Uppdrag Saab

Läsarna har tagit över Saab-bloggen och kommer inte att ge upp den när som helst snart. Det var också önskvärt ... Saabs berättelse om Saabs berättelse hamnar i min brevlåda. Och det finns mycket att berätta ...

Bloggare Saab
Bloggare Saab

En möjlighet att skriva en kort beskrivning av Saabs varumärke. Det förflutna är klart, det sista stora antalet nya bilar kom till Tyskland 2008/2009. Sedan sipprade våren lite mer, och sedan våren 2011 har det inte skett mer påfyllning. För andra märken som skulle ha varit utgången. Men - på allvar - vad är utländska varumärken - vi pratar om Saab!

Nuvarande situation januari 2015: startplatserna för förrunden till Trollhättan i juni togs inom några timmar, det finns en väntelista, det finns avbokningar. Fans frågar om något mer är möjligt ...

Tyvärr ... mer är inte möjligt. Inte i den nuvarande konstellationen, så mycket som vi skulle vilja. Vi håller på att skrapa våra gränser för tillfället, och det är klart: vi har bara ett fanblogprojekt ... och en mycket hanterbar budget. Större och mer, i vårt fall som skulle vara en hyrd evenemangsplats, ökad organisatorisk insats, fler människor som arbetar med projektet - om vi vill hålla kvaliteten på våra evenemang i linje med varumärkets krav. Detta är möjligt för tillverkare med en marknadsföringsbudget som skulle finansiera sådana evenemang med ett leende. Men inte för oss.

För två år sedan, på vår första turné, tog det en bra vecka att fylla startpositionerna. Och idag? 100 fordon skulle ha kommit ihop utan problem - en viss grad av mobilisering som gör andra märken avundsjuka. I Trollhättan hade de sett fram emot oss. Staden längtar efter turister; Hotell och restauranger genomgår (fortfarande) svåra tider.

Saab som fungerar! Ja faktiskt, och du kan inte ens börja förklara det. Egentligen kunde Saabs förare springa iväg till VW, Audi, BMW, Seat och Co. Vad vissa gör för att omständigheterna tvingar dem, men inte alls. Kanske för att de uppskattar att köra en tidlös och klasslös bil mer än någonsin. Kanske också för att de inte känner för att använda mobila datorer, eftersom programvaruindustrin för närvarande kapar bilindustrin.

I alla fall talet talar ett tydligt språk. Bloggen hade 25% fler besökare i januari än för ett år sedan. Även om vi bara rapporterade om inte så unga bilar och det dagliga livet med dem, och inte om "Breaking News". Saab lever, patienten är i god form beroende på omständigheterna, flaggorna vinkar fortfarande i vinden.

Det finns många stora bilmärken som har gått från oss - vilket knappast någon kommer ihåg. Detta är inte fallet med oss. Saab andas över hela världen, samhället är aktivt, åldersstrukturen är rätt. Det har varit läsarbrev från mycket unga Saab-förare de senaste dagarna som bara kom till märket för månader sedan. Tillsammans med veteranerna, för vilka det bara finns Saab och inget annat, håller de fordonen på vägen och har mycket kul att göra det.

Att vara på väg med en Saab sätter ett leende på ditt ansikte. För 1.000 olika orsaker. Saabs berättelser om våra läsare är ett uttalande. Pro Saab och mot bilens enhetlighet.

Det är osäkert om varumärket någonsin kommer att komma tillbaka och bygga bilar igen. Saab AB bevakar de stora namnen och är mycket medveten om ansvaret. Under de senaste dagarna hördes att hindren för en potentiell köpare har ställts mycket högt. Kanske för högt, kanske förhindrar de en comeback. Efter Spyker och NEVS misslyckande skulle emellertid en ytterligare skiten väckelse vara en katastrof. Därför är Saab AB: s attityd utan alternativ och att förstås. Låt oss vänta och se vad som händer härnäst och låt oss hålla oss upptagen med våra bilar.

Saab, det är vi i alla fall, och vad som ligger utanför dörren. Den nuvarande dynamiken kring Saab - med eller utan en fortsättning på sagan i Sverige - kommer att hålla varumärket vid liv. Vi bidrar alla med mycket personliga Saab-berättelser, med galna idéer.

Vad som än är möjligt, om vi är smittade på lämpliga uppdrag Saab, kommer vi att testa de närmaste månaderna. Vi lovar läsare något de aldrig sett tidigare. En premiär! Inte mer, inte mindre.

Och vi är tillbaka på frågan om tålamod. Med skillnaden att det är vi som lägger till ytterligare ett kapitel i Saabs saga 😉

16 tankar om “Uppdrag Saab"

 • blank

  Det är dags för den intresserade att sluta spela poker ...

 • blank

  Hinder som är höga för en möjlig köpare är ingen överraskning - det skulle vara av stort intresse från honom och framåt vilka detaljer om den påstådda köparen inte (ännu) helt uppfyller SAAB AB: s idéer.

  För Mahindra har ett bra affärsförhållande med SAAB AB sagts tidigare - men frågan uppstår nu om det här goda affärsförhållandet fortfarande existerar just nu. Om du har tittat på TV-dokumentärer nyligen kommer du oundvikligen att dra slutsatsen att indianerna har gjort stora framsteg inom design och konstruktion av militära flygplan och att inköp från svensk produktion förmodligen inte är populära.

  Å andra sidan borde detta inte leda till några negativa poäng för Mahindra i de aktuella köpförhandlingarna, inklusive förhandlingarna om namngivningsrättigheterna, om alla kraven kunde uppfyllas - naturligtvis alltid under förutsättning att det är Mahindra.

  De närmaste veckorna visar äntligen vilket företag det egentligen handlar om och vilket beslut SAAB AB kom till. En offentlig rättfärdigande (särskilt i fallet med avslag) från SAAB AB bör inte saknas - men vi skulle hellre förvänta oss ett positivt resultat av dessa maratonförhandlingar tillsammans med folket i hela Trollhättan-regionen!

 • blank

  Men du kan inte köpa någonting från synd. Hur många av folket skulle egentligen köpa en?

  • blank

   Bra fråga…. Men ingenting följer, så frågan uppstår inte. Jag är bara glad när folk tycker att SAAB är bra 😉

   • blank

    Tja, ja, men ångra inte. Och om det någonsin skulle bli nya bilar igen, är jag nyfiken på anledningen till att de har bestämt sig för en VW, Audi, Mercedes eller något annat.

    • blank

     Det är frågan. Finns det någon gång - eller inte? Håll det spännande, och om det fortsätter bör produkten också inspirera 🙂

     • blank

      Produkten bör inspirera. Det stämmer, för med all kärlek och om du ser ut ur lådan finns det också på andra märken, åtminstone i tekniska termer, något som kan inspirera. Förutom plattformen har all modern teknik kvarblivit hos GM. Men om Saab 3.0 får rätt människor tillsammans kommer det att fungera. Du kan se vad du kan tjäna i THN från enkla GM-material för tekniska konstverk.

    • blank

     Var förmodligen synonymt med reklamen under den perceptuella gränsen som inte köptes ??? Vem visste varumärket?

     • blank

      Det måste fortsätta. Det kan bara inte ha varit så. Bara för att det fanns så många bra studier och idéer för detta varumärke. Jag kan fortfarande komma ihåg diskussionen om 9-3 II fortfarande är en riktig Saab. Vad var dessa lyxproblem. Idag skulle man vara glad om de fortfarande skulle springa av bandet.

  • blank

   ... Jag gjorde det igen i slutet av året, till exempel (även medveten om en "viss risk" och "ytterligare insats" i framtiden).
   Och att även om ett annat varumärke säkert skulle ha varit mycket mer "bekvämt", mer ekonomiskt och mer rimligt (t.ex. för verkstad, reparation, etc.) för mig.

   Tja, jag var redan lite "belastad" ... 😉

  • blank

   Hej Heiko, det är så som det är. Och att de flesta äldre SAABs kör och inte kan köpa en ny, varumärket kan inte existera som känt! SAAB hälsningar Wolef

 • blank

  Jag hör alltid hur sorgligt det är att SAAB inte producerar något längre. SAAB är mycket sympatisk för många människor 🙂

 • blank

  Jag är full av spänning vad bloggen har i åtanke igen! 🙂 Och det är sant med Saab, jag har aldrig hört så mycket positivt som nu när vänner och arbetskollegor reser med mig i Saab!

 • blank

  Vilken stor SAAB vid korsningen på NOK i Schleswig-Holstein! I hemligt uppdrag ??? 😉
  Ser fram emot att ge hemlighetens ventilation! 🙂

  • blank

   Om jag inte tar fel, var det förra året i samband med "Pilots Wanted" -turnén. Nyckelord Lafrentz / Kiel ... om resan inte hade ägnats uteslutande till ämnet 9-5II, skulle jag ha slutat med ...

Kommentarer är stängda.