Saab Fans Worldwide

Bi-xenon strålkastare skär genom mörkret. En Saab 9-3 på vägen, var som helst i världen. Nej, inte någonstans, och Saab är inte bara någon Saab. Han reser i början av natten i Sverige, i Västragötland.

På väg till Goeteborg
På väg till Goeteborg

Det är verkligen sällsynt ändå, och nya dessutom. Nytt är egentligen inte i Saab-världen. Det vi ser är en 2014 Saab 9-3 Aero Sedan, tillverkad av Trollhättan. Hans förare har bråttom. Saab kommer att nå stadens gränser några kilometer senare och väntar på färjan till Tyskland.

Jag kommer inte berätta mer, hela historien kommer att läggas ut på bloggen denna vecka. Även under semestern var Saab fans upptagen med sin hobby över hela världen. Vissa kan njuta av en stor dos av Sverige och kör i stor utsträckning Saab.

Andra var upptagna med sin rostiga hobby och utnyttjade dagarna som jag. Ett lädersäte för en Saab 9000-årsdag, som har väntat på månader att slutföra, är nästan färdig. För oss är Saab en hobby, andra har gjort det till sitt yrke. Och är framgångsrika.

Som en Saab-partner i USA. Park Ave Saab i Maywood, NJ säljer otroligt 30 till 50 i månaden med hög kvalitet Saab från tidigare ägande. Amerikanerna är minst som Saab-galen som vi är. "I stället för att köpa en ny 2014er Volvo föredrar de att betala topppriser för en begagnad 2011er Saab"Jeremy Morrissey, som har handlat med Saab sedan sena 80, rapporterade Automotive News, Kan jag förstå det? Jag kan göra det, och hur!

Morrissey har fortfarande ett problem, och det är problemet med alla Saab-fans i världen och deras återförsäljare. Det finns inte tillräckligt med Saab begagnade bilar i deras stat, och det är därför Maywood förväntas avsluta bommen de närmaste två åren. För då kommer slutligen bilar att saknas ...

I Nordamerika är 450.000 Saabs på väg, lageret i Tyskland är mycket lägre. Framgångshistorier som Park Ave Saab finns också här. Saab är en sak för fans, för bilens hjärta och för affärsframgång. Jag besökte någon som vågade till egenföretagande med Saab, och som lyckas med det. Ett annat ämne för början av året på bloggen.

22 tankar också "Saab Fans Worldwide"

 • 5. Januari 2015 vid 11: 34 AM
  permalink

  Hej Tom, Först och främst, Gott Nytt År för dig och dina kollegor tillsammans med alla Saab-entusiaster på bloggen.
  Din historia är helt spännande och har slitit mig från julgåsarnas slöhet. När kommer det att fortsätta ...?
  Hälsningar till alla

  • 5. Januari 2015 på 1: 20 PM
   permalink

   Onsdagen senast fortsätter ...

 • 5. Januari 2015 på 1: 22 PM
  permalink

  Är det Zabel Saab?

  • 5. Januari 2015 på 3: 00 PM
   permalink

   Har han inte redan? Jag kan tänka mig att Kielers eller kanske Michèl är involverade ...

  • 5. Januari 2015 på 5: 07 PM
   permalink

   Det är Zabel-Saab, som parkerades i Lilla Edet fram till januari.

 • 5. Januari 2015 på 1: 56 PM
  permalink

  Hi Tom,

  efter en lång tid har jag också ett tecken på livet igen. Först av allt hoppas jag att du hade en trevlig fest med din familj och ett gott nytt år. Och sedan vänder jag mig till ert bidrag ...

  Det låter väldigt intressant som alltid och gör dig nyfiken på mer. Vem har en av de sällsynta 2014? Jag misstänker det för att du har haft det, tror jag någonsin nämnt. Som jag känner dig kommer du att skriva många vackra artiklar om Saab igen i år, tack på förhand. Jag håller mina fingrar korsade att du fortfarande behåller dina goda intentioner.

  Med vänliga hälsningar Cetak

  PS: Slutligen har Santa hört mig och gav mig en Saab 92 Concept Car i nattblå. Nu har jag äntligen ett minne om min Saab 9-3

  • 5. Januari 2015 på 5: 08 PM
   permalink

   Trevligt att du fortfarande läser! Jag är glad

 • 5. Januari 2015 på 3: 59 PM
  permalink

  Jag tror jag vet vem det skulle kunna vara? På söndagen tog bilen mig från A1 från Remscheid till A43 i riktning mot Herne Kreuz med relativt lugn hastighet! Är han svart och hade en röd Herner-skylt? Från hastigheten sedan blev jag mycket förvånad, eftersom mannen faktiskt låter det alltid krascha. Jag hade en 900 TU 16 och följde den, åtminstone provat det.
  Hälsningar från Remscheid, Sven B.

  • 5. Januari 2015 på 5: 09 PM
   permalink

   Ja, röd Herne-skylt och söndag var han definitivt på väg

 • 5. Januari 2015 på 7: 34 PM
  permalink

  Men inget förblir hemligt här.
  Det finns inget annat bilmärke.

 • 5. Januari 2015 på 9: 16 PM
  permalink

  Jag har just tittat på återförsäljarens hemsida ... ja ... 2011er-modellerna är redan mycket billigare än jämförbara 2014er-volvo ... Jag skulle säga, vanliga bilpriser ...

 • 5. Januari 2015 på 10: 33 PM
  permalink

  Saab stod idag på Schalke från 7: 30 klocka till 17 klocka, det är en svart 9.3 Aero och tillbaka Turbo4 var på den, vad det än betyder. På den främre kåpan var dock ingen griffin att ses som ett emblem, men en enkel svart Saabzeichen. Parkerade min Volvo 123 GT bredvid den, svensk bilar måste hålla ihop. Julian från Marl

  • 6. Januari 2015 på 3: 14 PM
   permalink

   Så det är park föredrar också bredvid en Volvo som bredvid en ... .. Redan spännande där Zabel-Saab rumfährt 😉

 • 6. Januari 2015 vid 4: 46 AM
  permalink

  Men varför kommer förarens kollisionslarmsvarningsljus att gå under körning? Inte bra. Av till Dortmund i verkstaden ...

  • 6. Januari 2015 vid 4: 56 AM
   permalink

   Redigera: Allt klart, jag läste bara, airbaglampan brinner tydligen permanent när passagerarkrockkudden är aktiverad. Jag finner ganska förvirrande, förmodligen recept i alla länder ...

   • 6. Januari 2015 vid 8: 05 AM
    permalink

    Jag har i min nuvarande Saab en sådan ständigt glödande "Passagerare" krockkudde display (ovanför "Interior Light Central" eller vad som helst men alltid med anteckningen "på" eller "av").
    I början fann jag också det här ganska irriterande och lite irriterande. Under tiden blev jag van vid det.

   • 6. Januari 2015 vid 11: 06 AM
    permalink

    Är viktigt om du har små barn och du vill transportera i passagerarsätet på de kända barnstolarna. Stäng sedan av krockkudden. Är samma i varje 9-3 II.

    • 6. Januari 2015 på 1: 42 PM
     permalink

     Ah, okej. Jag är 9-5I-drivrutin. Jag tycker att det är överflödigt. Har inget annat fordon i vår familj ... Den låga budgetlösningen, så varma en liten varningsstämpel, sidan av instrumentbrädan, enligt min mening helt. Och en märklig förare skulle inte nödvändigtvis tolka lampan korrekt.

     • 6. Januari 2015 på 2: 06 PM
      permalink

      Bidrar till aktiv säkerhet. Världen fortsätter bara och vissa saker som redan är bra kan förbättras ytterligare. 9-5 II visar individuellt vilken passagerare är bältad och vem som inte är. Nästan som i ett plan

 • 6. Januari 2015 vid 8: 52 AM
  permalink

  Den NEVS-Saab är också en del av Saab historien personligen intressant för mig var de amerikanska modeller: 9-2x, 9-4x, 9-7x. 9-2x kommer förmodligen att försvinna snart som en konsumtionsbil helt. New York Saab Dealer säljer också flitigt Lotus och äldre Saabs över ebay USA. Den angivna 30 till 50-försäljningen jag tror inte, jag tror att det är overkill och inte kontrollerbar. Det skulle vara trevligt, förstås, och ännu bättre om det var nya bilar ...

  Vacker hälsning!

 • 6. Januari 2015 vid 11: 56 AM
  permalink

  På något sätt förstår jag inte riktigt det. Enligt min åsikt finns det mycket bra och rimligt Saab på marknaden. Särskilt här i CH, välutrustade och med ibland små kms. Men ingen köper dem! Jag tittar på marknaden dagligen, nästan inga drag!
  Så var säljs Saab?

  • 6. Januari 2015 på 1: 01 PM
   permalink

   Det finns stora regionala och nationella skillnader i Saab. Exempel Tyskland:
   Den tidigare Saab After Sales-avdelningen (Orio AB) sysselsätter fler personer i Tyskland än 2011. Återförsäljare som helt fokuserat på Saab-temat för tre år sedan köper aktivt bilar (som de inte får i önskad mängd) och har fulla verkstäder. Vissa företag är mer organiserade än tidigare. Tyskland är en succeshistorie i Saab-världen, de senaste 3-åren. Andra länder är inte.
   Å andra sidan är varumärket för några tidigare Saab-återförsäljare inte längre ett problem. Du sa adjö till verksamheten. Vad gäller bilarna: I Tyskland gillar människor att köpa en pålitlig partner från Saab, och de har känt varandra i flera år. Saabs kan ta lång tid hos köpmän av andra märken.

Kommentarer är stängda.

ArabicDutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSwedish