Drömbil

Drömbil = drömbilen, drömbilen. Valet av en drömbil är mycket individuellt. I vårt fall - med avancerad, positiv Saab-infektion - är urvalet stort.

Drömbil. Saab 9-4x.
Drömbil. Saab 9-4x.

Drömbilen kan vara en klassisk Saab, en 900-konvertibel, en 9000-årsdag till exempel. Kanske är den personliga Drömbil en Turbo X, som var strängt begränsad från Trollhättan. Volontär! Kanske också en Saab 9-4x, eller Saab 9-5 NG som en sedan eller sportdräkt. De var också begränsade. Ofrivilligt!

Jag träffade läsaren Mac9-5 för tre år sedan i Bremen. Det var slutsatsen av Saab återförsäljare turné, en förhandsgranskning för de tyska Saab-partnerna på Saab 9-4x och 9-5 sportkläder. Fordon som vi aldrig borde få. Åtminstone inte officiellt. Saab 9-4x hade gjort det för många Saab-fans under hela turnén. Det var alltid tomma beställningar, utan fråga om priset. 9-4x hade potential att drömbil. Mac9-5 var också fascinerad av Saab SUV vid den tiden, som så många i dessa veckor. Saab passion kopplas, kontakten med honom bryts aldrig av under de följande åren, vi fortsätter att skicka email och ibland gör vi även telefonsamtal.

Drömmar kan bli sanna! Det finns fortfarande människor som hjälper oss att förverkliga våra fordonsönskningar. Markus Lafrentz är en av dem. Från Kiel förser han fans över hela Europa med drömbilar från den svenska tillverkaren. I små, homeopatiska doser tar han också svenskar, som är födda i Mexiko, över dammen. Hans team utrustar dem för europeisk vägtrafik, så de gör vissa människor glada.

Inklusive Mac9-5, som köpte sin dröm saab i Kiel. En Saab 9-4x mer i Tyskland, en strålande Saab-ägare som kommer att vara nöjd med sin Drömbil under lång tid. Det är värt att notera att det finns marginella detaljer i ämnet 9-4x som också förvånar mig. Ämnet tillbehör, till exempel. Du kanske tror att erbjudandet är noll ... men det är det inte! Ett bagagehylla för 9-4x? Var inte ett problem. Mac9-5 ville ha en och fick den. Fantastisk !

Saab från Mac9-5 reser någonstans i norra Tyskland, registreringsskylten har "modifierats" med humor. Han är inte den sista nykomlingen i Saab 9-4x-fraktionen. Ytterligare en Saab Drömbil är på väg från Nordamerika till Tyskland. Beställda varor som Saab -fans redan ser fram emot någonstans i Tyskland.

14 tankar om “Drömbil"

 • blank

  När det gällde registreringsskylten var jag väldigt spontan; "Vila i frid" tänkte! Skulle också vara en variant ... .., jag kände bara igen RU IN när jag läste kommentarerna. Ha alltid en bra resa och hälsningar från CH

 • blank

  Grattis till Drömbil! Alltid "ha en bra flygning" 😉
  Registreringsskylten visar humor ... 🙂

 • blank

  Grattis också från mig. Vid första anblicken trodde jag att det var en av de två 9-4X från Schweiz som visades här för några månader sedan. Men färgen passade inte riktigt, din är silver. Tom, vet du vad som blev av schweiziska kopiorna?

 • blank

  Bra bil och ha kul med det! Jag har fortfarande inte gett upp hoppet om nya SAAB: er

 • blank

  Bra bil!

 • blank

  Grattis Mac 9-5 på sin drömbil. Skulle vi inte alla känna oss som en ny drömbil här från Saab?

 • blank

  Finns fortfarande en 9-4X i Holland till salu.
  Tom vet säkert var 🙂

  • blank

   Om du är på humör för äventyr .... 😉

 • blank

  Hej tom
  Jag läste din artikel om 9-4X med stor entusiasm. det skulle vara ett fordon som jag kanske skulle vilja ha. En vän till mig köpte den amerikanska versionen i New Jersey från återförsäljaren för 25.000 US $ och skickade honom till Europa. Vad tycker du om den här lösningen? Din åsikt skulle intressera mig.
  Dessutom en fin före jultid

  • blank

   Bra med frakt, tull, skatter, retrofitting och individuell godkännande, han är, om allt går bra, då på 36.000 €. Naturligtvis beror det på vilken version han köpte, hur villkoret är, om det var en bra affär.

   • blank

    Tack Tom, jag meddelar dig när bilen är redo att gå till min väns dörr.

 • blank

  Otur markering 😀
  Grattis till Mac9-5 Jag hoppas du njuter av din drömbil!

  Hälsningar Daniel

  • blank

   Trevligt skulle säkert ha varit den första Saab som heter Rudi, skulle ha något.

  • blank

   Moin.

   Tack för gratulationerna! 🙂
   Jag har mycket roligt med "Karre" - det är ett riktigt bra "skepp" !!
   (och jag kan verkligen leva med "USA: s restriktioner")

   Förresten, på något sätt har Tom också lite "att skylla" på köpet !!! 😉
   För att han bara "lockade" mig till Bremen med sin korta information i förväg (tack igen för det !!!)!
   Annars skulle jag aldrig åka dit!

   Jag körde faktiskt där den dagen bara för att titta på den nya stationen som en efterträdare till den tidigare.
   Tills dess hittade jag SUV: er helt "värdelösa" och ibland till och med "idiotiska" (jag tror fortfarande ibland!).
   Men tyvärr gjorde jag misstaget i Bremen och satte mig i 9-4x bredvid kombi för jämförelse. Sedan hände det ...

   Men vad är "olyckligt" med den (retuscherade) registreringsskylten!?
   Det uttrycker bara min nuvarande situation i min plånbok ... 😉 😉 😉
   Förresten hade min gamla 9-5 en liknande flagga ( https://saabblog.net/2012/03/20/saab-fotoshooting-saab-9-5-2-3t-arc-sportkombi-2002/ ).

Kommentarer är stängda.