Gott Nytt År 2015!

Det nya året 2015 ligger framåt. Som alltid har början en form av magi, även om bara datumet ändras. Och det finns naturligtvis nya intentioner på Saab-bloggen.

Gott Nytt År!
Gott Nytt År!

Eftersom vissa saker måste ändras så att Saab Blog Net-projektet kan fortsätta att köra 2015. Tre bra, personliga resolutioner och önskemål för det nya året ... låt oss se vad som händer!

Upplösning 1: Skriv mindre Saab-blogg ...

2014 war hart ! Und hätte ich gewusst, was da auf mich wartet, ich wäre laut schreiend davongelaufen. Und nie mehr zurück gekommen. Einen Auto Blog, so ganz ohne Themen liefernden Hersteller im Hintergrund zu schreiben, ist knallhart. Fast jedes Thema muss selbst „conceived“ werden, der Blog und Blogger liefen in den vergangenen 12 Monaten am Limit.

Aus Schweden kam höchsten kontraproduktives „Störfeuer“, der Blog mutierte zum Knochenjob. Wir haben 2014 mehrmals unsere Grenzen getestet. In der Konsequenz scheiterten geplante Projekte oder wurden verschoben. Mails blieben unbeantwortet, zum Teil bis zu heutigen Tag. Ich entschuldige mich bei allen Lesern dafür, kann aber keine Lösung anbieten. Der Blog hat mittlerweile Besucher und Kommunikation in einer Größenordnung, die nur ein professionelles Team im Hintergrund bearbeiten könnte. Mancher Hersteller wäre erfreut, ein Portal wie saabblog.net zu besitzen, für uns ist es Hobby. Und soll es bleiben.

Dass es die nächsten 12 Monate weitergehen wird, ist ein fester Vorsatz. Mark wird auch 2015 die administrative Seite wie den Terminkalender weiterführen, ich den Großteil der Schreibarbeit leisten, Michèl sich um die internationalen Leser kümmern. Aber es wird von meiner Seite weniger „skrivande“ als bisher geben, damit der Blog eine der erfreulichsten Nebensachen der Welt bleibt und nicht zum Job mutiert.

Intent 2: skriv mer om bilar ...

Ja, ja, die Wirtschaftsfraktion hätte gerne mehr Wirtschafts-Nachrichten auf dem Blog, und ich würde gerne mehr über Autos schreiben. Wir haben 2015 einen „Saab of the Year“. Die 9000er Serie mit ihrem 30-jährigen Jubiläum wird uns über das Jahr begleiten. Drei spannende Projekte laufen im Umfeld und werden für Benzingespräche sorgen. Und natürlich beschäftigen uns alle anderen Fahrzeuge von Saab. Artikel zum Thema Rostvorsorge, Upgrade-Möglichkeiten und über Saab Klassiker sind in Produktion und gehen nach und nach online. Ob 2015 ein Autojahr auf dem Saab Blog wird, das hängt vor allem von der Entwicklung in Schweden ab.

Det skulle vara nästa avsikt ...

Upplösningsnummer 3: Skriv bara goda nyheter från Trollhättan ...

För 2015 och Trollhättan: om inte nu - när? För jobbet kör den sista nedräkningen; Om 2015 inte löser problemet kan du bygga utrustade kök eller prefabricerade huselement i framtiden. Vad någonsin tänkt på i det förflutna.

Det vackraste arbetet kommer så småningom att mogna för rivningsperren, om inte kontinuerligt investerat. Medan bilindustrin byter till 4.0-produktion, stallar allt igen på Stallbacka. NEVS 'investeringar kommer så småningom att gå vilse om ingen skär genom den gudiska knuten.

2015 eller aldrig! Det gäller för NEVS, fabriken, varumärket. Och jag vill aldrig skriva artiklar om återuppbyggnad, förlängning eller konkurs.

Goda avsikter för positiva nyheter är där, om det är möjligt, verkligheten bestämmer och inte mina önskningar. Phoenix från askan eller finalen. Låt oss se vad som händer! Under 12 månader blir vi klokare. Alla läsare och Saab-fans får en bra start i 2015!

14 tankar också "Gott Nytt År 2015!"

 • 1. Januari 2015 vid 11: 58 AM
  permalink

  Kära Tom, allt det bästa, hälsa och lycka till det nya året! Må dina intentioner bli verklighet, speciellt avsikt nr. 3!

  Ska vi inte höra från Mahindras styrelse snart?

  Tack för allt
  vänliga hälsningar
  Alexandros

  • 1. Januari 2015 på 3: 32 PM
   permalink

   Tack för dina önskemål! Från den eventuella investeraren eller den nya ägaren hörs något inom de närmaste dagarna. Det är fortfarande spännande ...

 • 1. Januari 2015 på 12: 39 PM
  permalink

  Hej Tom, jag kommer att komma i kontakt för första gången trots att jag läste bloggen 1 året. Jag har kört en 2.0 T Convertible röd för 5,5 år och har varit lojal mot varumärket för 18 år. Det är ett drama med Saab. Vad kan en Saaber göra för att fortsätta? Asierna brukar bara ha kunskaper, allting spelar ingen roll!
  Du machst eine sehr gute Arbeit und ich überlege irgendwie zu helfen. Ich gehe demnächst in „Rente“ und hätte dann Zeit mitzuarbeiten. Wie muss noch geklärt werden.
  Under alla omständigheter är det allra bästa, hälsa och i hopp om att vi snart kan läsa ett bra kontrakt för fortsättningen av Saab,
  Michael Guretzki (Schweiz).

  • 1. Januari 2015 på 3: 34 PM
   permalink

   Kära Michael, vi är glada över något stöd! Rapporter, berättelser, bilder, klubbaktiviteter i Schweiz, allt är välkommen!

 • 1. Januari 2015 på 1: 16 PM
  permalink

  Tack! Från Wolfgang

 • 1. Januari 2015 på 8: 05 PM
  permalink

  Du borde inte ha skrivit med de prefabricerade husdelarna

  Jag föreställer mig bara ett SAAB-hus - utformat för SAABs designfilosofi, byggd, utbyggd och möblerad i SAAB-stil. Kanske skulle det också vara en idé ... Hugo Junkers, pionjär för allmetallkonstruktion, har i sina senaste år efter expropriationen också tänkt på aluminiumhus.

  Okej, du kan också lägga till en turboladdare till värmaren ... låt oss se om det är meningslöst ...

  Gott nytt år från min sida, förresten.

  • 2. Januari 2015 vid 1: 22 AM
   permalink

   Även om jag bara har sett bilder på ett metallhus i museet, men jag hittade det här, låt oss säga, barracked. Som ett lager tycker jag att tanken inte är dålig, men jag vill inte bo i en sådan byggnad. Jag tänker bara på en slags hangarhall i små för 4-6-fordon. Om någon av er redan har insett något liknande, kontakta mig ...

   PS: Även från mig ett gott nytt år!

   • 2. Januari 2015 vid 10: 31 AM
    permalink

    Unser Saab Hangar ist ein Fertigbausatz, der irgendwann in den 60er Jahren montiert wurde. Den Hersteller gibt es noch heute, Höhen, Längen und Spannweiten sind variabel. Da immer nachgefragt wird hier der Produzent „Bosman Snelbouwhallen BV"

    • 2. Januari 2015 på 6: 28 PM
     permalink

     När du säger SAAB-hangar, måste jag tänka mig själv när du går in som mannen från SAABs kommersiella Tony Scott?

    • 3. Januari 2015 vid 2: 14 AM
     permalink

     Tack för info, Tom!

 • 2. Januari 2015 vid 5: 18 AM
  permalink

  Hej Tom, jag tror din avsikt, mer om bilar och mindre dåliga nyheter från TH jag gillar. De ibland känslomässiga diskussionerna som har ägt rum här på sistone hjälper inte och bygger på informationssplinter.
  Jag kom precis (04-30) från tjänsten. Det slutade med en längre taxitur i en nuvarande E-klass, det var nyktert! Här är bara en annan storm låg med stort regn. Ljuset (xenon, LED, eller vad som helst) var inte bättre än en bra 9000 strålkastare (2xH1), gjorde luften inte montern torra och våta brunnslock halkade fan av ... Föraren var mycket spänd och verkade överväldigad. Så mycket för bra teknik 2014 och trollkarlar utan slut.
  Sedan klättrade jag in i min 9000 och körde försiktigt men avslappnad hemma - i sådant väder visar SAAB dess styrkor på torrväg någon (även BMW)!

  Ha en bra resa i SAAB 2015 till alla!

 • 2. Januari 2015 vid 9: 52 AM
  permalink

  Hej tom Goda tre avsikter; lycka till med det. Vi fortsätter att läsa din blogg, har alltid bra information. Lycka till.

 • 2. Januari 2015 på 8: 35 PM
  permalink

  Också från mig till alla SAAB fans och drivrutiner ett gott nytt år. Det blir ett SAAB-år. Jag har den känslan.

 • 3. Januari 2015 vid 10: 31 AM
  permalink

  Också från mig ett gott nytt år! Bloggen är bara bra! Tack för det.

Kommentarer är stängda.

ArabicDutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSwedish