Hur jag kom till märket med Griffin och 4 bokstäverna

En riktigt turbulent Saab -historia, med många upp- och nedgångar, kommer från Sebastian. Saab, skriver han till oss, är en del av hans liv och Saab är "mer än en bil".

Saab 9-5 kromram
Saab 9-5 kromram

1995 började alla när min pappa var tvungen att överlämna sin älskade Fiat Tipo till min mamma och han behövde en ny bil.
Egentligen pratade allting om en Volvo 440 / 460 som flyttade min pappa att köra med mig till den lokala Volvo-representationen.
Eftersom vi tog handlarens lokala inte allvarligt vi hamnade på den lokala Saab-handlare (som ägdes av en lokal fastighets tycoon och blev så som ett slags hobby som drivs av hans hustru).

Jag måste erkänna att märket inte riktigt sa mycket till mig då, men det fanns många bra fordon på gården som verkligen gjorde det för mig (9000 aero, 900 I-konvertibel etc.).
Nu var en stor säljare aktiv i den här återförsäljaren, som grep min pappa och jag och satt i en mörkgrön (jag tror att det var scarabgrönt) 900 II 2.0i 5 med XNUMX-dörrar.

Utrustningen var inte så riklig och turboen saknades, men du kunde köra den med 170 km / h utan att du märkte. (om jag fortfarande tänker på den tipo som mina föräldrar hade vid den tiden, hjälp det bra ...)

Säljaren från den lokala Saab-återförsäljaren hade då också slickat blodet efter provkörningen med min far och sedan fått den nämnda bilen för en hel helg.

Resten kan då trodde.

Min pappa tecknade köpavtalet följande måndag och jag blev en Saab fanatiker.

Eftersom jag alltid visste att jag skulle göra något med bilar, så länge jag hade min skola i fickan, letade jag efter ett träningscenter för fordonsmekanik i mitten av 2000. Återigen slog ödet igen och jag hamnade på en av Saabs största återförsäljare i norra Tyskland.
Offer var emellertid att jag hade bra 200 km hemifrån, vilket inte var så lätt med 16 år sedan då.
Jag fick lov att spendera där med återförsäljaren varje dag med märket med griffin och lärde mig där inte bara mitt yrke utan utvecklade också mer och mer min passion för detta stora märke.
Där fick jag inte bara slutföra min lärling, men var också aktiv i efterförsäljningsområdet etc., vilket har gjort mig ännu starkare rotad i varumärket.

När jag skilde 2006 från företaget i mitten och var tvungen att gå med i Bundeswehr, bröt jag först med denna kärlek. En stolt Toledo med en 1.9 TDI var bara praktiskt och billigare för mig att behålla.

Jag skulle ha velat köpa en Saab vid den tiden, bara de var helt enkelt för dyra för mig då. Ändå har min far överlämnat sin 900 II mot en 9-5-stationsvagn efter en växellåda och så kunde jag skruva varje gratis helg på detta vackra fordon. Så det tog ett tag tills jag kunde ringa min första Saab 2007 mitt eget.
Jag erbjöds att ta över och leda en Saab-byrå i Greifswald.

Som en personbil hade jag en 9-3 Aero-fastighet med den inte helt oproblematiska 150 PS Diesel. Nu måste du veta att Saab har varit mer av ett marginalfenomen här i MV och jag hade det i ett bilmärke med flera märken, det var verkligen svårt att etablera varumärket där.

Det kom som det var dags att komma.

Opel fick slutet på 2007 Insigna (9-5 borde faktiskt redan presenteras) och Saab var tvungen att gå för första gången i konkursen. Min tidigare chef bestämde mig för att bara vilja vara Saab service och jag skulle sedan köra BMW till honom, vilket jag sedan vägrade.

Jag kunde bara inte med den bayerska varumärket identifiera mig och vad det då också mina klienter mot felaktig. Så jag gick frivilligt lämna bolaget för att starta eget företag som en speditör, min vackra AERO Tyvärr var jag så pågår, men jag hade mig på en Internet-plattform en berörd som en sällsynt specialutgåva Force 9-3.

Om du tar det ordentligt, var bilen redan skrot när jag plockade upp den, men jag byggde bilen så original och åtnjöt varje dag denna sällsynta bit.
Nu en dag fick jag en stor order från det andra svenska företaget med gripande, som jag mycket snabbt behövde fler 3-transportörer än jag egentligen hade. Så det kom här hur det var och jag gav bort min 9-3 för att få en insättning för en av 3-transportörerna.

hade privat körde bilen min vän (en Ollen golf) eller bara mitlerweile efter ett bra samtal från mig om min far, är fordonet beviljas 9-3 2.0 kombination med BioPower motorn i nocturnblau.

Specialfunktionen hos bilen vid den tiden var E85-motorn och eftersom vi hade möjlighet att fylla upp detta bränsle med oss ​​runt hörnet, mycket av hans val på denna konfiguration. Det nyfiken på historien var dock att vi vid den tiden var en av 4s kunder som regelbundet brände detta bränsle hos bensinstationen.

Eftersom mitt rederi gjorde så bra nu, uppfyllde jag en barndomsdröm och köpte (snälla inte sten nu) en Audi TT med 1.8 T-motorn. Galen bil och en galen historia om hur jag kom till det här fordonet, men det skulle gå utöver omfattningen här ...) Stolt som helvete, jag byggde också detta fordon igen för att lämna den en månad senare polska långa fingrar.

Nu slog ödet igen och jag fick en bra kurs från min försäkring igen, som måste investeras snabbt. Till exempel hittade jag en 2006 9-5-stationsvagn (kromglasögon) med en inte så bekant 1.9 TID-motor med en arabisk, bilhandlare av hans handelsnamn. Bilen hade allt jag letade efter och var också prissatt.

Återförsäljaren visste emellertid inte vad man skulle göra med bilen och jag fick en stor garanti på det samt olika tillbehör (som jag sa idag tror jag att han var glad att hitta en för den här bilen). Fordonet skulle sägas ha varit en nederländsk reimport (inte ovanligt med oss ​​här uppe) och hade 120000 km ner.

Fort Jag byggde också detta fordon till min smak och var glad varje dag där jag fick köra med detta magnifika fordon. Tyvärr hade ödet inte så bra med mig den här gången och jag förlorade mina order till svenska posten och den svenska trucktillverkarens order med gripet.

Jag bestämde mig för att överlämna företaget till min konkurrent (så att mina anställda, då 8 i antal, kunde hålla sina jobb) och gick tillbaka till min hemstad.
Där träffade jag min nuvarande chef, som betrodde mig med en av hans bilhandlare, där jag ansvarar för försäljningen av ett VAG-varumärke.

Så det hände att jag var tvungen att ge upp min 9-5 igen och köra nu en företagsbil. Eftersom min fru har ett fordon från VAG-gruppen och jag måste gå igenom min arbetsgivare ett sådant fordon, var den goda delen runt och jag letade efter en älskare som håller min skatt fortfarande till ära idag.
Efter en stund kom ödet förmodligen ihåg mig och jag var en dag på en lokal bilåtervinnare på gården ville bara slakta olycksskador.

Det var en av de sällsynta Saab 900 II-konvertiblarna Mellow Yellow med inte ens 80000 km på klockan! Jag kunde inte göra det och så köpte jag det här fordonet för 1000, - €.

Återvinnaren sa fortfarande att han inte förstod varför någon fortfarande spenderar någonting på detta skrot, men snälla, där har du honom.
Nu tillbringade jag varje ledig minut (förutom studier och jobb) att bygga om bilen. Projektet själv var en fin balans i jobbet och min fru hade äntligen henne lovat konvertibel.

Men eftersom jag ska vara en far för första gången i april och pengarna är täta för oss, måste jag också säga farväl till den här drömmen i gult. Det gick till en samlare på Färöarna och kommer säkert knappast att täcka mil där ... Som det är känt är ön inte ...)

Tyvärr har min fru det inte med Saab och det kommer snart att bli en annan VAG-produkt parkerad framför vår dörr (varpå barnvagn och min person transporteras).
Men min pappa har fortfarande sin 9-3 (som jag kärleksfullt älskar och bryr mig om) och om det tillåter min handväska finns det en 9-3 Black Turbo X.

Sammantaget är Saab en del av mitt liv som har format mig och idag har jag min chefs okej, så länge som det kommer nya bilar från Saab (och jag tror på det varje dag) för att driva ut dem och vänta på dem Vad heter det ... Saab Mer än en bil!

5 tankar om “Hur jag kom till märket med Griffin och 4 bokstäverna"

 • blank

  Ett ganska bytbart liv med Saab, men en spännande historia och också fint skrivet. Eftersom man bara kan hoppas att din chef håller sitt ord när det gäller att nya Saabs byggs.
  Och du är det allra bästa att det fungerar med Turbo C. =)

 • blank

  Bra historia!

 • blank

  Ja Eggert i Greifswald eller bergen låg under min vinge.
  Tyvärr, för sent, för att det inte fanns något kvar att spara.
  Men jag kan göra ganska bra med Rostockersna.

  • blank

   Så är min erfarenhet.
   Rostock toppar den andra brunnen.

 • blank

  Har du varit i eggert?
  och var har du varit tidigare? Om Rostock?

Kommentarer är stängda.