Mahindra rykten

Under det senaste dygnet ryktade Mahindra rykten i svenska medier ... "indianerna är på väg att ta över NEVS och Saab-varumärket ...". Rykten är rykten, du kan tro dem eller inte.

SAAB-produktion vid NEVS
SAAB-produktion vid NEVS

Du kan få trovärdighet och innehåll om du känner bakgrunder och människor som pratar och skriver om det. Det sista meddelandet kom från Victor Jensen från Sveriges Radio P4 Väst. Vi pratade kortfattat med varandra i december förra året, medan Saab nummer 1 rullade av banden.

Jensen är på plats i Trollhättan och arbetar nära NEVS. När rapporter går ut från kontoren verkar han vara nummer 1 på samtalslistan. Om meningar citeras från en namnlös källa kan ursprunget identifieras med liten fantasi.

Enligt hans fakta är Mahindra i förhandlingar med Saab AB och håller på att ta över NEVS. "Det känns som ny morgonluft, och Mahindra skulle inte ha förhandlat så länge om de inte var riktigt intresserade”Hans källa beskriver lättnaden vid NEVS.

Mahindra, Saab AB och NEVS kommenterar inte utvecklingen. Varken i Indien eller i Sverige tar företagen en ställning. Det borde inte vara ett skäl att tvivla, men kan betraktas som normalt beteende. Kanske Mahindra lyckas i detta försök som har misslyckats i det förflutna.

Innan vi fortsätter att ta itu med rykten om Mahindra finns det ett annat hinder före NEVS. En av de många "När”Måste rensas ur vägen. Godkännande för att fortsätta rekonstruktionen väntar fortfarande. Den bör vara klar på måndag eller tisdag. Om domstolens beslut är positivt kan förhandlingarna komma till slut. Äntligen !

29 tankar om “Mahindra rykten"

 • Hade BMW verkligen intresse för Saab före 2? Är detta säkrat?

  Kanske skulle de ”stora” inte ha betalat så mycket pengar för övertagandet, men många jobb och framtiden skulle ha varit säkrade. Jag undrar hur du kan välja NEVS ... ja

 • Hur och med vem som helst - om någon faktiskt gör hela saker, fortsätt. Jämfört med Pipifax som vi har sett de senaste åren kan saker bara bli bättre.

  Power Point glider med scenarier, mycket varm luft och inget bakom dem räcker inte.

 • Det är något sånt. NEVS utvecklas internt och externt, kostnaderna täcks och hallen kan också svepas vidare. Det är tydligt att om Mahindra går in kommer saker och ting att fortsätta med mer fart från mars och framåt - om det kommer till det. Om du ser på Tata som en förebild kommer Mahindra knappast att göra "halvmått" heller.

 • Om inte jag helt missförstod detta, tjänar 5 Mio bara till att hålla butiken igång varje månad. Uppvärmning, ibland svepande, kontrollmaskiner etc. Om OEM-boarding är det säkert helt olika mängder.

  För övrigt delar jag pessimismen angående utvecklingstider, särskilt Tim har på SU, inte synonymt. Normalt drar tillverkarna ut utvecklingspengar från nuvarande vinster, och det finns därför en viss utvecklingstid på flera år. Men om du skjuter i pengar från utsidan, kan det gå mycket snabbare. 800 ingenjörer från Trollhättan, sedan köpa teknik med 2000 ytterligare Magna och liknande, dieselmotorer från BMW och bensin från Kina eller något, och sedan kan gå mycket snabbt med utvecklingen.

 • Varför talar hela världen alltid om Mahindra här och distribuerar förskott laureller, även om det inte ens är säkert att de är ens bland budgivarna?

  5 miljoner per månad? Kycklingarna skrattar. Inte ens Nikolaus tror att detta kommer att göra ett globalt varumärke utan produkter en sak av det förflutna. Om det fortsätter så kommer vi snart att se nästa pip-breaker.

  Jag vill bara påminna om att BMW före 2 år också var bland budgivarna och att det i dagens perspektiv också skulle kunna uppstå intressanta utsikter hos Volvo. För närvarande vet vi så lite om de två europeiska tillverkarna som vi gör om indianerna. För båda skulle SAAB vara ett passande tillägg och utvecklingen av nya produkter kan vara mycket snabbare än hos Mahindra.
  Vi kommer att se. Jag tror också att SAAB-nischen inte är död.

  Låt oss lämna svensk politik, advokaterna och konsulterna till deras kriminella thriller - under tiden har jag tagit mina 9-5 i form de närmaste 5 åren.

  Vem kommer då - bestämma produkterna. Om SAAB sedan kan säljas och tillbaka är du där - annars inte. Det är verkligen inte NEVS.

 • Allt är bättre än NEVS. Om jag hade varit likvidator före 2 år sedan skulle jag ta på gatorna med en djupdragen hatt och solglasögon. Eftersom Mahindra redan var bland sökandena före 2-år är det nu mer än uppenbart att den felaktiga sökanden utplockades. Jag tror indianerna, särskilt om de är så envisa om det mycket mer än för kineserna.

 • Jag håller med om det! Varför inte vänta ?! Vi har inget att förlora. Mahindra kan vara ett bra sätt att återföra SAAB till marknaden som ett levande bilmärke. Om rätt modeller kommer, så fungerar det! Det var samma sak med alla andra märken. Modellernas välbefinnande bestäms av modellerna.

 • Detta stinker mest, för det visar hur lite har gått. Ingen produktion och en ny utveckling, som kunde ha ackumulerats snabbare. Det har verkligen flödat mycket kapital, och nu är det borta.

 • Varför finns det så många pessimister bland oss? värre kan
  Egentligen kommer det inte att vara i den nuvarande situationen, men faktiskt bara bättre. Saab är inte död ännu, även om några av dem predikade månader och år sedan.
  Det finns hopp, du kan fortfarande kritisera.

 • Åh, och kanske behöver Mahindra en ny plattform för ordföranden http://de.wikipedia.org/wiki/SsangYong_Chairman som fortfarande bygger på Mercedes W124. Det var en bra bil, men jag måste erkänna att det låter lite äldre. Kanske kontrakten med Mercedes och Mercedes bucks?

 • Det finns fortfarande Phoenix runt Saab. Under tiden antagligen lite vidareutvecklad än före NEVS. Dessutom två saker:
  -Phoenix bör bli ett modulärt system. Det gör det intressant för olika bilar, inklusive modeller från Mahindra och Ssangyoung. Varför inte Trollhättan som utvecklare av bastekniken; som tidigare Saab GM-plattformar har, kan det gå tvärtom. Det betyder att mervärdet för Mahindra går långt bortom arbeten.
  Plattformar åldras inte lika snabbt som modeller. Tänk på S-klassen. Den 221 serien (S-Class verkade 2005, det vill säga plattformen borde ha börjat på väg att 2000-2001 2013 222 den publicerade serien använder samma plattform ;. Den nya S-klass är bara en ansiktslyftning !!!!! och är säker byggd igen 8 år, så till 2021 För Mercedes kunder uppenbarligen inga problem, så varför för Saab kunder.

 • Korsa fingrarna för varumärket SAAB ..... kostar ingenting 😉! Nya början är alltid spännande och ibland vet man inte vart framtiden egentligen går ... En positiv artikel om jultomten :-). Underbar!

 • Mahindra är ett över 60 år gammalt indiskt bilmärke som huvudsakligen byggde Jeep-modeller under licens, och med Ssangyong mycket erfarenhet med 4 × 4, och med Saab finns det lite säkerhet, vi hoppas att det fungerar den här gången

 • "Gallix" och "öst" gillar att stöna. 😉 I Indien och med indianerna är mycket möjligt. Europeiska märken som vi länge har glömt har överlevt där. Eicher, Royal Enfield som ett exempel. Och Eicher, nästan bortglömd här, blev ett framgångsrikt företag inom sektorn för nyttofordon. Mahindra kan vara en riktigt spännande historia, hur indianerna kryssar, vad de planerar har vi fortfarande ingen aning om.

 • ... och tar fram en Passat-infusion som den nya 9.3. Dessutom skulle bilen äntligen få chansen att vinna ett jämförelsetest i VW-bilden. Det är bara synd att jag aldrig skulle köpa en sådan låda ... Och en annan bieffekt: "der East" och "Gallix" skulle faktiskt ha sett framåt!

 • Faktum är att jag tror att Mahindra verkar vara den sista chansen för Saan. Ändå är jag skeptisk att de kan erbjuda en långsiktig och konsekvent lösning.
  För att göra Saab konkurrenskraftig igen krävs mycket tålamod och framför allt övertygelse. Är Mahindra rätt företag för detta? VW Group, till exempel, skulle ha det lättare: De faller tillbaka på det modulära konceptet ...

 • Men jag känner mig som "mumlande"!

  Hälsningar Gallix

 • Det kan inte vara sant 50 miljoner på NEVS i nästan 2 år - det stinker ...

 • Men trots allt är frågan vilka (nya) leverantörer återigen ger förtroende / produkter till en ny ägare. Det skulle frustrera mig att alltid vänta på de öppna räkningarna. Det uppstapade nya skuldberget är faktiskt över 50.000.000 €! Är en knepig sak.

 • Detta är typiskt tyska!

 • Det verkar som om några vänner här har clairvoyant förmågor. Jag undrar varför du måste förstöra en ny, inte existerande produkt redan från början?

 • Hoppet dör sist, det kan bara bli bättre ... .. håll fingrarna korsade igen.

 • Ett steg i taget ... Se först vad som händer, att med Saabs nya utgåva är ren teori. Och när tiden kommer kan vi fortfarande inte hitta den nya produkten bra 😉 (... eller kanske vi?)

 • Jag kunde lika gärna fästa ett SAAB-emblem på vår ersättare Daimler.
  Vem som helst på vilken SAAB-kartong den har, kommer att göra med andan i det ursprungliga ingenting.
  Inte allt är kopierbart och inköpbart och nekromantik har alltid varit en hoax!

 • Absolut så, om vi någonsin vill se nya SAABs igen, då är Mahindra sista utväg.

 • Mahindra är den enda som kan få namngivningsrättigheterna, tror jag, Ssangyong har som grund för erfarenhet och indianerna erkänner andan i ett varumärke väldigt annorlunda än kineserna. Se Jaguar ...
  Jag har alltid varit pessimist här med mycket respekt för utförandet av att driva ett sådant arbete igen med GM-mjukvarulicenser - men jag tycker verkligen att historien är bra 🙂

 • Tänker du fortfarande på vad som ska vara så positivt med ett förvärv av Mahindra? (Och nu kan namnet Mahindra användas som en platshållare för många andra tillverkare / konsortier som tidigare har misslyckats eller varit oerfaren i fordonskonstruktion).
  Får vi tillbaka den "gamla" Saab? Den "gamla" speciella andan? Nya konstruktioner, toppmoderna, men med de (körande) egenskaperna och karaktärerna hos de ursprungliga Saab-modellerna som är så svåra att beskriva? 900-laddad? Jag tror inte det. Tyvärr!

 • Låt oss hålla våra fingrar korsade och hoppas på det bästa. Denna artikel är balmy på den slagna Saab själen och jag gillar platsen med morgonluften bäst.

Kommentarer är stängda.