Saab Fans Worldwide

Bi-xenonstrålkastare skär genom mörkret. En Saab 9-3 på språng, någonstans i världen. Nej, inte någonstans, och Saab är inte bara någon Saab. Han rusar genom början natten i Sverige, i Västragötland.

På väg till Goeteborg
På väg till Goeteborg

Det är verkligen sällsynt ändå, och det är nytt också. Det blir inte riktigt nyare i Saab-världen. Vad vi ser är en Saab 2014-9 Aero Sedan 3, tillverkad av Trollhättan. Hans förare har bråttom. Saab kommer att ha nått Göteborgs stadsgränser några kilometer senare, och färjan till Tyskland väntar.

Jag kommer inte berätta mer, hela historien kommer att läggas ut på bloggen denna vecka. Även under semestern var Saab fans upptagen med sin hobby över hela världen. Vissa kan njuta av en stor dos av Sverige och kör i stor utsträckning Saab.

Andra var upptagna med sin rostiga hobby och utnyttjade dagarna som jag. Ett lädersäte för en Saab 9000-årsdag, som har väntat på månader att slutföra, är nästan färdig. För oss är Saab en hobby, andra har gjort det till sitt yrke. Och är framgångsrika.

Som en Saab-partner i USA. Park Ave Saab i Maywood, NJ, säljer en häpnadsväckande 30 till 50 högkvalitativ begagnad Saab per månad. Amerikanerna är minst lika galen på Saab som vi är. "I stället för att köpa en ny 2014er Volvo föredrar de att betala topppriser för en begagnad 2011er SaabJeremy Morrissey, som har handlat med Saab sedan slutet av 80-talet Automotive News, Kan jag förstå det? Jag kan göra det, och hur!

Morrissey har fortfarande ett problem, och det är problemet för alla Saab-fans runt om i världen och deras återförsäljare. Det finns inte tillräckligt med Saab begagnade bilar i det tillståndet, så Maywood förväntar sig att bommen ska ta slut de kommande två åren. För då kommer bilar definitivt att saknas ...

I Nordamerika är 450.000 Saabs på väg, lageret i Tyskland är mycket lägre. Framgångshistorier som Park Ave Saab finns också här. Saab är en sak för fans, för bilens hjärta och för affärsframgång. Jag besökte någon som vågade till egenföretagande med Saab, och som lyckas med det. Ett annat ämne för början av året på bloggen.

22 tankar om “Saab Fans Worldwide"

 • blank

  På något sätt förstår jag inte riktigt det. Enligt min åsikt finns det mycket bra och rimligt Saab på marknaden. Särskilt här i CH, välutrustade och med ibland små kms. Men ingen köper dem! Jag tittar på marknaden dagligen, nästan inga drag!
  Så var säljs Saab?

  • blank

   Det finns stora regionala och nationella skillnader i Saab. Exempel Tyskland:
   Den tidigare Saab After Sales-avdelningen (Orio AB) sysselsätter fler personer i Tyskland än 2011. Återförsäljare som helt fokuserat på Saab-temat för tre år sedan köper aktivt bilar (som de inte får i önskad mängd) och har fulla verkstäder. Vissa företag är mer organiserade än tidigare. Tyskland är en succeshistorie i Saab-världen, de senaste 3-åren. Andra länder är inte.
   Å andra sidan är varumärket för några tidigare Saab-återförsäljare inte längre ett problem. Du sa adjö till verksamheten. Vad gäller bilarna: I Tyskland gillar människor att köpa en pålitlig partner från Saab, och de har känt varandra i flera år. Saabs kan ta lång tid hos köpmän av andra märken.

 • blank

  NEVS Saab är också en del av Saabs historia, för mig personligen skulle de amerikanska modellerna vara mer intressanta: 9-2x, 9-4x, 9-7x. 9-2x kommer troligen att försvinna helt snart som konsumtionsbil. New York Saab-återförsäljaren är också upptagen med att sälja Lotus och äldre Saabs på ebay USA. Jag tror inte att de 30 till 50 försäljningarna citeras, jag tycker att det är överdrivet och inte heller kan kontrolleras. Det skulle naturligtvis vara trevligt och ännu bättre om det var nya bilar ...

  Vacker hälsning!

 • blank

  Men varför tänds förarkrockkuddens varningslampa under körning? Inte bra. Av till Dortmund i verkstaden ...

  • blank

   Redigera: Allt klart, jag har just läst det själv, krockkuddslampan verkar vara tänd permanent när passagerarkrockkudden är aktiverad. Jag tycker det är ganska förvirrande, förmodligen en förordning i vissa länder ...

   • blank

    I min nuvarande Saab har jag också en ständigt upplyst "passagerar" -krockkudde (ovan i "interiörljuscentret" eller vad det än betyder, men alltid med anteckningen "på" eller "av").
    I början fann jag också det här ganska irriterande och lite irriterande. Under tiden blev jag van vid det.

   • blank

    Är viktigt om du har små barn och du vill transportera i passagerarsätet på de kända barnstolarna. Stäng sedan av krockkudden. Är samma i varje 9-3 II.

    • blank

     Aha okej. Jag är 9-5I förare. Det tycker jag är överflödigt. Inget annat fordon i vår familj har heller ... Lågbudgetslösningen, det vill säga en liten varningsdekal på instrumentbrädans sida, är enligt min mening helt tillräcklig. Och en konstig förare skulle inte nödvändigtvis läsa lampan korrekt.

     • blank

      Bidrar till aktiv säkerhet. Världen fortsätter bara och vissa saker som redan är bra kan förbättras ytterligare. 9-5 II visar individuellt vilken passagerare är bältad och vem som inte är. Nästan som i ett plan

 • blank

  Saab stod idag på Schalke från 7: 30 klocka till 17 klocka, det är en svart 9.3 Aero och tillbaka Turbo4 var på den, vad det än betyder. På den främre kåpan var dock ingen griffin att ses som ett emblem, men en enkel svart Saabzeichen. Parkerade min Volvo 123 GT bredvid den, svensk bilar måste hålla ihop. Julian från Marl

  • blank

   Så är det, jag föredrar att parkera bredvid en Volvo än bredvid en ... .. Det är spännande där Zabel-Saab kör runt 😉

 • blank

  Jag tittade bara på återförsäljarens hemsida ... ja ... 2011-modellerna är redan betydligt billigare än jämförbara volvo 2014 ... Jag skulle säga normala priser på begagnade bilar ...

 • blank

  Men inget förblir hemligt här.
  Det finns inget annat bilmärke.

 • blank

  Jag tror jag vet vem det skulle kunna vara? På söndagen tog bilen mig från A1 från Remscheid till A43 i riktning mot Herne Kreuz med relativt lugn hastighet! Är han svart och hade en röd Herner-skylt? Från hastigheten sedan blev jag mycket förvånad, eftersom mannen faktiskt låter det alltid krascha. Jag hade en 900 TU 16 och följde den, åtminstone provat det.
  Hälsningar från Remscheid, Sven B.

  • blank

   Ja, röd Herne-skylt och söndag var han definitivt på väg

 • blank

  Hi Tom,

  efter ett tag ett tecken på liv från mig igen. Först och främst hoppas jag att du och din familj hade en fantastisk fest och ett gott nytt år. Och sedan svänger jag till ditt inlägg ...

  Det låter väldigt intressant som alltid och gör dig nyfiken på mer. Vem har en av de sällsynta 2014? Jag misstänker det för att du har haft det, tror jag någonsin nämnt. Som jag känner dig kommer du att skriva många vackra artiklar om Saab igen i år, tack på förhand. Jag håller mina fingrar korsade att du fortfarande behåller dina goda intentioner.

  Med vänliga hälsningar Cetak

  PS: Slutligen har Santa hört mig och gav mig en Saab 92 Concept Car i nattblå. Nu har jag äntligen ett minne om min Saab 9-3

  • blank

   Trevligt att du fortfarande läser! Jag är glad

 • blank

  Är det Zabel Saab?

  • blank

   Har han inte redan haft det? Jag kan föreställa mig att Kielers eller kanske Michèl är inblandade ...

  • blank

   Det är Zabel-Saab, som parkerades i Lilla Edet fram till januari.

 • blank

  Hej Tom, Först och främst, Gott Nytt År för dig och dina kollegor tillsammans med alla Saab-entusiaster på bloggen.
  Din berättelse är helt spännande och slet mig ur julgåsslöhet. När fortsätter det ...?
  Hälsningar till alla

  • blank

   Senast onsdag ...

Kommentarer är stängda.