Vad väntar oss imorgon

På måndag kommer NEVS att flytta till Vänersborg domstol igen. Under de senaste 72 timmarna har några av de inblandade parterna uttryckt sin åsikt om pressen, e-postmeddelanden och Twitter. Nästan alla ! Eftersom NEVS är tyst.

National Electric Vehicle Sweden AB
National Electric Vehicle Sweden AB

Fredrik Sidahl, chef för Svenska Bilindustriens Förening, har i flera uttalanden sammanfattat ledamöternas ställning. Om företag ska vänta ytterligare en 3-månad för sina fordringar, kräver de säkerhet för det. En underskrift enligt ett kontrakt eller en garanti som ges av den framtida ägaren.

För företagen handlar det ibland om stora summor pengar; det gör skillnad om du kan visa det utestående fordran mot NEVS som säker eller osäker i 2014 års balansräkning. För vissa företag kan överlevnad bero på det. Sidahl och dess medlemmars idé är god och förståelig. Det kommer antagligen inte att vara möjligt att inse det.

Det verkar tydligt: ​​domstolen kommer att lyssna på fordringsägarna. Därför borde vi inte heller förvänta oss ett beslut på måndagen, processen kan ta 7 till 10 dagar. Domare Anders Björk från Vänersborgs myndighet gjorde det klart i lokalpressen att den här gången det inte blir lätt för NEVS. Förlängningen kräver tydliga fakta, hindren är högre.

Imorgon blir det spännande att se vad NEVS har att säga. Det har inte funnits någon extern signal från ägaren till fabriken i Stallbacka under de senaste 72 timmarna. Supporterkretsen har krympt avsevärt. Fredrik Sidahl, styrelseledamot i leverantörsföreningen, har märkbart nosat sedan den föreslagna frisyren, lokalpolitiken förblir på avstånd för första gången. Bara Stefan Larsson från IF Metal - han är medlem i borgenärsnämnden - vågade ge pressen en positiv prognos. Hans optimism gav honom titeln "sista supporter" på Dagens Industri.

Vilket stämmer inte helt med sanningen. Eftersom världen har en ny blogg. När du (till synes) inte längre vill bryta spjutet för NEVS vid Saabsunited finns det NEVSUnited. Ingen skojar.

10 tankar om “Vad väntar oss imorgon"

  • blank

   Om detta skulle bekräftas skulle NEVS och dess personal snart vara historia, åtminstone skulle det vara det första steget som kunde leda i rätt riktning. Men det är långt ifrån frälsningen, för utan varumärkesrättigheter och (nu äntligen) riktigt djupa fickor kommer lidandet bara att förlängas. Men vi fortsätter att vänta och ha ... tålamod!

   NEVS bör kanske byta namn:

   Nej
   elektriska
   Vehikel
   Sett

 • blank

  Tack Tom, för 1 artikeln. Advent!
  Jag väntar
  Jag har inte längre några positiva "förväntningar" för idag. 🙁

 • blank

  NEVS United, jag skrattar. Titta bara på undersökningen om du också skulle köpa en NEVS utan namnet Saab. 4 Voter, 75 till 25%. Pojkarna är verkligen de tuffaste. Den som gör det kommer definitivt att äta den här jäste stinkande svenska konserverad fisken.

 • blank

  Och hur som helst, Saab, verklig Saab existerar bara fram till 1994 🙁 Jag är ledsen, men det är så ...

 • blank

  Vi förväntar oss ingenting. Nevs gjorde samma misstag som alla andra. Jag har redan skrivit flera gånger att de måste göra bilar och det spelar ingen roll vilken bil det ska vara för att vinna tillbaka pengarna. Gamla modeller, Saab 900 och även Saab 9000 utan "GM facelift", de kan göra det.Tyvärr gjorde de inte det och det avtar sakta. Den svenska regeringen är enligt min mening tillräckligt sjuk. Att skicka en guldstämpel till kyrkogården är enligt min mening ett allvarligt misstag. Vad människor överallt vet levereras av Sweden Brande - Abba, Saab, Volvo. De borde alla gå till resten hem. Endast en person var intresserad av att hålla Saab vid liv och det var Herr Muller. Endast en person som har sammanfattat det, inte alla amerikaner lämnar ... .. cabriolet och jag försöker köpa en "oldtimer". Nevs, ja, tummen upp, men jag tror att de gör det hela dåligt!

 • blank

  För ett år sedan var det nästan samma dag. Jag var så glad att det började igen. Vad har blivit av det vi alla vet. Har inget hopp för ett bra resultat. Och igen, strax före jul.

  • blank

   Ja, det var den 3.12.2013 december 2.12. Den XNUMX december Mark och jag var på väg till Göteborg. Vi förväntade oss inte vad som blev av det ...

   • blank

    Har sett TV-apparater i Sverige via Internet. Mina bekymmer var då bara vem som kommer vara motorleverantör för de nya modellerna.

Kommentarer är stängda.