BAIC Senova ES210EV

I Kina rullar den elektriska Senova-versionen på grundval av den gamla Saab 9-5 i början. BAIC introducerar Senova ES210EV i 11 stora städer, inklusive Peking, Shanghai, guangzhou, Xuzhou, Nanjing och Hangzhou.

Senova ES210EV, EV baserat på Saab.
Senova ES210EV, EV baserat på Saab.

BAIC bygger 100 laddstationer för sina kunder, som rapporterar Bil Nyheter Kina, Tillverkaren från Peking har därmed vunnit loppet för det första elproduktionsfordonet på Saab-basis mot NEVS. I Sverige skickades endast en handfull prototyper ut på gatorna, innan de äntligen lämnade marknaden. För drygt ett år sedan såg sakerna annorlunda ut. En bitter piller, men verkligheten.

Kunder i Kina betalar cirka 34.000 210 euro för Senova ES12.000EV, efter avdrag för statens subvention av imponerande 9 5 euro. Så Saab XNUMX-XNUMX-baserad elbil är inte ett specialerbjudande. Senova är dock också en inhemsk premiumetikett - med europeiska rötter.

De tekniska data: 109 hk, 255 Nm, 130 km / h. Räckvidd 175 kilometer; Laddningstid vid snabbladdningsstationen 30 minuter för att få 80% kapacitet eller 8 timmar vid hemmakontakten för 100%.

BAIC går med Senova på EV-resan. En dag efter presentationen av Senova ES210EV rullade med EV200 EV nästa elbil i rampljuset. Ett mindre fordon som på något sätt påminner om ett sydtyskt fabrikat som samarbetar med BAIC. Ytterligare en EV är under förberedelse - baserad på Mercedes E-klass. Det som började långsamt och försiktigt på BAIC får nu fart. Respekt!

Funktionen av ES210 har löst sig lätt och professionellt av BAIC. En knapp med märkeslogotyp, upplyst i blått, möjliggör val av körsteg. Lätt att förstå, gjort smart. En inspiration för NEVS.

Rotationsratten finns inte i någon svensk maskinvaruhandel, naturligtvis knapparna redan. Men med frågan knopp eller hårdvara butik är förmodligen för närvarande det minsta problemet i stablebacka.

8 tankar om “BAIC Senova ES210EV"

 • blank

  Tja, vänta och se.
  Kanske finns det någon gång BAIC i Europa för att köpa och någon har sedan eftermontering / konverteringssatser på Saab se 😉

  Fram till dess: GÖRA OM Saab, som försiktigt bär dig runt 🙂

 • blank

  Jag har alltid trott att NEVS, i motsats till VM, livade runt i kinesisk stil och någon gång fanns det en (kanske elektrisk) bil eller en Phoenix, men det fanns faktiskt inget att rapportera förutom de få 9-3 Eros ger ingenting ...
  Sett på detta sätt var GM: s försäljning av motorproduktion och plattformar till BIAC rätt - åtminstone gjorde de något av det. Men det ger oss inget, ledsen-ledsen!

 • blank

  Ser ut som den nya MAZDA 6 serien.

 • blank

  NEVS hade en chans och använde inte den. BAIC gjorde en skillnad, det är verkligen bittert. För ett år sedan skulle jag satsa på NEVS 😉

  • blank

   NEVS kunde inte existera som konkurrent på marknaden i Kina.

   Det skulle vara trevligt att ha vackra SAAB-elbilar under ledning av Mahindra / NEVS för den europeiska marknaden och senare möjligen också för icke-europeiska länder - jag antar att det kommer att bli så.

 • blank

  Knappen är tillgänglig i år på Jaguar!

  • blank

   Uppfattade inte BMW? I 7er, i det avlägsna förflutna?

   • blank

    Inte riktigt. Var det bara för multimedia och så vidare ...

Kommentarer är stängda.