Sista (Saab) resa

I slutet av dagen, en snabb titt på den stora världen. Peter ”Pirre” Wallenberg, som dog för några dagar sedan, började sin sista resa idag, naturligtvis i en Saab.

Den sista resan från Peter "Pirre" Wallenberg. I en Saab.
Den sista resan från Peter “Pirre” Wallenberg. I en Saab. Hittade på SVD.se

Wallenbergs är en av de mest inflytelserika familjerna i Sverige, utan att de aldrig skulle ha varit Saab Automobile. Inte bara betalade landets mäktiga deras respekt till den avlidne patriarken vid begravningstjänsten. Influensiva personligheter från Tyskland, som Ferdinand Piech, var också närvarande. Wallenberg och bilindustrin i landet är fortfarande nära knutna till varandra.

Jonas Fröberg har en mycket trevlig artikel om familjen och deras ambivalenta förhållande med Saab idag Svenska Dagbaldet skriven. När allt kommer omkring är familjen medveten om sina rötter, Saab-museets öde förvandlades till bra genom deras ingripande, Peter "Poker" Wallenberg behåller sitt eget Saab-tävlingslag.

Det sista fordonet till Peter “Pirre” Wallenberg är en Saab 9-3 speciell omvandling, som han leddes till den sista vilan idag. Han förblev lojal mot slutet av märket - en Saab 2011-9 5 var hans fordon under hans livstid.

Uppföljningen i familjen är Peter (Poker) Wallenberg. Han är också bil galen och Saab är affine. Han drar strängarna i bakgrunden av den kraftfulla familjefonden; Familjen äger aktier i Saab AB, banker och flera industriella innehav.

8 tankar om “Sista (Saab) resa"

 • blank

  Detta är inte tänkt att låta respektlöst nu, men vem gjorde denna speciella omvandling?

   • blank

    Korrekt. Kommer från ANA Specialbilar i THN.

  • blank

   Vem gjorde det här i det här speciella fallet kan jag inte berätta för dig heller. Men dessa omvandlingar görs vanligen av specialfordonstillverkare, i att älska manuellt arbete, t.ex. http://www.binz.com
   Ärligt talat skulle jag bli förvånad om det var den enda SAAB-begravningsdirektören över hela världen.

 • blank

  Låt oss sedan hoppas att det inte finns någon symbol för vidare utveckling med vårt varumärke ...

 • blank

  ... vid den tiden fanns också en mycket smakfull begravare av E-typen

 • blank

  Den "sista resan" kunde inte vara vackrare!
  REVA

Kommentarer är stängda.