Gott Nytt År 2015!

Det nya året 2015 ligger framåt. Som alltid har början en form av magi, även om bara datumet ändras. Och det finns naturligtvis nya intentioner på Saab-bloggen.

Gott Nytt År!
Gott Nytt År!

Eftersom vissa saker måste förändras så att Saab Blog Net-projektet kan fortsätta 2015. Tre bra, personliga resolutioner och önskningar för det nya året ... låt oss se vad som händer med det!

Resolution 1: Skriv mindre Saab-blogg ...

2014 var tufft! Och om jag hade vetat vad som väntade på mig hade jag sprungit iväg skrikande högt. Och kom aldrig tillbaka. Att skriva en bilblogg utan att någon tillverkare ger ämnen i bakgrunden är tufft. Nästan varje ämne måste vara "conceived”Bli, bloggen och bloggaren sprang på gränsen under de senaste 12 månaderna.

Från Sverige kom den mest kontraproduktiva "störande eld", bloggen muterade till ett jobbigt jobb. Vi testade våra gränser flera gånger under 2014. Som ett resultat misslyckades planerade projekt eller försenades. Meddelanden förblev obesvarade, delvis än idag. Jag ber alla läsare om ursäkt för detta, men jag kan inte erbjuda någon lösning. Bloggen har nu besökare och kommunikation i en skala som bara ett professionellt team kunde hantera i bakgrunden. Vissa tillverkare skulle gärna ha en portal som saabblog.net, för oss är det en hobby. Och ska det stanna.

Det är en bestämd resolution att den kommer att fortsätta under de kommande 12 månaderna. Under 2015 kommer Mark att fortsätta att hantera den administrativa sidan som dagboken, jag kommer att göra det mesta av pappersarbetet, Michèl kommer att ta hand om de internationella läsarna. Men det blir mindre från min sida "skrivande”Än tidigare, så att bloggen förblir en av de roligaste mindre sakerna i världen och inte muterar till ett jobb.

Resolution 2: Skriv mer om bilar ...

Ja, ja, affärsgruppen skulle vilja ha fler affärsnyheter på bloggen, och jag skulle gärna skriva mer om bilar. 2015 har vi en "Årets Saab". 9000 -serien med sitt 30 -årsjubileum kommer att finnas med oss ​​under hela året. Tre spännande projekt pågår i området och kommer att ge bränslesamtal. Och naturligtvis är vi upptagna med alla andra Saab -fordon. Artiklar om rostförebyggande, uppgraderingsalternativ och Saab -klassiker är i produktion och går gradvis online. Om 2015 blir ett bilår på Saab -bloggen beror framför allt på utvecklingen i Sverige.

Det skulle vara nästa resolution ...

Resolution nummer 3: Skriv bara goda nyheter från Trollhättan ...

För 2015 och Trollhättan gäller följande: om inte nu - när? Den slutliga nedräkningen körs för anläggningen; Om det inte finns någon lösning 2015 kan du bygga utrustade kök eller prefabricerade huselement där i framtiden. Vad har tänkt på tidigare.

Det vackraste arbetet kommer så småningom att mogna för rivningsperren, om inte kontinuerligt investerat. Medan bilindustrin byter till 4.0-produktion, stallar allt igen på Stallbacka. NEVS 'investeringar kommer så småningom att gå vilse om ingen skär genom den gudiska knuten.

2015 eller aldrig! Det gäller för NEVS, fabriken, varumärket. Och jag vill aldrig skriva artiklar om återuppbyggnad, förlängning eller konkurs.

Den goda avsikten med positiva nyheter finns, oavsett om det är genomförbart, avgör verkligheten och inte mina önskemål. Phoenix från askan eller final. Vi får se vad som händer ! Om 12 månader blir vi klokare. En bra start på 2015 för alla läsare och Saab-fans!

14 tankar om “Gott Nytt År 2015!"

 • blank

  Också från mig ett gott nytt år! Bloggen är bara bra! Tack för det.

 • blank

  Också från mig till alla SAAB fans och drivrutiner ett gott nytt år. Det blir ett SAAB-år. Jag har den känslan.

 • blank

  Hej tom Goda tre avsikter; lycka till med det. Vi fortsätter att läsa din blogg, har alltid bra information. Lycka till.

 • blank

  Hej Tom, jag tror din avsikt, mer om bilar och mindre dåliga nyheter från TH jag gillar. De ibland känslomässiga diskussionerna som har ägt rum här på sistone hjälper inte och bygger på informationssplinter.
  Jag kom precis från jobbet (04-30). Det slutade med en lång taxiresa i en nuvarande E-klass, som var nykterande! Här är ytterligare en låg storm med kraftigt regn. Ljuset (xenon, LED eller vad som helst) var inte bättre än en bra 9000-strålkastare (2xH1), luftkonditioneringen fick inte monteren torr och den bakre halkade på våta brunnar ... Föraren var extremt spänd och verkade överväldigad. Så mycket för den fantastiska tekniken 2014 och oändliga assistenter.
  Sedan gick jag in i min 9000 och körde hem försiktigt men avslappnad - i sådant väder visar SAAB sina styrkor, alla (även BMW) kan göra det på torra vägar!

  Ha en bra resa i SAAB 2015 till alla!

 • blank

  Du borde inte ha skrivit med de prefabricerade husdelarna

  Jag föreställer mig bara ett SAAB-hus - utformat enligt SAAB-designfilosofin, byggt, utökat och inrett i SAAB-stil. Kanske skulle det också finnas en idé ... Hugo Junkers, pionjär för helmetallflygkonstruktion, tänkte också på hus av aluminium under sina sista år efter expropriationen.

  Om du vill kan du lägga till en turboladdare i värmaren ... bara kontrollera om det är vettigt ... 😀

  Gott nytt år från min sida, förresten.

  • blank

   Jag såg bara bilder av det ena metallhuset på museet, men jag tyckte det här var mycket, låt oss säga, barackliknande. Som lager tycker jag inte att det är en dålig idé, men jag vill inte bo i det i en sådan byggnad. Jag tänker för närvarande på en slags hangarhall i liten storlek för 4-6 fordon. Om någon av er redan har insett något liknande detta, kontakta mig ... 😉

   PS: Även från mig ett gott nytt år!

   • blank

    Vår Saab -hangar är ett prefabricerat kit som monterades någon gång på 60 -talet. Tillverkaren finns kvar idag, höjder, längder och spännvidd är varierande. Producenten "Bosman Snelbouwhallen BV" är alltid efterfrågad här.

    • blank

     När du säger SAAB-hangar, måste jag tänka mig själv när du går in som mannen från SAABs kommersiella Tony Scott?

    • blank

     Tack för info, Tom!

 • blank

  Tack! Från Wolfgang

 • blank

  Hej Tom, jag kommer att komma i kontakt för första gången trots att jag läste bloggen 1 året. Jag har kört en 2.0 T Convertible röd för 5,5 år och har varit lojal mot varumärket för 18 år. Det är ett drama med Saab. Vad kan en Saaber göra för att fortsätta? Asierna brukar bara ha kunskaper, allting spelar ingen roll!
  Du gör ett mycket bra jobb och jag funderar på att hjälpa på något sätt. Jag kommer snart att gå i "pensionering" och skulle då ha tid att arbeta med dem. Hur måste fortfarande klargöras.
  Under alla omständigheter är det allra bästa, hälsa och i hopp om att vi snart kan läsa ett bra kontrakt för fortsättningen av Saab,
  Michael Guretzki (Schweiz).

  • blank

   Kära Michael, vi är glada över något stöd! Rapporter, berättelser, bilder, klubbaktiviteter i Schweiz, allt är välkommen!

 • blank

  Kära Tom, allt det bästa, hälsa och lycka till det nya året! Må dina intentioner bli verklighet, speciellt avsikt nr. 3!

  Ska vi inte höra från Mahindras styrelse snart?

  Tack för allt
  vänliga hälsningar
  Alexandros

  • blank

   Tack för dina önskningar! Vi borde höra något från den potentiella investeraren eller den nya ägaren de närmaste dagarna. Det är fortfarande spännande ...

Kommentarer är stängda.