Gåvor och läsmaterial

Snön har nått Rhen-Main-området, men för en Saab är de snötäckta gatorna något som en naturlig livsmiljö. Men den bästa Saab, naturligtvis utrustad med vinterdäck, är till liten nytta ... om sparsamma människor tror att sommardäck också är möjliga.

Snö i Rhen-Main-området.
Snö i Rhen-Main-området.

Vinterdäck är onödiga, resultatet kunde ses i går på A3 på väg söderut. Naturligtvis misslyckades "det fungerar utan det" -vänner av ekonomisk hushållning, som det faktiskt gör varje vinter, men överraskningseffekten verkar fortfarande vara fantastisk varje år. 14 kilometer trafikstockningar, olyckor, ännu fler trafikstockningar, ingenting fungerade. Lyckligtvis var nästa avfart inte långt, ingen behöver en kollektiv upplevelse av trafikstockningar på motorvägen. Besöket efter jul hos södra tyska vänner avbröts, Saab - full av gåvor - ändrade kurs igen mot norr.

Saab julklapp

Som för oss till julklappar. Vad ger någon som redan har allt från ett Saab-perspektiv? Och i det här fallet, förutom den ursprungliga Saab, menar jag verkligen allt. Du ger dig själv en annan Saab ...

Det är riktigt bra att NEVS finns, annars skulle Saab vara en samlare Josef Zabel ingenting kom för hans "presentbord" i år. Tur du, Josef! Tack vare den kortvariga produktionen i Trollhättan fanns det en NEVS 9-3 till jul. Direkt från fabriken, men inte under trädet, utan framför dörren, där det finns mycket grejer. En titt ut genom ytterdörren - på juldagen, som fortfarande är snöfri - säger mer än 1.000 XNUMX ord.

Jul med Josef Zabel
Jul med Josef Zabel

Grattis Josef, låt oss se vilken jul 2015 är precis runt hörnet!

För alla som kom iväg med tomma händer, som inte kunde upptäcka en NEVS 9-3 under trädet eller framför dörren, vilket mycket väl kan vara möjligt! Det finns ingen anledning till vinterdepression! Bloggen har en tröst i form av läsmaterial.

Saab läsning material

Saab och frilansare, det måste finnas något i berättelsen. Annars skulle de relevanta specialpublikationerna inte skriva om Saab-ämnet. Arkitekttidningen AIT testade den då nya Saab 2007-9 Aero med V3 Turbo 6 och betygsatte också den från en arkitektperspektiv. Ett intressant perspektiv.

Reader Frank hittade artikeln i sitt arkiv, mailade blogglaget PDF-filen Download, godkännande av AIT för publicering direkt därefter. Det är så jag gillar det när yrkesverksamma är på jobbet och stöder oss. Tack till Frank, och läsarna har kul med Saab 9-3 läsmaterial!

13 tankar om “Gåvor och läsmaterial"

 • blank

  Med de lokala arkitekterna i min stad (70.000 2015 Ew.) Körde bara en SAAB. Jag vet inte om mannen fortsätter att köra bil (av åldersskäl). Annars, som frilansare / egenföretagare är olika återförsäljare, webbutvecklare, sjukgymnaster och professorer vid det lokala universitetet "kända". Det är verkligen ett ämne som en artikel skulle löna sig ... .. 😉 XNUMX är precis runt hörnet!
  Gott nytt år och gott nytt år till alla SAABians! 🙂

 • blank

  Tja har förändrats, som en konstruktionsingenjör med Saab Jag har ingen arkitektklient med Saab !!

  Ja, och idag befann jag mig i byn trafikstockning (ok är en liten stad) för att föraren av premiumbilen av sydtyskt ursprung var tvungen att gå ut ur parkeringsplatsen snabbt innan snöplogen och helt enkelt inte svängde med sitt bakre snurr ... pinsamt för honom 😉

 • blank

  Jag kan understryka det med den naturliga livsmiljön. Det var riktigt dåligt för oss i början av december - på uppförsbacken till universitetet vinklade C-klassens T-modell sin bakre ände framför mig så expansivt som djävulen gjorde en anddans. Roligt, på något sätt var min SAAB alltid lugn ...

  Det förvånar mig också alltid hur många som tycker att de går igenom vintern på sommardäck. Trots nästan daglig ny tidning rapporterar tv och radio om nackdelarna med dessa experiment.

 • blank

  Samlare J. Zabel är alltid bra för en SWEET-överraskning! Grattis till den glada nya ägaren!
  Med sin "forskningsdrang" kommer denna speciella modell av 9-3 snart att undersökas och utvärderas mycket noggrant för "NEVS-inflytande" ;-) ... Jag är nyfiken .... Ha alltid en bra, olycksfri flygning! 🙂

 • blank

  Tom, var är du bara den stora Saabreklame sedan? Är det upplyst också?
  Kan du också titta på de många stora Saabarna av vän Zabel?
  Bara en dröm!

  • blank

   Annonsen kommer från taket av en tidigare Saab-partner från München. I stället för neonlampor lyser LEDs nu, det lyser naturligtvis 😉
   Jag är rädd att Zabel-samlingen inte är öppen för allmänheten, och han kommer inte att vara värd för de välkända delmarknaden längre. Kanske en dag kommer det att finnas möjlighet att besöka i en liten cirkel, kunde jag fråga.

   • blank

    Tom, jag tror att du kan prata med Jos, han är alltid öppen för allt, för ett besök. Problemet är att han har en ny knäled / TEP) och rehab är hans prioritet! Med sina stora delar har marknaderna ännu inte talat det sista ordet. Om han passar, kommer han säkert att göra en igen. För närvarande har hans hälsa högsta prioritet. Alla kommer att förstå det.
    Hälsningar från Castrop-Rauxel, Franz

 • blank

  Trevliga berättelser! Tyvärr är jag inte Architket, bara en sajtchef, men min Saab passion är inte mindre bra!
  Men jag tycker inte alls om dessa mörka proletära skivor på baksidan! Mycket dåligt, tillhör området pimp och återförsäljare. Eller har någon av er någonsin sett en pimp i en Saab?!?

  • blank

   Pimp inte, men kanske värre journalister och politiker?
   Såvitt jag vet var de mörka skivorna i ryggen ursprungligen gjorda endast för familjer med fula barn.

  • blank

   Inte återförsäljaren, men jag känner till en 9-5 NG som ägs av en bruksägare i den bredare vänkretsen ... åtminstone gör han något med vitt pulver 😀

   Ledsen Peter ... inget brott, men det måste vara 🙂

 • blank

  Så står man hos Eggert tidigare Saab-återförsäljare.

 • blank

  Vilken julklapp, helt galen sak!

 • blank

  Dags att besöka Josef Zabel; vilken samling !!

Kommentarer är stängda.