Hur en smutsig barn cementerade älskar (till Saab)!

De första artiklarna om våra läsare har landat i bloggpostlåten. Vi ger bort  Ursaab, förspelet är artikeln av Frank.

Det var början på 80-åren, en väns föräldrar hade en bil som ingen annan hade. Den långa sluttande baksidan, sidan vents och sist men inte minst det faktum att den här bilen bara visade en helt annan reaktion vid acceleration än någon annan bil där jag körde.

Saab 9-5 av Frank
Saab 9-5 av Frank

Vid den tiden förklarade jag att detta var en "turbo" och inte kunde jämföras med de andra bilarna. Sedan dess har jag upprepade gånger tittat på fordon i Saab-märket utan att ockupera mig intensivt.

Under 10 år sedan, minns jag igen att jag sedan barndomen hade tanken på att köra en Saab. Så till min partner, "älskling, vad tycker du om Saab?" Svarade hon, "de fula lådorna?". Ämnet var utanför bordet.

För några år sedan visade det sig att vi behövde en stor bil, så jag såg min chans att köpa en ful bil, som det var praktiskt!

Kandidaten hittades också snabbt och ja han var verkligen inte vacker i sin designkombination. En 9-5 3.0 TID-vagn, beige tygstolar och grangrön (Saab kallas grafit).
Där var det en grön bil, chassitypen Hawaii, en motor som kräver mycket uppmärksamhet (som jag hade lärt mig efter inköpet) och annars skulle den här bilen inte kunna göra någonting vars inställning kan beskrivas som elegant eller sportig ,

Men fortfarande lyckades den här bilen någonting utan bil kunde göra, det var en av oss och en del av oss. De flyga inte till Italien, de körde Saab till Italien.

För mig var det nu klart, Saab är mitt varumärke och min partner accepterar bara detta märke som en bil för oss. Broschyren från 9-5 NG som stationvagn var redan hos oss och beslutet att köpa den här bilen, så snart den kom ut, gjordes redan. Jo, det hände inte längre, Saab slutade produktion, 3.0 TID sprang torr vid 212000 Km och en 9-3 blev vår följeslagare.

9 tankar om “Hur en smutsig barn cementerade älskar (till Saab)!"

 • blank

  Jag har inte läst bloggen länge och började den igen med en vackert skriven text.

  Jag och min fru skulle även behöva skratta hjärtligt.
  "... Så till min partner," älskling, vad tycker du om Saab? ", Svarade hon," Dessa fula lådor? ". Ämnet var av bordet för tillfället. ... "
  Dessa rader påverkar också 100% på ins.

 • blank

  @ saab_owl: Jag blev kär i den då, bilen såg svart på Internet tills solen sken på den - då var den grön.

  • blank

   Intressant färg, jag gillar det!

 • blank

  ... varför nämns inte den avbildade svarta 9-5OG i texten?

 • blank

  Roligt, historien med vår 9-5 var ganska mycket densamma! Vi kör dock 2.2-liters dieselmotor och kör och kör 🙂
  För mig, den bästa och vackraste bilen i världen!

 • blank

  Och jag saknar fortfarande den här bilen, det var verkligen den perfekta touringbilen. Det enda som störde ibland var säkerheten att så småningom motorn skulle bryta var alltid mentalt i ett.

 • blank

  Jag köpte mina två 900 tillbaka.
  men 3.0 över 200tkm är redan toppen för missuppbyggnaden.

 • blank

  Mycket fin historia, trodde aldrig att 3.0 TID skulle hjälpa till att göra vänner 😉

 • blank

  Det var detsamma för mig .. Bara min bror körde 9000 först och så missbruket blev värre och värre ...

Kommentarer är stängda.