En titt på framtiden

Visionen om en framtid för vårt varumärke är närvarande i sinnet, och inte bara bland läsarna på saabblog.net. Hur man ser framtiden för Saab beror på synvinkel. Det har varit intressanta bidrag till det här ämnet under de senaste dagarna.

Mahindra REVA EV
Mahindra REVA EV

På SU föredras den bakåtvända varianten. Saab AB vill återintegrera den tidigare bildivisionen, Saab borde också vara svensk i framtiden. Genom att vända tillbaka historiens hjul hade en nationell vederbörande, långt borta från verkligheten ... Sverige, med sin lilla befolkning och sin hanterbara bilmarknad, problem med att mata sina tillverkare för årtionden sedan. Finansieringsproblem, produktionsstopp, allt detta var ämnen i Saab Scania-eran, även då. Klockan har under tiden fortsatt att vrida sig, världen har vuxit tillsammans. Scania, en tillverkare med erkända högkvalitativa produkter, ingår nu i VW-koncernen. Också av de skäl som nämns ovan.

Mycket mer intressant, inte en bilförnyelse, men fokuserad på framtiden var en artikel om TTELA. Robin Sukhia från Swedish-Indian Business Council berättar om Mahindra och berömmer företaget och dess ägare till högsta standard. Ansvarigt ledd, engagerad i hållbarhet, med intressanta produkter. Och i Indien är NEVS Mahindra Saab-berättelsen ett ganska stort ämne. Positivt för NEVS, för Trollhättan, för Sverige.

Mahindra Reva, klimat via app
Mahindra Reva, klimat via app

Det finns en relativt ny och innovativ produkt på Mahindra som vi definitivt bör titta på. den Mahindra Reva transporterar framtiden till mobilitet, är en lösning för storstadsregioner. Om vi ​​glömmer Tesla ett ögonblick med elitprodukter till ett konkurrenskraftigt pris, låt oss prata Reva! EV från Indien har intelligenta idéer ombord som kan komma från Saab. Istället för en batteri sportbil bygger Mahindra en smart stadsbil ...

120 kilometer avstånd är mer än tillräckligt om du vill vara i rörelsen i storstaden. Eller? Mahindra Reva är 3.2 meter kort, har en liten vändradie är endast 820 kg ljus och 81 Km / h. För premiumversionen med litiumjonbatterier, lovar 8.000,00 €, Mahindra 120 kilometer eller mer än aktivitetsradie. Det passar!

Om du vill upptäcka en avslagsbil bakom det låga priset kommer du bli besviken. Automatisk växellåda, omvänd kamera, nyckelfärdigt start-stopp, återhämtning, allt! Mahindra har gett lite tanke och lagt en smart produkt på de fyra hjulen. Om en app i Reva kyler interiören innan, så Tesla kan göra det också, och Mahindra EV kan stängas för att öppna min app från vilken plats som helst och.

En annan smart idé tar stressen att stränga någonstans med reva och tom tank, um batteri. En reservfunktion aktiveras via appen, Reva har ett extra 7-körsträcka och dirigeras via smartphone till nästa laddningsstation.

Mahindra REVA Factory
Mahindra REVA Factory

Mahindra står för hållbarhet, ägarna sägs ha grönt tänkande och ansvar för framtiden. Vid Reva ger indianerna bevis. Den futuristiska Mahindra-fabriken är den första och hittills enda produktionsanläggningen som har certifierats av Indian Green Building Council. Hälften av energin som används i produktionen kommer från gröna källor och varje fordon som lämnar fabriken laddas med solenergi.

Den smarta Mahindra Reva laddas med solenergi på Sun2Car laddstationer med grön energi inom 10 timmar. Eller medan du njuter av en kopp kaffe eller te kan det tas till 2 procent inom en timme i en Quick100Charge-kolumn. Det tredje alternativet är att ladda i det vanliga uttaget i 5 timmar.

Gamla kraftverk i Trollhättan, vattenkraft är grön energi.
Gamla kraftverk i Trollhättan, vattenkraft är grön energi.

Saab är företaget som gjorde turboen lämplig för vardagligt bruk. Saab är turbo-avantgarde. När varumärket kommer tillbaka under indiska ägare kommer varumärkessens, det verkliga kapitalet, att odlas. Och lägg till ytterligare ett kapitel i Saabs historia. Vilket kan vara grönt, innovativt, elektriskt.

Nationella, retrospektiva reveries, eller en internationell framtid? Frågan borde inte faktiskt ställas i kosmopolitisk sverige. Mahindra har möjlighet att kombinera det bästa av två kulturer. Svensk design, indisk programvara. Och en grön fabrik på Göta Älv. Vattenkraft, en gåva av natur, Sverige har att erbjuda i överflöd.

34 tankar om “En titt på framtiden"

 • blank

  Konceptet är verkligen framtidsinriktat 🙂 och förtjänar därför stöd. Du kan vara uppdelad om designen ;-) ... Jag skulle välkomna fler SAAB 🙂 och konkurrenter på e-marknaden ökar urvalet! Priset är definitivt "hett". Det kommer att visa vilket värde det finns för detta pris!
  Om, skulle jag bestämma Z. Zt. För eSmart.

 • blank

  Här i Bangalore såg jag precis två revor på väg hem från kunden, naturligtvis också mycket attraktiva ...
  Reva är ett eget företag som nyligen togs över av Mahindra, säger mina indiska kollegor, och när det gäller räckvidd har delen samma begränsningar som alla andra e-bilar. Egentligen existerar intervallet "problem" bara i huvudet eftersom det räcker för stadens verksamhet ....
  Så kör Reva kör och lycka till!
  Allt bäst från Indien, Werner

 • blank

  Har nyligen drivit Tesla S: Detta är ett otroligt moget fordon, praktiskt taget nyutvecklat från början. Så det fungerar, om du vet vart du vill åka. Återigen är det roligt inte för kort, fordonet är trött på prestanda, praktiskt taget från början.
  De rörliga kostnaderna är så låga att vid beräkningen av hela kostnaderna, trots det höga inköpspriset, kommer bara lite över min 9-5 Aero liggande kostnader / km att komma ut. Sätena är emellertid ingenstans nära SAAB.

  Det skulle ha varit en nisch för SAAB ... började med storleken på 9-5 och 9-3 och sedan vidare med mindre fordon ...… ..
  Med det skulle vi ha varit tillbaka i flera år, skulle skulle. SAAB förtjänar en världsmästertitel i många år på marknaden och kundens behov överproduceras.

  • blank

   Tesla S Jag hittar en av de skarpaste rutorna på marknaden, såväl som designen och inredningen. Bara med kostnaderna håller jag inte med. Om jag kör Tesla som min Saab (och varför jag inte skulle, annars ger det ingen mening) Jag skulle behöva ladda 630 på en av mina standardrutter (2 km). Jag skulle komma till elkostnader på cirka 50 Euro. En tank med diesel handlar om 90 Euro (ok, för närvarande lite lägre). Det är inte så mycket mindre. Fritt att använda superladdare kan mildra det, men hur länge är tjänsten verkligen fri? Eftersom enorma mängder el förbrukas.

   Åh, och jag kan inte dra en hästvagn med den.

   • blank

    I mitt test med Tesla S kunde jag ha kört> 400 km på en laddning i reala termer. Förbrukningen var cirka 22 kWh / 100 km. Omräknat med 0.2 / kWh får jag elkostnader på 4.40 / 100 km - om jag laddar hemma. Min SAAB behöver 8 x 1.4 = 11.20 / 100 km. För en kort stund sedan var det 8 x 1.90 = 15.20.

    Som långdistansförare misslyckas Tesla för närvarande för mig eftersom jag regelbundet kör> 500 km under tidspress och ibland har arbetsscheman på 2000 km varje vecka. SAAB är för närvarande fortfarande det bästa jag vet på långa sträckor. Med 9-5 Aero kör jag 1000 km i rad.

    Elen på superladdare ska vara gratis för livet. Vad som också ger, är underhållet fast med 1850 för 3 år. Alla exklusiva däck ingår. Anledningen ligger i Teslas enkla drivsystem. Det finns ytterligare en besparing jämfört med en mer komplex bensin eller diesel i den. På batterierna finns en garanti för 8 år.

    Ja, det finns ingen trailerkoppling för Tesla. Tesla är inte perfekt - säten, nackstöd, sittdjupet på den bakre bänken och den klumpiga designen på instrumentbrädan kan använda lite finjustering. Det är fortfarande kul. Och det gör att de nuvarande bensin- och dieselrestaurangerna i tävlingen ser ut som dinosaurier från en annan tid.

    En förvånansvärt hög mognad för ett nyutvecklat fordon. Jag skulle ha föredragit något sådant från SAAB ... skulle ha varit .....

    • blank

     Under tiden finns det en röd Tesla i grannskapet, så sakerna finns också i provinsen att hitta. Tesla erbjuder ett leasingavtal som borde vara jämförbart med en välutrustad 5er BMW.
     Tillverkningen har förbättrats, förmodligen för att Tesla har monterats i Nederländerna. Men från en 9-5 NG och även bekvämligheten hos en 9-5 OG, är de långt borta, särskilt när det gäller sittkomfort.
     För övrigt flyttas Tesla bara i omedelbar närhet, eftersom intervallet med snabb hastighet smälter med snön på sommaren. För längre turer av Zuffenhausner är fortfarande tagen.
     Traderjob företaget är i Zuffenhausen anta att under de närmaste åren kommer att vara 4-500 kilometer i sträck och snabbt flyttas inte längre ett problem för en EV och ger ett rent elektriskt sedan under Panamera som Tesla mördare.

    • blank

     400 km? Inte med mig, jag är en gris. Jag hade en gång diskussion om Facebook, där jag satte mig ner och rumgerechnet. Vid 200 km / h finns det fortfarande en rad 170 km eller så. Det var förvånande, för mer än jag trodde. Men inte tillräckligt.

     Batterierna måste bli bättre. Tyvärr har många av de nya elektrokemiska koncepten som kommit in i media under den euforiska fasen av 2008 ännu inte manifesterat sig. En tiofaldig ökning av energitätheten verkar möjligt, men det kräver fortfarande mycket utveckling och forskning. Men vår regering föredrar att främja forskning om miljövänligt bortskaffande av batterier.

     För övrigt skulle jag inte heller skriva bort bränsleceller med bränsle. De har några fördelar, till exempel bara en tank för rätt räckvidd, en lägre vikt än batterier och ett förvaringsalternativ för vindkraft och solkraft.

     • blank

      Bränslecellstekniken är ännu inte avskriven för mig. I allmänhet har jag en känsla av att framtidens teknik, både om och om igen, bara arbetar med låg effekt.
      Jag kör min 9-5 tills det finns något innovativt på marknaden. Diesel eller bensin är över.

 • blank

  Tesla Roadster är en smart produkt som en post. Med sportbilar kör du för nöje, och inte nödvändigtvis långdistans. Sålunda förekommer inte intervallproblemet. Dessutom räknar man med en sportbil, och elmotorerna levererar från 0 upm. Slutligen kan du begära en sportbil och ett högt pris, vilket är nödvändigt på grund av batterierna.

  Således har Tesla byggt upp en bild som Mahindra inte kan göra med mikrobilen. Det finns så många lådor av detta slag i Europa, och hittills har de helt enkelt inte lyckats. Jag kan inte se var Saab plötsligt skulle ha en chans.

 • blank

  Så unromantiskt som det låter, är Saab inte en bil för massorna, som vi kanske gillar var alltid Saabs problem. 9-5 NG är det bästa beviset, vi alla älskar den här bilen, men försäljnings siffrorna var blygsamma. På så sätt kan ny teknik och utveckling inte finansieras. En framtida Saab skulle behöva vara mindre Saab att sälja bättre, en indisk variant kunde styra det, en Saab AB-variant inte.

 • blank

  Jag gillar inte att berömma företaget Mahindra i förväg - om de verkligen är där och har verkligt intresse är fortfarande ren spekulation.
  Om vi ​​vill tro på förklaringarna från återuppbyggnaden skulle ett förhandskontrakt länge ha tecknats och den nya ägaren skulle betala driftskostnaderna. Hittills har ingenting höras om det.
  Tiden är slut ......... och SAAB-förare har haft tillräckligt med tid för att hantera alternativ.
  Nästa gång jag byter fordon kommer jag inte att vänta på någonting som kan komma från SAAB - eller inte. Denna katastrof har inte haft något att göra med det ursprungliga SAAB-varumärket på länge.

 • blank

  Så vi ser att Mahindra skulle kunna utveckla nya idéer.
  men vad jag förstår mindre och mindre, om du ska ha den verkliga intresse Saab eller (fortfarande) funktionsffähigen fabrik i THN varför man väntar tills 20 sekunder innan stängning ?? Eller är det bara en taktik för att få något billigt från Resterampe i april?

 • blank

  Låt oss först se vad som kommer att hända mellan Saab, NEVS och Mahindra. Jag tycker att 9-3 är för stora. Titta på Fiat: vuxit upp med små bilar.

  • blank

   Och sätt igen.

   • blank

    Trotsdem ... något som detta har aldrig fungerat på Saab, eller hur?

 • blank

  En Saab-utgåva av REVA i en anständig Saab-design till ett rimligt pris och fortfarande konventionella turbo-Saabs för medel- och långtransporter skulle vara den kombination som skulle passa mig som en knytnäve. För staden och omgivande resor ville jag bara få en Renault Zoe som kompletterar mina 9-3 2,8T 6V som är upprörande törstig i staden. För staden använder jag för närvarande ett Renault-läge med betydligt mindre törst. Men med utsikterna, som jag hoppas kommer att bli verklighet, kommer min nuvarande motor att förbli som den är för tillfället. om det inte fungerar kan jag fortfarande beställa Zoe i mars. Som Saab-fan är du nu hård och glad över varje litet ljus, för det kan inte bli mörkare. Och om Mahindra äntligen skapar en hållbar framtid för Saab, finns det fortfarande tillräckligt med tid att spara ännu mer för ett nytt Saab-dubbelpaket: Saab EV Reva och ny 9-3 godsbil.

 • blank

  Det är precis vad jag trodde! Reva kan använda svensk designbrunn. Och miljöanpassningen av Mahindra passar också underbart med Saab! Om det kommer så långt?

 • blank

  Klara kraschtestet, använd SAAB-designpennan och erbjuda en cabriolet!

 • blank

  Varianten av SU har ganska charm. Namnproblemet skulle lösas och diskussioner om äktheten nippade i knoppen. Kanske som en minoritetsaktieägare till indianerna?

  Men det är all utopi i mina ögon. Och ju fler dagar har gått sedan slutet i 2011, desto mindre sannolikt (om det fortfarande fungerar) blir efterföljande produkter.

 • blank

  Jag är mycket för "bakåt" -varianten eftersom den är den enda med en framtid.
  Subaru exempel visar hur du kan leva mycket bra som en ansedd tillverkare med 300.000 styrda fordon per år, utan alla storhetsvansinne världen erövring företagsekonomi gödsel och oligarker i halsen, som släpper ut årligen miljarder.

  • blank

   Subaru har Toyota i bakgrunden och kan så överleva. Jag förnekar inte att konstellationen Saab AB & Saab Automobile skulle ha charm. Men det finns ingen chans att överleva för denna alltför lilla affärsmodell. Det förflutna har bevisat det.

   • blank

    Jag finner inte jämförbarhet förut efter. Du gillar också att rave om flexibiliteten hos Phoenix-plattformen: det är svaret på de hittills saknade stordriftsfördelarna. Det är faktiskt bara en bil att bygga, som kan moduleras smart enligt kundens krav. Förutsatt att du har en lysande design, kan du enkelt göra det som en liten tillverkare.
    “Made in Europe for Europe” - det skulle vara min bil ...

    • blank

     Självklart tycker jag att Phoenix-plattformen är fantastisk. Endast: Den som vill andas in nytt liv i Saab, har en mammut uppgift framför honom. Själva plattformen är bara ett litet byggstenar bland många, allt annat som tillhör det nästan helt saknas. Investeringar och lång andning under ett decennium är nödvändiga och du börjar vid noll.
     Vem vill lyfta detta måste vara ett stort antal och nödvändigtvis komma från branschen.

     • blank

      Eller ta det lugnt och ge riktade kreativa nykomlingar bland leverantörerna en chans 🙂

   • blank

    Bara med Saab AB ensam kunde det verkligen inte fungera. Men Subaru är absolut det bästa exemplet. Eftersom Subaru främst har Fuji Heavy Industries i ryggen. Ett företag som inte är så olikt som Saab AB. Från Fuji Heavy Industries kan du också köpa flygplan till exempel. Och i den här föräldern har Toyota en minoritetsandel. Precis som GM brukade. Så det finns paralleller. Endast Saab AB har misslyckats med att byta partner i tid.

 • blank

  Kommer det att vara en turbo alls eller ska det bli ett rent elmärke?

 • blank

  Det är precis vad jag ser det och det är självklart inte Saabdesign, men som en stadsbil tycker jag att den redan är modern.

 • blank

  Wow, jag är imponerad.

  den här bilen är enligt min åsikt exakt vad framtiden behöver och var resan går. Om du kombinerar det med bildelning är det ännu bättre.

  Men jag är särskilt imponerad av att detta verkligen har varit tänkt igenom och prisvärd och rimlig lösning har testats eller genomförts. Om hållbarhet och återvinningsbarhet fortfarande är rätt då PERFEKT.

  För i framtiden kommer ingen automaker att sälja mer miljoner bilar, än mindre öka antalet år för år. Bara de som sätter kursen kommer att överleva. Om jag tittar på något tyskt märke, där endast tillväxt räknas etc. tror jag inte att det fortfarande kommer att vara där.

  Hela kan fortfarande ta några år eller till och med decennier, men jag är övertygad om att det kommer att hända.

  Hälsningar Cetak

 • blank

  En Saab som ser ut så här Reva ... INGEN TACK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • blank

   Benito, varumärket Saab har naturligtvis olika designkrav. Det här handlar om innovation och framtid, de inre värdena och den smart implementerade stadsbilens idé räknas 😉

 • blank

  Det finns bara en framtid om du vågar göra något nytt. Mahindra REVA är fantastiskt, jag trodde att de bara byggde traktorer, pickup och billiga bilar. Verkar vara rätt partner.

 • blank

  Mycket spännande historia. Bilen ger ett bra intryck.
  Det skulle kunna fortsätta så här. Innovation är efterfrågan och inte omfördelning av gamla modeller, även om vi är så kopplade till dem.
  Är Reva redan på marknaden?

  • blank

   Sedan hösten 2014 är Reva tillgänglig i Indien och verkar väl mottagen av pressen och kunderna.

 • blank

  Låt oss hoppas att allt före slutet av mars är underzeigned och Mahindra lät Saab-kulturen leva.

Kommentarer är stängda.