Drömbil

Drömbil = drömbilen, drömbilen, Valet av en drömbil är mycket individuell. I vårt fall - med avancerad, positiv Saab-infektion - valet är stort.

Drömbil. Saab 9-4x.
Drömbil. Saab 9-4x.

Drömbilen kan vara en klassisk Saab, en 900-konvertibel, en 9000-årsdag till exempel. Kanske är den personliga Drömbil en Turbo X, som var strängt begränsad från Trollhättan. Volontär! Kanske också en Saab 9-4x, eller Saab 9-5 NG som en sedan eller sportdräkt. De var också begränsade. Ofrivilligt!

Jag träffade läsaren Mac9-5 för tre år sedan i Bremen. Det var slutsatsen av Saab återförsäljare turné, en förhandsgranskning för de tyska Saab-partnerna på Saab 9-4x och 9-5 sportkläder. Fordon som vi aldrig borde få. Åtminstone inte officiellt. Saab 9-4x hade gjort det för många Saab-fans under hela turnén. Det var alltid tomma beställningar, utan fråga om priset. 9-4x hade potential att drömbil. Mac9-5 var också fascinerad av Saab SUV vid den tiden, som så många i dessa veckor. Saab passion kopplas, kontakten med honom bryts aldrig av under de följande åren, vi fortsätter att skicka email och ibland gör vi även telefonsamtal.

Drömmar kan bli verklighet! Det finns fortfarande människor som hjälper oss att realisera våra fordonsbehov. Markus Lafrentz är en av dem. Från Kiel levererar han fans över hela Europa med drömbilar från den svenska fabriken. I små homøopatiska doser leder han också Sverige, som föddes i Mexiko över dammen. Hans team utrustar dem för europeisk vägtrafik, vilket gör vissa människor glada.

Inklusive Mac9-5, som har köpt sin dröm ess i Kiel. En Saab 9-4x mer i Tyskland, en strålande Saab-ägare som kommer att vara lycklig med sin Drömbil under lång tid. Det är värt att notera att det finns detaljer om ämnet 9-4x som förvånar mig också. Ämnet tillbehör till exempel. Du kanske tror att erbjudandet är noll ... men det är det inte! En bagagehylla för 9-4x? Var inte ett problem. Mac9-5 ville ha en och fick den också. Fantastiskt!

Saab av Mac9-5 är någonstans i norra Tyskland på vägen, var skyltskylten "modifierad" med humor. Han är inte det senaste tillägget till Saab 9-4x fraktionen. En annan Saab Drömbil är på väg från Nordamerika till Tyskland. Beställda varor som Saab-fans redan ser fram emot någonstans i Tyskland.

14 tankar också "Drömbil"

 • Otur markering 😀
  Grattis till Mac9-5 Jag hoppas du njuter av din drömbil!

  Hälsningar Daniel

  • Trevligt skulle säkert ha varit den första Saab som heter Rudi, skulle ha något.

  • Moin.

   Tack för grattis! 🙂
   Jag har mycket roligt på "vagnen" - det är ett riktigt bra "fartyg" !!
   (och med de villkorliga "amerikanska restriktionerna" jag kan leva)

   Förresten, "Tomorrow" har lite "skyll" på Tom också! 😉
   Eftersom han har mig med sin korta information i förväg (tack igen för det !!!) Bara "lured" till Bremen!
   Annars skulle jag aldrig åka dit!

   Jag körde faktiskt där den dagen bara för att titta på den nya stationen som en efterträdare till den tidigare.
   Fram till dess hittade jag SUV helt "värdelös" och ibland till och med "svagare" (jag hittar fortfarande några idag!).
   Men tyvärr gjorde jag misstaget i Bremen och satte sig ner i stationvagnen 9-4x för jämförelse en gång. Då hände det ...

   Men vad är det (retuscherade) märket för "olyckligt"!?
   Det uttrycker bara min nuvarande situation i plånboken ... 😉 😉 😉
   Förresten hade min gamla 9-5 en liknande flagga ( https://saabblog.net/2012/03/20/saab-fotoshooting-saab-9-5-2-3t-arc-sportkombi-2002/ ).

 • Hej tom
  Jag läste din artikel om 9-4X med stor entusiasm. det skulle vara ett fordon som jag kanske skulle vilja ha. En vän till mig köpte den amerikanska versionen i New Jersey från återförsäljaren för 25.000 US $ och skickade honom till Europa. Vad tycker du om den här lösningen? Din åsikt skulle intressera mig.
  Dessutom en fin före jultid

  • Bra med frakt, tull, skatter, retrofitting och individuell godkännande, han är, om allt går bra, då på 36.000 €. Naturligtvis beror det på vilken version han köpte, hur villkoret är, om det var en bra affär.

   • Tack Tom, jag meddelar dig när bilen är redo att gå till min väns dörr.

 • Finns fortfarande en 9-4X i Holland till salu.
  Tom vet säkert var 🙂

  • Om du känner dig som äventyr .... 😉

 • Grattis Mac 9-5 på sin drömbil. Skulle vi inte alla känna oss som en ny drömbil här från Saab?

 • Bra bil!

 • Bra bil och ha kul med det! Jag har fortfarande inte uppgivit hopp om nya SAABs 😉

 • Grattis också från mig. Vid första anblicken trodde jag att det var en av de två 9-4X från Schweiz som visades här för några månader sedan. Men färgen passade inte riktigt, din är silver. Tom, vet du vad som blev av schweiziska kopiorna?

 • Grattis till Drömbil! Alltid "bra flyg" 😉
  På skylten visas humor ... 🙂

 • Med märkskylten har jag ganska spontant; Tanke "fred i fred"! Skulle vara en variant ... .., RU IN kände jag först när jag läste kommentarerna. Alltid bra kör och hälsningar från CH

Kommentarer är stängda.