BAIC Senova ES210EV

I Kina rullar den elektriska Senova-versionen på grundval av den gamla Saab 9-5 i början. BAIC introducerar Senova ES210EV i 11 stora städer, inklusive Peking, Shanghai, guangzhou, Xuzhou, Nanjing och Hangzhou.

Senova ES210EV, EV baserat på Saab.
Senova ES210EV, EV baserat på Saab.

BAIC bygger 100 laddstationer för sina kunder, som rapporterar Bil Nyheter Kina, Tillverkaren från Peking har därmed vunnit loppet för det första elproduktionsfordonet på Saab-basis mot NEVS. I Sverige skickades endast en handfull prototyper ut på gatorna, innan de äntligen lämnade marknaden. För drygt ett år sedan såg sakerna annorlunda ut. En bitter piller, men verkligheten.

Kunder i Kina betala runt € 34.000 för Senova ES210EV, efter avdrag för den statliga bidrag på € 12.000 imponerande. Så elbilen på Saab 9-5-basen är inte ett speciellt erbjudande. Senova är emellertid också ett inhemskt premiummärke - med europeiska rötter.

Specifikationer: 109 PS, 255 Nm, 130 Km / h. Intervall 175 kilometer; Laddningstid vid 30-snabbladdaren i minuter för att få 80% kapacitet eller 8 timmar vid hemmamuren ut för 100%.

BAIC går med Senova på EV-resan. En dag efter presentationen av Senova ES210EV rullade med EV200 EV nästa elbil i rampljuset. Ett mindre fordon påminner på något sätt om ett sydtyskt varumärke som samarbetar med BAIC. En annan EV är under förberedelse - baserad på Mercedes E-Class. Vad som började långsamt och blygsamt på BAIC, är nu på gång. Respekt!

Funktionen av ES210 har löst sig lätt och professionellt av BAIC. En knapp med märkeslogotyp, upplyst i blått, möjliggör val av körsteg. Lätt att förstå, gjort smart. En inspiration för NEVS.

Rotationsratten finns inte i någon svensk maskinvaruhandel, naturligtvis knapparna redan. Men med frågan knopp eller hårdvara butik är förmodligen för närvarande det minsta problemet i stablebacka.

8 tankar om "BAIC Senova ES210EV"

 • Tja, vänta och se.
  Kanske finns det någon gång BAIC i Europa för att köpa och någon har sedan eftermontering / konverteringssatser på Saab se 😉

  Fram till dess: GÖRA OM Saab, som försiktigt bär dig runt 🙂

 • Jag har alltid tänkt, i motsats till VM NEVS ilande kinesisk stil tyst framför sig och någon gång finns det en (eventuellt el) bil eller Phoenix, men det var verkligen inget att rapportera, eftersom det förutom de få 9-3 Eros ger ingenting ...
  Ur den synvinkel var försäljningen av motorproduktion och plattformar till BIAC av GM rätt - de gjorde åtminstone något av det. Men det hjälper inte oss, sorgligt sorgligt!

 • Ser ut som den nya MAZDA 6 serien.

 • NEVS kunde inte existera som konkurrent på marknaden i Kina.

  Trevlig nu skulle ske snabbt ganska SAAB-elbilar under ledning av Mahindra / NEVS för den europeiska marknaden och senare eventuellt även för icke-europeiska länder - Jag antar att det kommer att komma också.

 • Inte riktigt. Var det bara för multimedia och så vidare ...

 • Uppfattade inte BMW? I 7er, i det avlägsna förflutna?

 • NEVS hade en chans och använde inte den. BAIC gjorde en skillnad, det är verkligen bittert. För ett år sedan skulle jag satsa på NEVS 😉

 • Knappen är tillgänglig i år på Jaguar!

Kommentarer är stängda.