och säkerhetsgrupp SAAB AB förnekar att vara i samtal med antingen NEVS eller ”någon utländsk biltillverkare” om licensiering av SAAB-varumärket.

SAAB AB i Linköping upphävde enligt uppgift NEVS rätten att använda SAAB-varumärket. © 2015 saabblog.net
SAAB AB i Linköping upphävde enligt uppgift NEVS rätten att använda SAAB-varumärket. © 2015 saabblog.net

Brand förlorad i augusti
NEVS fick sin licens att använda SAAB-varumärket suspenderat av SAAB AB när de ansökte om omorganisation tillbaka i augusti förra året. Mikael Östlund på NEVS sa i går Jag skulle anta att detta skulle vara fallet.

Sedan dess rapporterar många källor om skillnaden mellan de olika parterna för att återkräva användningsrättigheterna.
Att saker inte skedde i lätt hastighet och att det fanns flera utmaningar i processen har också publicerats allmänt, det anges faktiskt uttryckligen senast Administratörsrapport.

Symantics?
Sebastian Carlsson, pressansvarig på SAAB AB, uttalade dock för SVD: s reporter att "det har inte varit några förhandlingar de senaste månaderna" och tillade att han kände att det inte heller fanns några andra samtal.
Administratör Lars Eric Gustafsson sa i en kommentar till SVD att vara mycket förvånad över dessa uttalanden från SAAB AB och att stå vid sin tidigare formulering i de handlingar han har lämnat in till tingsrätten.

Mer att följa ...

8 tankar om “SAAB AB förnekar att vara i samtal"

 • blank

  Kan det vara klausulen när NEVS kan börja använda varumärket igen? Förhandlingarna som ägde rum för flera månader sedan resulterade i enighet om hur man ska tolka klausulen?
  Och i så fall pågår inga samtal med SAAB AB, det är klart?
  Det kan därför vara att KJJ fortfarande är i spelet. Kontraktet är mellan NEVS, SAAB och KKJs energibolag.
  Utan en klar överenskommelse med SAAB hade mahindra lämnat precis som de gjorde förra gången, eller hur?

  • blank

   Jag vet inte vad som står exakt i kontraktet. Det som verkar vara tydligt är att varumärkeslicensen upphävdes när NEVS gick in i omorganisationsfasen, men om det innebär att de kommer att få tillbaka licensen automatiskt när de lämnar igen är osäkert. När det gäller Mahindra, ja jag skulle anta att de är ute efter att säkra inte bara en fantastisk fabrik, unik IP och några fantastiska människor, utan definitivt också rätten att få ut bilar på marknaden med SAAB-märket.

 • blank

  Ju djupare du gräver ...

  ... ju mer gula Saab-konvertibler hittar du i många garage hos många anställda i många företag. BMW-anställda, Volvo- och till och med GM-anställda *. Det är bara en trevlig och klassisk bil. Speciellt den sena gamla 900.

  * Ta det som ett tydligt bevis för att en anställds privata Saab är helt fristående från en möjlig arbetsgivares / företags intresse för Saab Cars.

  • blank

   Du har i allmänhet rätt, även om Jon Ive inte är någon anställd. Han är en av de viktigaste figurerna i Apple-universum, och kunde förmodligen köpa Saab och NEVS med sina privata pengar. Vilket inte säger att han skulle göra det, och under tiden bytte han till Bentley, men åtminstone förvärvas han med Saab. Bara någon släpper honom en anteckning, pls 😉

 • blank

  Är det ett skämt? Jag hoppas inte

 • blank

  Varför skulle de förneka, kan det vara så att det egentligen inte pågår några förhandlingar om Saabs namn?

  • blank

   Det är en riktigt bra fråga. Talsmannen från SAAB AB bekräftade för SVD att det hade förekommit tidigare diskussioner, men "inte de senaste månaderna". Samtidigt tycktes Lars Eric Gustafsson ha valt sina ord mycket selektivt när han diskuterade diskussionerna med SAAB AB. I alla fall tror jag inte att NEVS eller deras administratör ljuger rakt ut om situationen, men det verkar vara en del av "spelet" kring denna process. Mycket olyckligt men eftersom det skapar en hel del troligtvis onödig FUD (Fear, Uncertainty and Doubt).

Kommentarer är stängda.