En Saab räddar liv ...

Saabs berättelse om Helmut läser dramatiskt. Hans tidiga fordon i det svenska varumärket måste fungera som livräddare. Kanske var det därför han kom tillbaka till Saab efter många år? 

Min berättelse börjar med Saab strax efter körkorts 1982 när jag såg flera gånger på mina olika byggarbetsplatser för amerikanerna, ofta mycket och Volvo (244 soda och kombi) och Saab 99 och 900 redan CC.

Saab 900, den klassiska
Saab 900, den klassiska

En amerikansk soldat som körde en 900 CC Turbo 8V, kunde fråga, vad skulle vara speciellt om den här bilen. Då sade till mig, kvalitet och framför allt säkerheten hade det gjort honom inte kraften i motorn, etc., eftersom det inte fanns redan säkerhetsstandarder för USA-bilar (och Volvo) träffade Saab med sina modeller.

Vid den tiden hade ingen annan premium tillverkare hört talas om sidokrockskyddet, än mindre testade modellerna.

Tja, då började jag bara jobba och jag hade inte råd med en 900 CC som jag gjorde då. Så det var dags att vänta och ögonblicket hade kommit fram till våren 1988. En granne till mig, hans svåger, hade ett garage med Mazda och Saab. När jag var medveten om en röd 900i Combi Coupe 8V utan turbo med taklucka och utan extra tillbehör.

Några dagar senare gick min granne till sin bror att ta sin Mazda i kontroll och jag sprang för att få mig att köpa den här 900er vad jag gjorde. Min mamma visste länge innan det var min drömbil och det föll från molnen när jag kom hem i början av kvällen idag. Min far misstänkte inte något förrän han kom hem på fredagen och gick till garaget för sin R5. Han kom tillbaka och sa bara att jag skulle köra min bil så att han kunde köra med sig.

Om 2 Månader senare körde jag upp till min sida en natt med flätad strålkastare på, så jag såg ingenting och körde i diket. Här kunde jag för första gången uppleva hur stabil en Saab är / är byggd.

Tyvärr var han en total förlust och från mitt kollision fick jag nästan det nya värdet ersatt. Min FSH hade samma för mig igen. Jag körde om 6 månader när jag återvänder på natten, en kvinna i en kurva på en väg inte långt från där jag bor, ut slungade och raka huvudet på min 900 5000 med gerademal km på vägmätaren. Det var nästan en total förlust och jag kunde köpa med några ytterligare betalning en gång vita 900i CC 16V.

Jag hade det nästan 3 år, tills slutet av 1991 jag druckit med sin Audi Coupe head-on med 100 Km / h på min stående! körde. Återigen var det en total förlust, men Saab hade räddat mitt liv och jag gick av med 3s brutna fingrar.

Här nästan berättelsen slutar med min Saab, om inte skulle ha inför nästan 2 år, en ny bil att köpa och jag längtade efter en rad andra märken och modeller (Mazda, Volvo 2x och Land Rover) mig om en gammal Saab 900 I i en de många fordons portaler fann en 900 S 16V CC med LPT som EP modell för Italien, såväl som rostfritt, nästan 230000 på vägmätaren.

Så mycket för min Saab-berättelse… ..

4 tankar om “En Saab räddar liv ..."

 • blank

  Hot off pressen !! 06. 02.15 19.30 NEVS vill fortfarande bygga 100 SAAB 93-SEDAN till slut och sälja. MAN vill ha en utvidgning av rekonstruktion !! Jag kan inte tänka på någonting mer. SAAB AG bör innehålla varumärkesrättigheter. HÄLSNING FRÅN NORDEN

 • blank

  Allt är bra, okej!
  SAAB räddar liv! Rapporteras här för upprepad tid! Och det är bra !!! Men 3 gånger mer eller mindre totala avskrivningar behöver jag inte delta ... Så trevligt att en 900 klassiker hittade vägen till dig! Ha kul med det den här gången!

  • blank

   Jag vet, bara på grund av 3x nästan dödliga utgående olyckor, det var en Saab 900 igen.

 • blank

  Utmärkt. Stor historia! Lyckligtvis led du inte av några skador, bara plåtskador .. Tack för historien ...

Kommentarer är stängda.