ANA är SAAB

SAAB-märket är en känslomässig för många. SAAB-ägare är bland de mest lojala, även under dessa tider av osäkerhet. Tom och jag har varit överväldigade med det senaste flödet av stora användarberättelser SAAB-återförsäljare tidigare. Dagens virvelvind kommenterar en av Sveriges största och förmodligen mest kända återförsäljare ANA påstås att släppa stöd för SAAB, påskyndade våra planer ... Först och främst "ANA vill hålla SAAB-flaggan hög länge SAAB kvar på planeten. ANA är SAAB."

ANAs VD Joachim Lind upptogs med SAAB. Hans företag är en av SAABs främsta anhängare. (Foto: privat samling Joachim Lind)
ANA: s VD Joachim Lind uppdrags med SAAB. Hans företag är en av SAABs främsta anhängare. (Foto: privat samling Joachim Lind)

ANA: s VD Joachim Lind är ganska van vid att citeras i pressen och den här veckan var inte annorlunda. Gårsdagens tillkännagivanden av ANA för att effektivisera deras organisation, inklusive personalminskning och nedläggning och sammanslagning av vissa av deras anläggningar genererade ganska stort intresse för lokala medier (se täckning P4, Ttela och Hallandsposten) - förståeligt med tanke på vilken inverkan detta troligtvis kommer att ha på Trollhättan-regionen. Men saker och ting kom ur kontroll när Saab United ANA skulle nu sluta stödja SAAB.

ana-logga

Joachim svarade inom några minuter efter att jag hade skickat ett mail till honom för att fråga om hans syn på situationen. Inte bara gjorde ämnet för e-postmeddelandet till "ANA släpper INTE stöd till SAAB". ANA: s stöd till SAAB. ANA: s stöd till SAAB. Så, uttalandena på SU är bara osanna (se även vår tidigare Intervju med Orio VD Jonas Tegström) och att han för närvarande pratar med NEVS för att diskutera möjligheterna att sälja vidare att vara byggd MY14 9-3 s.

"ANA vill hålla SAAB-flaggan hög länge SAAB kvar på planeten. ANA är SAAB"Avslutade Joachim fast.

Jag ser fram emot att följa upp fördjupad täckning av ANA.

7 tankar om “ANA är SAAB"

 • blank

  Detta uttalande gör min dag .... Tack Michel.

  • blank

   Intressant nog är rubriken i artikeln om SU nu förändrad och något mer neutral, men i de tillagda redigeringskommentarerna finns det - återigen - en Münchenreferens och ett uttalande om att "de bara citerade annars tillförlitliga källor P4 och Ttela". Den senare delen är återigen osann. Det finns INGENTING i dessa artiklar (se länkar till de svenskspråkiga originalen högre upp i detta inlägg) som säger att ANA skulle tappa stödet för SAAB, än mindre ange något om tillgänglighet av reservdelar. Dessutom, förutom att serva SAAB i alla städer som ANA är aktivt, bekräftade Joachim Lind för mig tidigare att de också fortsätter med försäljning av SAAB -bilar, delar och tillbehör.

 • blank

  Jag vet inte varför det finns en sådan negativ inställning till SU. Den senaste utvecklingen som jag bevittnar gör mig lite ledsen. Jag vet inte vad de här killarna försöker träna.
  ANA skulle vara dumt att klippa Saab-repen eftersom det finns så många bilar där ute på vägen. Lojaliteten hos Saab-kunderna gentemot sina återförsäljare är anmärkningsvärd. Jag satsar på att ANA expirierar samma sak. Att arbeta för detta lojala gäng människor är fantastiskt. Jag skulle hellre lägga till en annan Saab-flagg än att dra ner den.

  • blank

   Hej Johann- det verkar inte finnas en logisk förklaring till den otroligt negativa partiskheten som kan bevittnas konsekvent på SU under ganska lång tid. När jag skrev https://saabblog.net/2014/10/26/united-stood/ för några månader sedan handlade det främst om att SU täckte bilmärket från München snarare än SAAB men senast verkar saker och ting spola vidare med att deras täckning av ANA-nyheterna inte bara är faktiskt felaktiga, utan också medvetna faktiskt felaktiga. Jag är ingen advokat, men det låter som förtal. Sedan är förtal som kommer från webbplatsen som fortfarande låtsas vara den primära källan för SAAB-relaterade nyheter över hela världen, inte bara oförklarlig (möjligen med den enda anledningen att generera träffar på webbplatsen, läs: inkomster från onlineannonser), det är helt enkelt destruktivt för varumärket och hela SAAB-ekosystemet. Jag vet ärligt talat inte vad som tydligen behöver hända mer innan någon drar ur kontakten och byter kurs.

   När det gäller återförsäljarens lojalitet: Jag kan bara hålla med, vilket är anledningen till Saabblog under den kommande perioden. ANA kommer definitivt att vara en och -tillkännagivna-nomineringar till andra återförsäljare (i någon del av världen) är välkomna!

 • blank

  Inte dumt alls ... jag kan bara hålla med. ANA i mitt eget sinne har alltid varit SAAB -återförsäljarnas "Mecka" i Sverige och med Joachims uttalanden idag har jag all anledning att tro att det kommer att förbli så under mycket lång tid framöver. Det fina är att det finns en hel del fler "döda" återförsäljare där ute och med den kommande artikelserien hoppas vi kunna sätta strålkastarna på dem i stort. Till den punkten ... förslag från våra läsare om vilken återförsäljare vi bör täcka är välkomna!

 • blank

  Det är vad jag kallar ett uttalande. Det här låter kanske dumt, men det gav mig gåshud:
  "ANA vill hålla SAAB-flaggan högt så länge som det finns en enda SAA kvar på planeten. ANA är SAAB "

Kommentarer är stängda.