Däckstolar på Titanic

Tja, det var ganska händelserikt de senaste dagarna förra veckan. Ett ögonblick är jag i en taxi som återvänder hem från en affärsresa till Irland, nästa stund fann jag mig själv i en ambulans. SAAB-relaterade tillkännagivanden. NEVS vill starta produktionslinjen igen. Men, var är eufori i media och på de olika forumen på webben från?

Däck och Däckstolar på Titanic © Corbis
Däck och solstolar på Titanic © Corbis

Nya 9-3 vill produceras igen!
Mattias Bergmans uttalanden att NEVS planerar att starta produktionslinjen i Trollhattan igen mycket snart. Planen att producera en annan 100 9-3 är uppenbarligen goda nyheter; varför har du en bilfabrik om du inte gör några bilar, eller hur? Den första fångsten är men i factthat den 9-3 s kommer att vara av årsmodell 2014 och förväntas inte ha några uppdaterade funktioner jämfört med bilarna gjorde lämnade fabriken Stallbacka Tidigare Lastyear. Bergman använder termen "komplett" ("fullföljer") Snarare än att tillverka. Så mer MY14 9-3 s kommer att se dagens ljus (Alla som är stor som IMHO är detta det bästa 9-3 någonsin byggts ...), men detta är ingalunda omstart av regelbunden produktion process som vissa media föreslår.

NEVS Saab #1
NEVS Saab #1


Money, Money, Money
Så varför skulle någon överväga att göra mer av en redan föråldrad bil När det tidigare försöket Lastyear endast hade mycket begränsad framgång på marknaden (endast ett par hundra 9-3 s såldes) och utan en arbetskanal återförsäljare? ABBAs mest kända låtar är: pengar, pengar, pengar. Bergman sak klar i sina uttalanden till den svenska pressen förra veckan gjorde det huvudsakliga syftet för slutförandet av 100 9-3 är vad man ska generera pengar. Inte en överraskning som söker, eftersom detta är typiskt mål för varje tillverkare, men i NEVS fall finns ett akut behov av pengar för att undvika omedelbar katastrof.

Omarrangera solstolar
Den engelska uttrycket "omarrangera däckstolar på TitanicPopped i mitt sinne när jag reflekterar över tillkännagivandena. Naturligtvis kommer de hundra 9-3'erna till slut att betala, men problemet är både nära förestående (det behövs pengar nu) och mycket större.

För att behålla Titanic-analogi är NEVS på väg mot det metaforiska isberget eftersom det inte finns konkreta framsteg att rapportera om förhandlingarna med Mahindra och Dongfeng, När i december är Vänersborg tingsrätt utvidgade omorganisationenMahindra styrelse beslut om frågan som förväntas i slutet av samma månad. Jag vet faktiskt inte vad styrelsen ska göra 1st deadline vill vara verkligen svårt, än mindre leda till ett resultat som är både positivt och hållbart.

Brandidentitet, nyckeln

© 2014 saabblog.net
SAAB-logotypen genom åren © 2015 saabblog.net

Rapporterat är kärnans återstående problem som är förseningarna ett enkelt och bekant men betydande fyra bokstavsord: SAAB.
Mer specifikt förhandlingarna med försvars- och säkerhetsgruppen SAAB AB för att säkerställa användningsrättigheterna för SAAB-varumärket med de nya potentiella ägarna. Jag tror inte att jag inte kan berätta vad som är nytt i SAAB-märket. I själva verket har hela diskussionerna på olika nivåer genom SAAB skett för att komma överens om logotyper, typsnitt och andra viktiga ingredienser i varumärket Scania i 1969, GM-eran i slutet av förra seklet och mer. På senare tid har förhandlingarna med SAAB AB rapporterats vara ett betydande hinder med övertagandet av Saab Automobile AB från Spyker Cars så, men NEVS kämpade i 2012. Jag medvetet skrev "kämpade" jag kan inte tänka mig gjorde Kai Johan Jiang kommer att ha varit nöjda med factthat SAAB AB begränsade honom en hel del i användningen av varumärket Saab genom att tvinga NEVS att använda en svart bakgrund (vs. den välbekanta SAAB -blå) i logotypen och avstå från några hänvisningar till flygplanets arv. SAAB ABs dåliga erfarenheter med marknaden blandar upp en konkursbilbyggare med en välmående försvars- och säkerhetsgrupp. Denna gång Mahindra är SAAB AB för att licensera SAAB-varumärket.

Vad nästa?
Det finns 15 arbetsdagar kvar till mars 1st omorganiseringsfristen. Mattias Bergman NEVS behöver mer tid och kommer att vara tillgänglig för en 3rd 3-månadstillägget, men för detta till domstolens ljus konkreta bevis på framsteg mot omorganisationsplanen måste tillräcklig finansiering och tummen upp från fordringsägarna återges. Mahindra vill ha tillräckligt för att tillfredsställa den förra, så vad väntar du på? 14 9 3 3 täcker inte de faktiska kostnaderna för ytterligare 3-månader så om något mer kortsiktig finansiering behövs. Då frågan om fordringsägarna: det har varit anmärkningsvärt tyst på den här fronten med tanke på turbulens i december. Svea Ekonomi och LeanNova vill bli förenade med fler naysayers denna gång.

Så jag tror att "kapten Bergman" beställde bara solstolarna på sitt skepp för att omorganiseras? Jag hoppas verkligen inte på grund av det do NEVS för att lyckas och SAAB ska leva vidare. Men tiden är verkligen av kärnan. NEVS vill kunna hålla länge som åtminstone pengar, förtroende och trovärdighet vill springa ut då.

7 tankar om "Däckstolar på Titanic"

 • Mycket osäker på det. Rykten omger emellertid kring dessa kamerautrustade bilar, vars innehavare visade sig vara Apple. Och mer.

 • Familjen Wallenberg har varit inblandad i tidigare samtal om framtiden för SAAB men det har varit ett tag.
  BTW är de ändå ändå anslutna som supportörer till SAAB-museet.

 • Man har just kommit till Wallenbergs 9-3 Saab, från Sverige bara för Europa. En begravning bör inte vara den sista gemensamma länken.

 • Intressanta tankar. Tesla har rekryterat folk från dem och hur misslyckad Apple har varit i samma rygg.
  Det är inte säkert att det här är fallet där vi talar om våra egna TV-apparater och det heller inte materialiserades. Men även om de var intresserade skulle jag tvivla på att detta skulle leda till att de förvärvade Trollhattan-anläggningarna.
  NEVS nuvarande plan för att få en ny majoritetsägare (Mahindra) med stöd av en andra stor investerare (Dongfeng).
  När det gäller "analysen" som du nämnde, är jag rädd att detta ännu är ett exempel på önsketänkande / ren spekulation. https://saabblog.net/2014/10/26/united-stood/

 • Det finns ryktet på Internet sedan några dagar som kan komma in i bilbranschen. Ett uttalande om att bli en Tesla-konkurrent (påstås av en Apple-anställd) Så vilka rapporter, se t.ex. Appleinsider.

  Låter mig undra om du vill köpa en modern monteringsanläggning i Sverige som just nu utvecklar elbilar.

  För övrigt kräver Saab AB naturligtvis användningen av varumärket (även om Apple troligtvis inte behöver varumärket "Saab" ändå), men det gör analysen vid Saabsunited som ledde till slutsatsen att Saab AB kan ha den högteknologiska som krävs för att komma fram till en modern bil. Det skulle troligen också gälla för Apple.

  För att inte glömma att Apple har pengarna. Mycket av det. Pålar. De kunde noga köpa Mercedes. Att köpa Saab / NEVS skulle vara ett avrundningsfel för dem.

 • Kom igen snart!
  Tack för att artikeln gör det lättare att förstå de senaste dragningarna i Saab-drama.
  Vänliga Hälsningar

 • har du varit på sjukhus? krya på dig! hoppas du gör mycket bättre igen. det är viktigt. Resten är affärer vi har ingen påverkan på

Kommentarer är stängda.