SAAB 9-5 Sportcombi jämförelsetest

Vad den här bloggen handlar om har fallit något bakom de senaste dagarna. För att göra detta klart skriver teamet en fanblogg och inte en ekonomisk kolumn.

Saab 9-5 vs. BMW, Mercedes, Audi och Volvo

Och eftersom händelserna i Trollhättan länge har förlorat charmen av en svensk brottslighet och bara är dålig underhållning, kommer vi att byta till 15 minuter Saab TV under helgen.

Saab underhållning på sitt bästa! Ett jämförelsetest i klassen 170 hk väntar. Saab 9-5 Sportcombi i den första serien tävlar mot 5-serie BMW, Audi A6, Volvo V70 och Mercedes E-klass. Saab-videon togs troligen 1999; Jag är inte helt säker och det är inte längre förståeligt idag av de kända orsakerna.

Filmeringsplatsen är Trollhättan och omgivningen; Du kan se det egna testspåret. Ny digitaliserad är Saab 9-5 Sportcombi-jämförelsetestet förspelet till en massa Saab-filmer som vi har backat från gamla band.

Vissa filmer är över en timmes långa, andra är bara korta reklamfilmer. Digitaliseringen av Saab-videomaterial från den pre-digitala eran fortsätter. Saab-partners som har gamla bilder i arkivet gör oss mycket glada när de gör filmer tillgängliga för bloggen på lån. Eftersom bilderna av den tidigare Saab Deutschland GmbH inte är tillräckligt säkrade eller dokumenterade. På detta sätt bevarar vi Saab-historien och gör den tillgänglig för fans.

Vi publicerar de redan digitaliserade Saab-filmerna då och då - underhållning och en dos Saab Spirit tillhandahålls. Saab är inte nödvändigtvis vad som för närvarande händer i Sverige. Saab är vår hobby. Vad som är vid dörren och vad vi tycker om. Det som får oss att skriva en blogg, trots ogynnsamma omständigheter. Ha kul med Saab 9-5 Sportcombi

11 tankar om "SAAB 9-5 Sportcombi jämförelsetest"

 • Hej Tom, tack för den stora rapporten.
  Jag kan bara hålla med det, eftersom jag körde 9-5 4 Combi i flera år och tyvärr var tvungen att sälja med över 250.000 km.
  Han har alltid tjänat mig bra och jag såg fram emot körkänslan på varje resa. Det är synd att det var så länge sedan.
  Jag önskar dig och ditt lag en trevlig Advent säsong

 • Trevlig film. Men tyvärr för länge sedan. Kanske kommer det att finnas en ny utgåva av ett sådant test vid någon tidpunkt. Jag skulle önska det.

 • Tack för 15-minuten Saab TV!
  Och för de intressanta inläggen i bloggen!
  Min respekt för dig och ditt lag!

 • Egentligen vet jag också mer om typen av testresultat, varefter ingen bil är riktigt dålig, men Audi / VW (vid Audi mot VW än hellre VW) är bara lite bättre, eftersom trimmen har en längd och ingen tvärsnitt , Och om det behövs, vägs vikten av de enskilda testresultaten runt tills resultatet bara passar igen.

  Absolut exceptionella är naturligtvis franska bilar - ett bekvämt mjukt chassi och bekväma platser är naturligtvis helt oacceptabelt!

 • Ja, om Mot, Auto, AB, AMuS, ... Jag har inte kunnat fastställa en riktig tårning i någon tysk publikation. Endast testvinnarna kom misstänkt ofta från WOB ...

 • Tack för videon. Även om det är en Saab-reklamfilm för 9-5, och Saab har medvetet arbetat med superlativ på egen bil, har jag aldrig sett en så rättvis jämförelse. Återigen är det ett åtal för den tyska bilpressen. Men jag är också förvånad över att Saab behandlar så ärligt med nackdelarna jämfört med tävlingen, se till exempel extrakonsumtionen och de bakre sidokrockkuddarna bakom sig. Laddningspassagen har verkligen motiverat klassen.

  Men nu har jag ännu mer anledning att förklara varför Saab 9-5 Sportcombi är så ofta i min Mobile.de-parkeringslista. =)

  Lycklig första advent önskar dig alla Schü

 • Sedan när rapporterar Auto Bild dåligt om Saab.

 • När jag köpte min 9-3 II Kombi 2005 hittade jag inte ett enda test som var meningsfullt. Ett test i Auto-Blöxxx var en total rivning. Bara ett amerikanskt test var objektivt (Best Buy Family Car) och det var det verkligen ... Tack för filmen 🙂

 • trevlig film för helgen! Tack!

 • Tack, Tom för ditt initiativ och - snart mer!

Kommentarer är stängda.