Hur länge håller lycka till?

Vad önskar vi för? Ibland i framtiden att få ta emot en fabriks-ny Saab från återförsäljaren av vårt förtroende. Önskningar och drömmar bör ges, särskilt när det gäller drömbilar från Trollhättan. Ett läsarbidrag av Andreas.

Du kan 99
Du kan 99

Jag har kört Saab sedan jag var 3 år gammal. Tja, inte själv självklart, men de första minnena av betydelsen "bil" är relaterade till Saab och har varit djupt rotad sedan dess. Det är 38 år sedan.

I mitten av 70 gick föräldrar regelbundet till Danmark under sommarsemestern och den gången var Danmark och Saab synonymt med underbara resor under lång tid. Innan jag insåg att Saab verkligen handlade med Sverige, skulle många år gå över, men förstås inte glädjen.

Under en av de tidiga helgdagar Danmark har uppstått med min vackra foto, förmodligen inte bara bilen har blivit en klassiker, men också locket ... Min far körde Saab 99 combi coupé. Denna bil körde oss från mitten 70er år tills 1985 tillförlitligt genom landet och framför allt om igen för att Danmark. På den tiden var jag 10 år och fötter sträckte nu nästan upp till pedalerna. Jag minns mycket levande eftersom bilen var parkerad framför huset (handbromsen var väl klädd), och jag satt i förarsätet och körde med alla pedaler och kopplings imaginära rally turer. Att en virtuell upplevelse som Xbox ska ersätta den här gången var fortfarande science fiction.

Du kan 900
Du kan 900

1985 presenterade stolt min far nästa större bil. En Saab 900 i duva blå ersatte den gamla 99er. Jag vet inte exakt varför, men med den här bilen förenar jag känslan "SAAB" för mig. Inte bara på grund av den unika färgen ... 1989 ledde en vit 9000 sedan Saab-traditionen i vår familj på. För mig i ungdomsrummet vid den tiden istället för några tvivelaktiga popgrupper, så logiskt Saab-affischen.

Saab poster
Saab poster

1992 Jag fick göra körkortet och sedan göra gatorna bara i den (mycket) mindre bilen som min mamma är osäker på. Men det fungerade självklart mycket bra, så att min pappa, till min yttersta glädje, äntligen gav Saab-nycklarna till mig. Jag var mer nervös än den första kyssen ;-) Men jag borde aldrig glömma den körupplevelsen.

Nu följer en mycket stor tidsgap. Flera år gick innan jag fick min första egen bil, och det var inte en Saab, men en liten billig modell av något annat märke. Tanken var alltid med Saab, men också med den andra egna bilen vågade jag inte att Saab. Jag ville noga ha en mycket ung begagnad och en Saab var förmodligen för dyr för mig. I efterhand: ett missat tillfälle. För att drömmen om en Saab tog över. Under tiden har vi nått 2011s ålder i internetåldern. Varje känsla av Saab-varumärket spåras på internet och min favoritwebbplats var www.saab.de!

Du kan 9000
Du kan 9000

Och konfiguratorn. Jag har konfigurerat och drömt upp värderade 200 Saab. Och då gjorde min då bil en tik, behövde dyra reparationer och jag tänkte "nu eller aldrig". Saab 9-3 sågs, jämfördes, bedömdes, kontaktades och besökte Saabs bilhandlare på relevanta bilförsäljningsportaler. Och slog !! Även om jag var tvungen att köra igenom hälften av Tyskland för att först besöka drömbilen och sedan hämta den, men det var värt det. Sedan dess kör en Saab runt i Franconia - en 2008 9-3 2.0t BioPower. Jag kör det nästan 4 år nu och varje gång jag kommer in, har jag ett smil på mitt ansikte. Och när jag kör det är en känsla av lycka. Varför? Ingen aning I alla fall känner jag mig inte i någon annan bil.

Men hur länge håller lycka? Jag kör mycket och den här månaden knäcker jag 100.000 km. Skulle vara trevligt om min "fjärde" Saab inte varar senast ...

8 tankar om “Hur länge håller lycka till?"

 • blank

  Saab affisch på väggen - stark 🙂
  Ha kul för nästa 100.000 km.

 • blank

  Tack, kära SaabBlog-läsare, för bra feedback. Jag läste alla Saab Story-inlägg med entusiasm och tänkte för mig själv ... om jag läser andras berättelser, skulle jag också skicka in mina. Vad jag älskade att göra !!
  @ RainerL: Balsliemke och Münster är mitt hem, fotot har orsakat stora minnen
  @ 900S16V: Den "lilla" bredvid mig, framför den blå 900, är ​​min bror, så han har också Saab-gener i sig; -)
  @ Ziehmy: Tack, tack. Kommentaren lugnar mig mycket. Har du ett speciellt vårdprogram?

 • blank

  Bra saga! Oroa dig inte: min kommer att knäcka 200.000 2008 km de närmaste dagarna och är också 100.000. Så din drog sig tillbaka med XNUMX XNUMX ...

 • blank

  Hej Andreas. En engångsrapport. Ditt hjärta slår på rätt ställe. Jag önskar dig alltid en bra resa och bra upplevelser. Hälsningar från Steiermark - Klaus

 • blank

  ... med förvärvet 2011 bara "att få kurvan" ... 😉! Grattis till din djupt rotade historia!
  Tack för ditt bidrag och fortsatt glädjande säker resa i SAAB!

 • blank

  Hej Andrew,
  bra historia! Jag tror att jag måste skriva ett inlägg också. Bilden från Münster påminde mig om min första återförsäljare. Bernhard Balsliemke! Återförsäljaren från Münster. Herr Balsliemke stod vid sitt varumärke, i november 1987 köpte jag min första Saab från honom. En 900 automatisk. Det är nu den femte Saab. Och jag ska vara sant ... Låt oss se om jag fortfarande ...

 • blank

  Hej Andreas, mycket trevlig historia. Din "känsla" för varumärket SAAB började också under de år då den första serien 900 och 9000 släpptes på marknaden. Jag kan också bekräfta samma sak som du gjorde med meningarna ”... och varje gång jag kommer in har jag ett flin i ansiktet. Och när jag kör är det en känsla av lycka. " Jag känner på samma sätt när jag går in på min nästan 24-åriga 900-tal och låter ABBA eller Roxette spela musik.
  En fråga: Har din kompis i bilden med din fars 900er också blivit ett Saab-fan?

 • blank

  Riktigt bra historia!
  Saabian hälsningar
  max

Kommentarer är stängda.