Min lilla Saab-berättelse

Saab är familj. Definitivt mer än bara en bil. Andreas har haft denna erfarenhet, han behåller sin Saab. Eftersom replenishment (förmodligen) inte existerar.

När jag var så nära 40 år gammal och tänkte igen på en ny bil i familjen ville jag ha något "helt annorlunda". Hittills hade jag en Trabbi och efter turnen en Fiat Tipo och flera VW.

Saabs på banan i Dudenhofen
Saabs på banan i Dudenhofen

Trots att golfen egentligen är ett bra vardagligt fordon, ville jag inte ha mer, på något sätt saknade jag det visst. Men jag hade inte en riktig idé än.

Men då kom vi till 2005 i Leipzig för motorshowen. Efter en lång rumbocken landade vi på SAAB och där stod han: 9.3 sport kombinationen. Min fru och jag var blåst bort. Du kan få broschyrer och förbeställning, du kunde inte köpa den just nu. När vi körde tillbaka till Berlin var det bara ett ämne: Vi hade upptäckt SAAB för oss.

På något sätt blev det snabbt en rund sak i sinnet. Min passion för flygplan och individualitet var plötsligt allt klart ... det går inte att vända tillbaka. De absoluta hårda tjänarna vi inte är och priset låter oss redan svälja ... men vi hade fortfarande lite tid.

I slutet av 2006 var det dags. Vid Bredlows i Berlin Neukölln hittade vi vad vi letade efter och kändes som en stor familj. Det var inte jämförbart med tidigare bilköp, vi kände oss väldigt bra och välinformerade.

Vi bestämde oss sedan för en 2 veckors demonstration bil, en 9.3 Vector 1,9 TID-modell 2007 med alla trimmingar som gör Herzi snabbare. Nu var jag en stolt Saab ägare och det utvecklade den typiska passion som du säkert är här i bloggen. Du är glad över varje Saab du ser och familjen kan ibland inte höra det längre när jag säger: Se där Sa Saab! Och att bilarna så "sällsynta" har något bra, du blir inte van vid siktet. Jag är fortfarande fascinerad idag.

Inbjudan från företaget Bredlow till Saab Performance Drive var återigen en mycket speciell höjdpunkt. Det var en hammarmadag, från frukost i Lufthansa Lounge i Tegel till höjdpunkterna i Dudenhofen. I alla fall oförglömlig och aldrig igen möjligt.

Därefter kom några svåra år, vår bil var ofta tvungen att gå till verkstaden, tyvärr. Många brister visade sig: 2x-generator, fjäderbrott, EGR-ventil, vortexflikar, radiator och några fler saker ... .Jag har undertryckt den. Min fru tyckte inte att det var roligt längre, jag hoppades att det skulle behöva sluta någon dag. Lyckligtvis har mer än 2 år varit tysta och alla brytpunkter tycks ha slutförts. Jag ser fram emot varje bilkörning, jag tycker om prestanda, inredning och ande.

Så nu är det trevligt att vara snäll mot bilen, så det springer länge. Fortsätt att njuta av de vackra stunderna som fört oss av Saab. Jag tycker att det alltid är coolt, till exempel om du sätter på parkeringsljuset från Weiten med nyckeln och mellan de många andra bilarna, har Saab den vackraste röven i världen. Något nytt kommer förmodligen inte att finnas längre och jag vill inte ha något annat. Så, vård är dagens ordning och du kommer att njuta av det länge. Trevligt att reservdelsförsörjningen är säkrad och ytterligare originala tillbehör att köpa.

15 tankar om “Min lilla Saab-berättelse"

 • blank

  Ja, ja det är med Saab TiD. Jag kör själv en 9-3 SC TTiD + hjort EZ09 (2ter Saab till 9-3 I). Även efter över 130tsd km en perfekt körupplevelse,
  men utbyte av 1x-generator och 2x EGR-ventil är inte roligt. GRRRR.
  Den verkliga frågan är emellertid: vad hände i 5-6 år sedan? (cykla eller springa)

 • blank

  Tur att jag fick ett foto med F-SB 5xx. Kan jag visa dig ... hur?

  • blank

   Jag skickade en gång ett e-postmeddelande till Tom & Mark, de skulle vilja vidarebefordra min e-post till dig.

   • blank

    @ Tom: Om posten inte anlände eller är i skräppost, vänligen skicka Andreas min mailadress. 😉 thx.

    • blank

     Jag kommer tillbaka på kontoret på eftermiddagen, kommer att bli gjort 😉

 • blank

  Bra saga! Och KLASSA att du "uthärdade"! 🙂 Fortfarande (!) Elegant,
  ekonomisk i konsumtion,
  bekvämt för resor,
  stor Zulademöglichkeit: SAAB 9-3 sportkombination! 🙂
  Fortsätt att njuta av SAAB!

  • blank

   tack .... så mycket beröm 🙂

 • blank

  Vacker historia och @Ziehmy: Din berättelse kommer förmodligen vara längre 😉

 • blank

  Finns det fler bilder på Performance Drive? Kanske en där du kan se safirblå 93ers märke i mitten?

  • blank

   Jag har mycket bilder på det, jag ska kolla upp det ikväll. Vad sägs om safirblå?

   • blank

    Jag köpte en från lageret av Saab-DE, så en F-SB xxxx. Skulle bli förvånad om det var min, men du vet aldrig.

    • blank

     Mer exakt: F-SB 5xx (dvs bara ett tresiffrigt nummer)

 • blank

  En annan fantastisk historia - TACK!
  Min berättelse är (nästan) klar, jag kommer snart att skicka till Tom 🙂

 • blank

  Jag måste bara säga det igen: tack till Tom och Saabblog för den här serien. I den här historien finner jag mig speciellt igen. Bara saken med den finaste röven. Om vi ​​har parkerat vår Saab på en lite större parkeringsplats och vi inte hittar bilen vid återkomsten, vet min fru alltid svaret från mig på din fråga: Var är vår bil? Svar: Bara gå till den trevligaste bilen på parkeringsplatsen.

  • blank

   Peter du förväntade dig det. Jag hittar mina 900 på en parkeringsplats bland hundratals andra bilar eftersom en Saab, oavsett vilken modell, är något speciellt någonstans. Vare sig det är formen, bakljusen, strålkastarna, bakluckan, jag kunde nämna ett dussin exempel på en Saabs individualitet ...

Kommentarer är stängda.