Gott Nytt År 2015!

Det nya året 2015 ligger framåt. Som alltid har början en form av magi, även om bara datumet ändras. Och det finns naturligtvis nya intentioner på Saab-bloggen.

Gott Nytt År!
Gott Nytt År!

Eftersom vissa saker måste ändras så att Saab Blog Net-projektet kan fortsätta att köra 2015. Tre bra, personliga resolutioner och önskemål för det nya året ... låt oss se vad som händer!

Upplösning 1: Skriv mindre Saab-blogg ...

2014 var tufft! Och om jag hade vetat vad som väntade på mig, skulle jag ha springit iväg och skrek. Och kom aldrig tillbaka. Att skriva en bilblogg i bakgrunden utan några temaförsändande tillverkare är hård. Nästan varje ämne måste vara själv "conceived", Bloggen och bloggen sprang under de senaste 12 månaderna på gränsen.

Från Sverige kom den högsta motproduktiva "Störfeuer", bloggen muterade till benjobbet. Vi testade 2014 våra gränser flera gånger. Följaktligen misslyckades eller planerades planerade projekt. Mails lämnades obesvarade, delvis till denna dag. Jag ber om ursäkt till alla läsare för det, men kan inte erbjuda en lösning. Bloggen har under tiden besökare och kommunikation på en skala som bara ett professionellt team kunde arbeta i bakgrunden. Vissa tillverkare skulle gärna ha en portal som saabblog.net, för oss är det en hobby. Och ska det stanna.

Att det kommer att fortsätta under de kommande 12 månaderna är en fast avsikt. Mark kommer att fortsätta som kalendern 2015 också den administrativa sidan, jag gör det mesta av pappersarbetet Michel ta hand om internationella läsare. Men det blir mindre "från min sida"skrivande"Så långt så att bloggen är en av de roligaste biprodukterna i världen och inte muterad till ett jobb.

Intent 2: skriv mer om bilar ...

Ja, ja, affärsgruppen vill ha mer ekonomiska nyheter på bloggen, och jag skulle vilja skriva mer om bilar. Vi har 2015 som ett "Saab of the Year". 9000-serien med dess 30-årsdag kommer att vara med oss ​​hela året. Tre spännande projekt löper i miljön och kommer att tillhandahålla bensinförhandlingar. Och naturligtvis handlar alla andra Saab-bilar med oss. Artiklar om rostförebyggande, uppgraderingsmöjligheter och om Saab-klassiker är i produktion och går online. Om 2015 blir ett bilår på Saab-bloggen beror främst på utvecklingen i Sverige.

Det skulle vara nästa avsikt ...

Upplösningsnummer 3: Skriv bara goda nyheter från Trollhättan ...

För 2015 och Trollhättan: om inte nu - när? För jobbet kör den sista nedräkningen; Om 2015 inte löser problemet kan du bygga utrustade kök eller prefabricerade huselement i framtiden. Vad någonsin tänkt på i det förflutna.

Det vackraste arbetet kommer så småningom att mogna för rivningsperren, om inte kontinuerligt investerat. Medan bilindustrin byter till 4.0-produktion, stallar allt igen på Stallbacka. NEVS 'investeringar kommer så småningom att gå vilse om ingen skär genom den gudiska knuten.

2015 eller aldrig! Det gäller för NEVS, fabriken, varumärket. Och jag vill aldrig skriva artiklar om återuppbyggnad, förlängning eller konkurs.

Goda avsikter för positiva nyheter är där, om det är möjligt, verkligheten bestämmer och inte mina önskningar. Phoenix från askan eller finalen. Låt oss se vad som händer! Under 12 månader blir vi klokare. Alla läsare och Saab-fans får en bra start i 2015!

14 tankar om "Gott Nytt År 2015!"

 • Också från mig ett gott nytt år! Bloggen är bara bra! Tack för det.

 • Tack för info, Tom!

 • Också från mig till alla SAAB fans och drivrutiner ett gott nytt år. Det blir ett SAAB-år. Jag har den känslan.

 • När du säger SAAB-hangar, måste jag tänka mig själv när du går in som mannen från SAABs kommersiella Tony Scott?

 • Vår Saab-hangar är ett prefabricerat kit som monterades någon gång på 60-talet. Tillverkaren finns fortfarande idag, höjder, längder och spann varierar. Producenten "Bosman Snelbouwhallen BV" är alltid efterfrågad.

 • Hej tom Goda tre avsikter; lycka till med det. Vi fortsätter att läsa din blogg, har alltid bra information. Lycka till.

 • Hej Tom, jag tror din avsikt, mer om bilar och mindre dåliga nyheter från TH jag gillar. De ibland känslomässiga diskussionerna som har ägt rum här på sistone hjälper inte och bygger på informationssplinter.
  Jag kom precis (04-30) från tjänsten. Det slutade med en längre taxitur i en nuvarande E-klass, det var nyktert! Här är bara en annan storm låg med stort regn. Ljuset (xenon, LED, eller vad som helst) var inte bättre än en bra 9000 strålkastare (2xH1), gjorde luften inte montern torra och våta brunnslock halkade fan av ... Föraren var mycket spänd och verkade överväldigad. Så mycket för bra teknik 2014 och trollkarlar utan slut.
  Sedan klättrade jag in i min 9000 och körde försiktigt men avslappnad hemma - i sådant väder visar SAAB dess styrkor på torrväg någon (även BMW)!

  Ha en bra resa i SAAB 2015 till alla!

 • Även om jag bara har sett bilder på ett metallhus i museet, men jag hittade det här, låt oss säga, barracked. Som ett lager tycker jag att tanken inte är dålig, men jag vill inte bo i en sådan byggnad. Jag tänker bara på en slags hangarhall i små för 4-6-fordon. Om någon av er redan har insett något liknande, kontakta mig ...

  PS: Även från mig ett gott nytt år!

 • Du borde inte ha skrivit med de prefabricerade husdelarna

  Jag föreställer mig bara ett SAAB-hus - utformat för SAABs designfilosofi, byggd, utbyggd och möblerad i SAAB-stil. Kanske skulle det också vara en idé ... Hugo Junkers, pionjär för allmetallkonstruktion, har i sina senaste år efter expropriationen också tänkt på aluminiumhus.

  Okej, du kan också lägga till en turboladdare till värmaren ... låt oss se om det är meningslöst ...

  Gott nytt år från min sida, förresten.

 • Kära Michael, vi är glada över något stöd! Rapporter, berättelser, bilder, klubbaktiviteter i Schweiz, allt är välkommen!

 • Tack för dina önskemål! Från den eventuella investeraren eller den nya ägaren hörs något inom de närmaste dagarna. Det är fortfarande spännande ...

 • Tack! Från Wolfgang

 • Hej Tom, jag kommer att komma i kontakt för första gången trots att jag läste bloggen 1 året. Jag har kört en 2.0 T Convertible röd för 5,5 år och har varit lojal mot varumärket för 18 år. Det är ett drama med Saab. Vad kan en Saaber göra för att fortsätta? Asierna brukar bara ha kunskaper, allting spelar ingen roll!
  Du gör ett mycket bra jobb och jag tänker på att hjälpa på något sätt. Jag kommer att gå i pension snart och sedan ha tid att jobba. Hur ska det förtydligas?
  Under alla omständigheter är det allra bästa, hälsa och i hopp om att vi snart kan läsa ett bra kontrakt för fortsättningen av Saab,
  Michael Guretzki (Schweiz).

 • Kära Tom, allt det bästa, hälsa och lycka till det nya året! Må dina intentioner bli verklighet, speciellt avsikt nr. 3!

  Ska vi inte höra från Mahindras styrelse snart?

  Tack för allt
  vänliga hälsningar
  Alexandros

Kommentarer är stängda.