Förra utgången Mahindra

NEVS-rekonstruktionen utvidgas; senast den 2 mars ska förfarandet avslutas. Nu har ingen av parterna råd med misstag och försumlighet, klockan tikar.

Sista avslutningen ...
Sista utgången ...

Hade NEVS utfört frisyren som meddelats, hade det varit över igår. Leverantörerna - några går nu igenom den tredje återuppbyggnadsprocessen inom några år - har satt tydliga varningsmärken. Det finns gränser - hur smala de är, har NEVS utforskat, tålamod är i slutet.

De kommande veckorna är den sista chansen för NEVS, för Mahindra, eventuellt också för Saab-varumärket. NEVS-ägarna kunde återvinna en del av sina medel som investerats i ett äventyr. Målet för Kai Johan Jiang kan bara vara skadebegränsning; ledningen befinner sig i en liknande situation. NEVS är ett misslyckat företag ... låt oss inte prata historien snyggt. Det är inte en investerare från Kina som är skylden för detta;

Födelsedefekten av att ta över ett varumärke men inte köpa distributionskanalerna hade redan grunden för misslyckande. Att ignorera de europeiska kunder och återförsäljare som är villiga att köpa, ignorera den lönsamma reservdelarbranschen - varje affärsman skakar av den här tanken. Var var konsulterna då? Det är förbi, det handlar om andra saker. Till exempel personligt rykte. Ledningen kan spara ansikte med en framgångsrik försäljning till Mahindra. Om det misslyckades skulle Bergman och hans folk vara de som skulle ha begravt biltekniken i Trollhättan. Det är värre att de skulle vara Saab-gravhuggare. De vill inte ha det.

Bergman och Kai Johan Jiang går på en envägsgata. Den sista avfarten heter Mahindra, det finns inga alternativ. Du får inte missa svängbanan. Det minsta misstaget och det kallar konkursdömaren.

Senast efter igår har indianerna äntligen NEVS i fickorna. NEVS har inte längre några alternativ och utrymmet för förhandlingar är minimalt. Fortsättningen av processen bär stämpeln från Mahindra och bygger enbart på förhoppningen att indianerna kommer att köpa och gå in som finansiärer från januari. Om köparna drar sig tillbaka har processen misslyckats.

För Mahindra, ett stort antal på den inhemska fordonsmarknaden, är det den sista chansen att få en traditionell europeisk etikett. År 2009 misslyckades Jaguar - Landrover på hemmaplan, 2012 på Aston Martin. Under tiden är den europeiska kakan helt distribuerad, bara Saab kvar i Trollhättan finns fortfarande tillgängligt. Är du verkligen?

Det är den avgörande frågan som håller oss kvar. Saab AB byter namn på varumärket? Igår hördes det att det var en fråga om pengar. Om Mahindra är beredd att investera tungt i varumärket, så kan Saab komma tillbaka.

Övertagningsplanen är ambitiös om den ska leda till målet. En lugn jul, en lugn januari, som inte kommer att hända. Att domarna efter 2. Mars igen för att komma överens om en förlängning anses inte osannolikt. Om det händer, när allt kommer att bli framgångsrikt, kan spännande tider vara framför oss. I en positiv mening, efter nästan 4 års krisbloggar! Jag skulle önska det!

44 tankar om “Förra utgången Mahindra"

 • blank

  Jag hoppas bara att alla sidor i förhandlingarna nu slutar sluta spela på Pockertisch. Ta ingenting, om allt i slutändan bara bluffar.

 • blank

  Ur Mahindra SAABs synvinkel kan det vara en hel del:
  Som Mahindra / Ssangyong har man det svårt i Europa. Namnet SAAB, om kontinuitet skulle kunna identifieras, skulle ge en känsla av förtroende.
  Med anläggningen i Trollhättan, SAAB: s tekniska historia och det kommersiella misslyckandet de senaste åren är SAAB bara ett fragmenterat företag. Jag menar att Mahindra kunde visa på SAAB att de "har vad som krävs" eftersom det inte finns någon intakt, komplett struktur. Uppgiften är att återställa eller skapa denna struktur igen. Mycket arbete!
  Men att ändra en befintlig struktur kan också vara mycket stressande - se till exempel Simca / Chrysler / Talbot / Peugeot

 • blank

  Här är alltid över bönräknare, handlare och revisorer.
  Jag vill notera att en solid, möjligen ”ärteräknad” avgiftsmarginal i samband med en lämplig försäljning är grunden för ett framgångsrikt företag.

  I detta avseende är jag glad i händelse Saab över bönor räknare som delar bara utvecklingsprojekt med bidrag lämpliga marknadsförare som bedömer kundens behov på rätt sätt och som sin investering nettoavkastning ger realistisk uppskattning en entreprenör som är i stånd att perioden Vorfelde och säkra finansiella instrument.

  • blank

   Enligt min mening. En hög på bönräknarna: Vem hedrar inte ärten, det är inte värt euron!

 • blank

  NEVS beteende verkar för mig som ett litet barn som när han leker gömma med vuxna håller händerna framför ansiktet och ropar högt: "Leta efter mig - du hittar mig inte!" -Även om indianerna fick kontraktet, vad då? Var är den framtidssäkra plattformen? motorerna? kraven för fotgängarskydd? Varför finns det ingen annan intresserad part i loppet? Jag läste nyligen historien om Borgward på wiki: skrämmande paralleller!

  • blank

   Du får inte glömma, Borgward var mauled bakom kulisserna av en stor konkurrent.
   SAAB har mer eller mindre ständigt snubblat över sina egna "tofflor".

  • blank

   Om vi ​​placerar oss som en potentiell investerares ställning måste vi fråga oss följande fråga: Vad har vi faktiskt här och hur mycket är det värd för marknaden? Svar: en mer än tio år gammal Saab 93, en plattform, en elektrisk Saab som heter Eigengebastel och en fabrik i Trollhättan. Det och en stor hack av skit är allt! För att Saab ska bli något nytt behöver det magi! i Trollhättan är det tänkt att vara troll och jag tror att de är de enda som kan spara Saab

   • blank

    Jag skulle vilja ta upp och expandera din fråga: vad är värdet av den totala blandade situationen SAAB och i vars ägande?
    - rättigheterna till varumärket: var är de? På Orio? På Saab AB?
    - Materiella tillgångar för produktion av "nuvarande" 9-3: finns i THN och tillhör NEVS?
    - Immateriella varor som patent, konstruktionsdokument, utveckling: hör NEVS / GM till?

    Glömde jag något?

    • blank

     Trots allt är många saker tydliga, genomskinliga och har varit ämnet många gånger: Brand = Saab AB. Orio AB har rätt att använda.
     Saab 9-3 sedan NEVS, samtidigt BAIC, samt rättigheterna till 440-plattformen.
     Patent som ägs av Saab Automobile AB inkluderar inte NEVS, GM-outsourcade patent.
     Phoenix Platform: Till stor del i förvärvet av NEVS-egendom, nu till (påstått) 100%, sedan alla GM-patent har tagits bort. Phoenix är morgondagens ämne på bloggen.
     Oklart, men möjligen inte längre viktigt, är rättigheter till stationvagnen och konvertibelen. Läcken till 12 / 2011 vid GM. Hoppas det hjälper till att släcka kunskapens törst

     • blank

      Tack, Tom! Det är allt på den här bloggen, tyvärr ibland väl dold i kommentarerna. Så jag kunde inte göra allt mer tillsammans. Din notering hjälper i vilket fall som helst att släcka kunskapens törst 😉

      • blank

       Super! Jag erkänner, det är inte heller lätt att hålla koll på 😉

 • blank

  Vi borde inte döma över Mahindra, jag tror att vi saknar mycket bakgrundskunskap. Vi borde inte ge upp hoppet för tidigt. Vi är redan så dåliga, det kan bara bli bättre, det kunde ha varit över långt.
  Det är fortfarande intressant i alla fall.
  Vi är vana vid att vänta
  Trevlig 3.Advent och vi ser fram emot Saabfestival. Vad ska vi förvänta oss i Trollhaettan?

 • blank

  Det behöver Saab i det vanliga bilföretaget. Jag håller helt med det. Jag har läst i flera år nu, darrande, glad att börja produktionerna igen, lura när de ställs in igen. Mycket ansträngande. Nu en gång en silverfodring på horisonten. Ja, det är en och kanske är det bäst sedan 1990. Om NEVS och Mahindra lyckas sluta affären kommer M + M att ha minst en investerare med bilupplevelse och uppenbarligen intresse för varumärket. För att behålla varumärket SAAB M + M kommer det troligen att lyckas; Relationerna hos respektive ägare verkar vara för bra. BMW? Ingen !!!! Den enda som enligt min mening skulle ha varit meningsfull skulle ha varit Porsche.

  Jag kör hela mitt liv SAAB, och det i tredje generationen. Jag skulle verkligen vilja utvecklarna och Ma SAAB att de kunde visa vad de kan och jag tror att eftersom vissa saker är klar och halvfabrikat Aktivera. Allt står på plats även ett återförsäljarnätverk som sträcker sig över världen. Och helt altruistiska jag skulle uppskatta någon halvvägs saabische ny modell och även köpa. Jag är fortfarande optimistisk!
  Och så länge jag inte kan köpa några nya Saabs, fortsätter jag mina gamla.

  • blank

   Herregud!!! Vanliga bilföretag !!! Dumheter….

 • blank

  sista hoppet är nu ibland mahindra.
  Ändå har jag en känsla av att SAAB skulle kunna starta igen / bör, för att det inte finns några alternativ.
  Måste man lära sig av misstag (har nog nu) och omgruppera i gammal ära.
  Ändå investerade 9000.- bara i en stunted 9-5.

  Det behöver SAAB i detta vanliga bilföretag

  • blank

   Att det inte finns några alternativ till SAAB, tänkte jag förrän nyligen. Det här är den exceptionellt starka varumärkeslojaliteten, som ingår i varumärkets värde. Inte bara köpte jag min nuvarande SAAB på grund av den likbara SAAB-bilden, men jag gjorde det också lämpligt för de kommande 5-åren.

   Fantastiskt att det fortfarande låter så, även om köparens och handlarens behov har trängts på i åratal.
   Bilden är nu något av A ... .bgrund, (Tom behöver inte ingripa - lugnet är bevarat - :) Det ursprungliga innovativa färgstänk SAAB i bilens enhetlighet har blivit en butik av drömdansare på folier, som man inte längre identifierar burk.

   Nästa tillverkare kommer inte få det så lätt, SAABs hemlandssäkerhetsbonus minskar. Skulle vara trevligt om en potentiell köpare är medveten om det och agerar i enlighet därmed.

   • blank

    Bilden har verkligen lidit - men man borde inte se dessa saker för dyster nu.

    Även Mercedes förare kommer till den älskade tyskt märke tillbaka som köpare, men nästan lika viktigt bild här var ännu mer Baureihenj bort om byggkvalitet under åren i källaren.

    Mahindra skulle också ha möjlighet, i framtiden med gott arbete, att få en (åter) bra bild för vårt varumärke.

 • blank

  Egentligen har jag nästan säkert antagit att NEVS / SAAB skulle ha slutfört fullständigt och för alltid i slutet av detta år.

  Så jag är först och främst glad över att det fortfarande finns en "chans att överleva" för "zombiemärket" (enligt gårsdagens mm-rapport) och under tiden (och förmodligen för närvarande) fortsätta att njuta av min nuvarande SAAB ... 😉

  • blank

   Det är också lätt att tillbringa vintern med din nuvarande Saab

   • blank

    Åh ... Jag är nyfiken på det! 🙂
    Som jag nämnde nyligen kan jag få nya, fina bilder på det under nyåret ...

 • blank

  Detta fram och tillbaka är outhärdligt!

  Saab-märket tar mer skada med varje dag som går. Min sympati går emellertid först och främst till de anställda i Trollhätten och alla finansiellt beroende av denna situation.

  Ingen av deltagarna är inblandade i förhandlingarna med hjärtat. Också: Det här är köpare / handlare som naturligtvis hoppas på vinst. Men vårt varumärke behöver byggas om. Det finns inget att göra med grädde under de första åren.

  Enligt min mening kan Saab endast sparas av en bilproducent från premium-segmentet. Det har sagts på denna blogg `tider och äntligen min favorit: -BMW-.

  Jag är vernacularen på Bayern från några kommentarer som fortfarande är kända, men enligt min mening är båda varumärkena inte så långt ifrån varandra genom orienteringen. Barriärerna finns bara i sinnena.

  M & M: erna kommer inte att kunna påverka den fortsatta situationen positivt. Mitt glas är halvtomt. Även om jag är på en annan kurs känslomässigt vet jag att det nu kommer att ta slut.

  Alla läsare en lugn Advent säsong.

  • blank

   Jag känner BMW-personer som redan har arbetat med svenskarna.
   Den finaste meningen med dem är att du kan stjäla svärdet, medan du kör skosnören.
   Så det finns också entusiasmen för ett svenskt äventyr inom gränserna.

   • blank

    Min entusiasm för BMW är också begränsad, även om vissa ”SAAB-nischer” nu finns där.

    • blank

     BMW-motorer i SAAB-fordon - varför inte? Vi kom överens med GM också. Jag tror inte att det skulle vara det värsta som kan hända.

     Om det är Mahindra, kommer de att köpa mycket i Europa.

     Bayern borde inte ha huvudet över hattarna heller - de stod också inför konkurs. Naturligtvis gillar ingen att komma ihåg det längre. Ur ett globalt perspektiv är BMW fortfarande en nischleverantör idag.

     skulle, skulle, skulle vi se.

     • blank

      BMW bygger trevliga turbomotorer, jag kan också föreställa mig bra i Saab. Och BMW vill fortsätta växa. Kärnmärket erbjuder inte mycket expansionspotential, Mini kommer så småningom till gränserna. Ett annat märke skulle passa bra. Precis som det, som en anteckning.

     • blank

      hej Tom
      Hur gick sökandet efter de saknade BMW-motorerna? (efter den senaste konkursen)
      München var ganska ätit där.

      • blank

       Ärligt talat, ingen aning. Saken har på något sätt fizzled ut och motorerna har inte kommit till ljuset hittills. Det finns mystiska salar i Sverige

 • blank

  Ingenting är säkert ännu. Förutom att återuppbyggnaden fortsätter till 2 mars. Det finns fortfarande så många faktorer som måste passa här.
  Återigen bör du tänka något positivt och inte alltid vara pessimistiskt. Det är irriterande och hjälper ingen. Det finns en chans för nya Saab tillverkade i Trollhättan.

 • blank

  Mahrindra gjorde inte det till de andra företagen, för lite erbjöds, nu är de enda och det gör det lättare för Mahrindha. Huruvida detta verkligen är frälsningen för SAAB, lämnar jag öppet

  • blank

   Det är precis vad jag ser det. På den tiden erbjöd de för lite, pengar och kanske idéer, och på den andra sidan var amerikanska företag; Ford i fråga om JLR och AM, GM i Saab. Nu handlar det om en man som försöker avvärja sin personliga konkurs.

 • blank

  Jag tror att om indianerna misslyckas, och den faran är stor, kommer Saab inte att vara kvar i mars. Dela andra läsare Min åsikt? Jag tror att indierna redan har misslyckats på Aston Martin, Land Rover och Jaguar säger mer än nog, så Saab borde vara förfallen nästa. Jag litar verkligen inte på indianerna för en sekund.

  • blank

   Benito, situationerna är knappast jämförbara. Låt oss vänta och se. I det verkliga livet, bortom Saab, har jag haft mycket att göra med företag från Indien om och om igen. Upplevelserna är 100% bra. De som följer indiska företag under en längre tid är entusiastiska över deras innovativa styrka och tillförlitlighet.

   När det gäller Saab är jag ganska avslappnad. Om Indien-avtalet inte fungerar så är det slutet på NEVS. Detta kan bana väg för andra företag intresserade av arbetet och varumärket. Mahindra bestämmer NEVS öde, men inte nödvändigtvis av Saab.

 • blank

  Jag tror att Mahindra inte kommer att svika. De tar förvärvet av ett premiumvarumärke på allvar ett tag och detta är den sista möjligheten för dem också. Men det här är affärer, så pengar pratar (högre). Låt oss hoppas att affären inte skadas eftersom Mahindra-namnet kom ut offentligt.

 • blank

  För NEVS är det verkligen den sista chansen - för SAAB kan den fortsätta även efter konkurs och utan Mahindra. Det kan vara den verkliga möjligheten för SAAB - att kunna fortsätta utan arv.

  Nyckelfrågan är om en investerare med en industriell vision är redo att gå med.

  Exakt den här visionen som jag för närvarande inte ser i Mahindra. Med sin jordnötsräkning har man redan skämt bort flera erbjudanden. SAAB har redan lidit mer än tillräckligt bland revisorerna i Detroit och behöver inte det igen.
  Det faktum att man har gått med på frisyren för leverantörerna (om man funderar på vad man kan få ut av det och lägger till det löjliga beloppet i förhållande till nödvändiga investeringar) gör inte något bra för produktionen på Trollhättan och för villigheten att investera i varumärket och gissa produkterna.

  Uttalandet om att Europa är beroende av indianerna, delar jag inte.

  Jag vill bara påminna om att BMW före 2 år också var bland budgivarna och att det i dagens perspektiv också skulle kunna uppstå intressanta utsikter hos Volvo. För närvarande vet vi så lite om de två europeiska tillverkarna som vi gör om indianerna. För båda skulle SAAB vara ett passande tillägg och utvecklingen av nya produkter kan vara mycket snabbare än hos Mahindra.

  Jag kan ärligt utan det faktum att efter bönräknarna nu kommer Böhnchenzähler.

  • blank

   Bean counter väl.

   Jag skulle hellre vilja något!
   Det skulle vara bra om jag sitter i 1-2 år tillbaka på FSH och kan göra min utrustning korsar. En helt ny och innovativ Saab 9-3 från Trollhättan, det skulle vara toppen!

   Strax före jul kan du få några önskemål. Eller?

   Jag håller tummarna…

  • blank

   Min senaste kunskap är att BMW inte var där vid tiden. Det hade inte gjort något för Saab. På grund av den då fortfarande begynnande inledningsvis oväntade försäljningsframgångar av Mini BMW behövs mer produktionskapacitet; och Trollhättan skulle ha haft det. Men det är det. Några har talat om några framhjulsdrift kompetens, men vid den tidpunkten hade redan flera BMW framhjulsdrivna projekt går, och har ingenjörer och resurser utan slut, och skulle inte tekniskt nytta av Saab.

   • blank

    Det är rätt. BMW behövde bara en monteringsanläggning.
    NedCar föredrog dig då.
    Ändå körde några SAAB-mulor med BMW-motorer runt i Sverige.
    Victor skulle ha varit lycklig!

    • blank

     NedCar var mer villig, det är den lilla men avgörande skillnaden. München-laget fick en ”rebuff” i THN vintern 2011/12, vi vet resultatet. Jag vill inte skriva mer om det, halva världen läser med.

 • blank

  TACK för den här (igen!) Faktiska artikeln. Det är en av anledningarna till att jag har "hängt" på bloggen de senaste åren. Det har aldrig funnits så bra SAAB-information i rätt tid! KLASS!
  Bilden av dödläget är lämplig: antingen NEVS driver SAAB mot väggen, eller Mahindra gör den sista utgången.
  Jag hoppas verkligen att alla inblandade är medvetna om allvaret av situationen och att motsvarande positiva beslut fattas för SAAB och för regionen Trollhättan.
  I julen blir ibland önskemål: Jag önskar en stark återuppkomst av varumärket SAAB!
  I detta avseende, först och främst en tilltalande 3. Advent!

 • blank

  som redan skrivet igår ... Jag önskar ett JA från Saab till jul, Mahindra skulle få ut pengarna, nu eller aldrig.

 • blank

  Om Mahindra har misslyckats med 3 varumärken hittills är det garanterat att det går fel. Åtminstone nu bör det vara klart att NEVS har helt misslyckats, och därmed för Saab var en total flopp. Vad tycker andra läsare?

  • blank

   Alla bra saker kommer i tre år (försök!).

  • blank

   Förhållandet mellan M&M och SAAB skiljer sig från de korta förhandlingarna eller relationerna mellan M&M och Jaguar / Land Rover (vid den tiden fortfarande under Ford) eller M&M och Aston Martin:

   Affärsrelationerna med SAAB AB har funnits länge, och de faktiska förhandlingarna om SAAB-bilar / NEVS löper också mycket längre än vad de hade med de andra företagen.

   M&M vet också att det nu handlar om det sista välkända varumärket som för närvarande är tillgängligt för övertagande.

  • blank

   Det är detsamma, Nevs och ägare har absolut ingen aning. Det hela går fel, det finns för många själviska människor på jobbet.

Kommentarer är stängda.