Shopping turné, service, passion

En artikel som skulle falla under rubriken "Diverse" om det fanns några på bloggen ... Så inga nyheter. Det handlar om Saabs passion, Saabs service och övertagandet av en traditionell tillverkare av Mahindra. Men inte som vi tänkte. I princip finns det något för alla smaker, låt oss gå!

Saab-anläggningen Trollhattan
Saab-anläggningen Trollhattan

Saab passion

På söndagen var tidsfristen för vår läsare action. Många fans tog tillfället i akt - vi fick mer än 35 artiklar. Var och en av dessa ger 1.000 skäl att köra en Saab. Bra gjort, komplimanger till avsändarna! Under de närmaste dagarna kommer de opublicerade artiklarna online, och då blir det svårt ...

Ursaab - kommer snart att vara i nya händer.
Ursaab - kommer snart i nya händer.

Läsarna kan rösta vem som ska få vår Ursaab. Ett beslut som inte kommer att bli lätt, eftersom mycket kärlek till varumärket med griffin var involverad i varje objekt.

Åtgärden skulle ha fått ännu fler bokstäver, skulle inte ha varit tidsfrist på söndag. Det var e-post från senkomster vars artiklar vi tyvärr måste avböja. Men ingen anledning till frustration: nästa åtgärd är planerad. Under andra auspices, men mycket saabisk och med ett stort incitament att delta ;-).

Orio-paket med originaldelar för underhåll
Orio-paket med originaldelar för underhåll

Saab service i en egen klass

I Sverige är Orio i fokus för pressen. Företaget omstrukturerar, blir smalare och smidigare för att överleva tävlingen. Beröm för Orio AB och Saab-partner är enkelt. Med våra äldre bilar gör vi ibland vårt eget arbete, naturligtvis med original Saab-reservdelar.

Beställningen i Nyköping görs av en återförsäljare som vi litar på. Det färgglada paketet från Sverige går direkt till min adress; kuriren lägger det vanligtvis ner i vår tidiga tjänst. En sådan sak finns endast hos Saab och fungerar tack vare bra återförsäljare - kundrelationen är fantastisk.

Mahindra på en shopping spree

Mahindra har gjort det och faktiskt köpt till ett traditionellt europeiskt företag. Inte eller inte ändå är resultatet att vi skulle glädjas åt det. Istället för Sverige var indianerna på turné i Frankrike.

Peugeot scooter. Nu indisk. Till 51%.
Peugeot scooter. Nu indisk. Till 51%.

Mahindra Two Wheelers förvärvade 51% av PMTC, Peugeot Motorcyklar, i januari. Mahindra har faktiskt tagit över en 116-årig europeisk tillverkare. Peugeot Motorcyklar tillverkar skotrar och bromar samt trehjulingar från 50 till 400 ccm, samt skotrar med eldrift.

För 51% av företaget spenderade 28 miljoner dollar på PSA, med ytterligare 15-miljoner som stärkte PMTC: s finansiella bas. Inte riktigt en stor investering.

Var det vad vi ville läsa och höra om Mahindra? Jag tror inte det, för klockan tickar i Sverige. Eller en explosiv anordning. Vi ser resultatet snart.

5 tankar om “Shopping turné, service, passion"

 • blank

  Hur lång tid har Mahindra behövt för affären? 2 år? Hur många skotrar behöver du sälja tills 15 Mio är ren igen. För pengarna kan du enkelt återuppliva MZ.

  • blank

   Efter global stor investerare ser det här inte riktigt ut.

   Men kanske kommer den stora överraskningen att komma och Mahindra visar sig vara en investerare med statur i SAAB - detta skulle säkert också vara en större känsla av prestation för gruppen själv efter de misslyckade förhandlingarna för Jaguar och Aston Martin.

   Om Mahindra skulle dränka igen, kan man bara hoppas att NEVS har ett alternativ (naturligtvis utom den ökända plan B) i butiken.

 • blank

  Det var en artikel i förra sommaren om Mahindras planer att arbeta med Dongfeng och PSA-gruppen för att gemensamt utveckla nya modeller för Peugeot, Citroen och Saab. Om man nu tänker optimistiskt kan inköp av Mahindras 2 Rad-division av PSA vara ett tecken på framtida samarbete på axeln Frankrike, Kina, Indien och Sverige. Hope dör senast och kanske är det fortfarande en dröm och det är precis på den här axeln smidda den stora träffen. Från Sverige hörs inte bara namnet Mahindra utan även från tid till annan namnet Dongfeng som också köpt hos PSA.

 • blank

  Scooters istället för Saab eller något? Trots allt är Peugeot en av de äldsta adresserna. Vänta nyfiken vad som händer i Trolltown.

 • blank

  Trots allt var scootersna Mahindra framgångsrik. Kanske fungerar det bra på SAAB 😉

Kommentarer är stängda.