Medan vi väntar ...

Nordtyskland var populärt på tisdag och onsdag, och idag finns det ett fullt skrivbord. Vi har fortfarande inget med NEVS att göra. Det finns inga nya fakta, bara indikationer, som är svåra att klassificera. Och Mahindra är här! Men inte där vi förväntade oss att indierna skulle vara ...

Var en gång en Saab - det finns inget kvar.
Var en gång Saab - det finns inget mer.

En titt på svensk lokalpress hjälper. Tech Mahindra är där och gör sig ett namn. Men inte i Trollhättan! Som Göteborg Posten rapporterar har ett större kontrakt med en svensk biltillverkare landats. Tyvärr, ur vår synvinkel är han i Torslanda. Det gjorde Tech Mahindras växande kontor också. Mahindra har länge haft ett kontor i Göteborg och har hittills tillhandahållit tjänster till den andra tillverkaren. Nu expanderar de starkt, men några kilometer längre västerut än väntat.

Varken indianerna eller NEVS pressavdelning vill kommentera. Allt du kan höra från Stallbacka idag är att det inte finns något att rapportera. Tidsfristen för NEVS löper ut på lördag. Rekonstruktionen förlängs inte automatiskt. Om det inte finns något avtal med leverantörerna, från vilka NEVS förväntar sig en hårklippning, följer konkurs automatiskt. Vad som kommer att hända är öppet, det finns ingen prognos. Vi följer med!

21 tankar om “Medan vi väntar ..."

 • Hej Tom.

  Tack för den här intressanta artikeln. Återigen mycket välskriven och en super matchande bild vald.
  Bilden ger inte bara situationen om NEV och SAAB i Sverige, men också stämningen och förhoppningarna från många SAAB-fans.
  Naturligtvis har vi fortfarande tålamod för denna nedräkning. Men för vad ... kanske för det faktum att brottningen i Trollhättan snart (äntligen för alltid) är över.

  Åh ... om du fortsätter att skriva så här är förlagspriset förfallet. Jag instämmer.

  Soliga hälsningar från den soliga kalla Oldenburg.

  Tack och hälsningar

  André

 • Bilden ovan säger ALL:
  Endast 1 / 2 är kvar från SAAB! 🙁
  Det här blir plattformen för att skapa nya bilar. Märke: ???
  Den andra hälften "gick vilse". Det är vettigt också på bilden: motorn, vad som gör SAAB bland annat så speciellt! 😉
  Det som finns kvar kan tas om hand ...
  Från den 49: e veckan förväntar jag mig högst positiva signaler för arbetskraften: Det fortsätter! (oavsett modell och namn ...) 🙂

 • Om någon verkligen vill städa den, måste han köpa objekten tillsammans igen. Så det handlar inte bara om förhandlingar med NEVS, utan också om den nuvarande ägaren av fabriken och om de nybildade utvecklingsbolagen. Och om namnge rättigheter och veta hur.

  Det skulle vara möjligt, eventuellt även för potenta finansiärer också överkomligt, men det är då redan komplicerade förhandlingar.

 • Jag gillar särskilt uttrycket / termen ”humankapital”! (menas ironiskt) Tyvärr förväntar sig marknadsförings- och finansfolk denna term. Naturligtvis också i Kina. Och var har den flest arbetare? Jag blir väldigt obehaglig ...

 • NEVS kommer snart att vara historia. Varför ska Mahindra hantera NEVS? Om Mahindra är angelägen om namnet behöver de inte NEVS, eftersom de inte ens kan få namnet på dem. Eftersom Mahindra-koncernen troligen upprätthåller goda förbindelser med Saab-koncernen och också fungerar bra tillsammans, kan de vänta tills NEVS äntligen är insolvent, köper upp rester och förhandlar med Saab själva för namnrättigheter. Ingen behöver NEVS längre. Hade någon NEVS någonsin det, förutom insolvensförvaltarna 2012, som valde denna lyckliga väska NEVS?

 • Varför ska NEVS vänta till sista dagen i deadline och sedan presentera en eventuell ny investerare?
  Jag tror inte att NEVS finner en investerare som inte har någonting kvar att erbjuda i alla fall.
  Jag väntar bara på big bang (konkurs) och då hoppas jag på en riktig start.

 • Tja NEVS, det blir stramt! För mig föreslår under tiden att någon (vem det är, i princip inte spelar någon roll), är fortfarande intresserad av askan. Allvarlig mobilproduktion i Trollhättan under namnet Saab verkar inte gå längre.

  Tråkigt men jag är mycket säker på att det kommer så. Du vill bara använda arbete, utveckling eller liknande. För mig är detta det enda avgörande alternativet, för annars skulle det förmodligen aldrig ha kommit till det. När allt kommer omkring måste du se att anläggningen avväpnas, Phoenix-plattformen är föråldrad och de skickliga anställda ("humankapital" från SAAB) minskar. Det vet alla intresserade. Att få hytten igång kostar mer än att förhandla om några miljoner euro.

  Min syn på saker, jag önskar också att det var annorlunda ...

  Låt oss vara glada för lördag!

 • Om man tror rykten på en annan blogg finns det förmodligen bara en kvar på 2-asiaterna och en kund från södra Tyskland, som tidigare har levererat några motorer till Trollhättan, har redan Plan B (kontraktstillverkning).

  • För närvarande rådgivar kreditgivarkommittén. Där skulle NEVS öde kunna bestämma.

 • Jag tror att bildtexten säger allt: ”Var en Saab en gång. Ingenting fungerar längre. " Tråkigt som det är.
  Vem ska fortfarande vara allvarligt intresserad? Praktiskt taget ingen produktion på över 3 år och inga nya modeller syns. Även om saker och ting fortsatte nu, skulle det fortfarande ta minst 1 till 2 år för en ny modell att starta produktionen. Jag tror inte att NEVS har investerat mycket i nya modeller. Och blir inte Phoenix-plattformen sakta föråldrad?
  Jag skulle vilja ha fel, men jag saknar tro.

 • Antar att Saab är över. Förutom Saab-fans väntar ingen på detta traditionella varumärke. Skaffa dina Saabs, jag får mina gamla 900 16S, 93 och 95.

  • Det är precis vad jag gör det! Det kommer inte bli någon ny Saab! Det finns för många premiumleverantörer inom bilindustrin, för att ingen väntar på Saab. Synd, bara synd!

   • På något sätt väntar man (speciellt som en SAAB-entusiast) för SAAB-leveranser.

    Tyvärr kan du nu se att de förhandlingspartner som för närvarande arbetar med SAAB inte kan få någonting gjort. Ett litet glimt av hopp skulle dock vara om domstolen skulle rita en linje och då kanske en seriös frälsare dyker upp på platsen - att få SAAB att flyta igen som ett varumärke med motsvarande högkvalitativa bilar skulle fortfarande vara värt!

 • Det kan mycket väl vara så att Tech Mahindra också utför arbete för Volvo - men förhandlingarna, som NEVS nu har intensifierats under ledning av Lenner & Partners, är av en annan storleksordning och kan fortfarande genomföras med Mahindra samtidigt.

  Naturligtvis är frågan fortfarande med vilken NEVS faktiskt förhandlar. Detta kan inkludera Mahindra eller inte.

  Hur som helst skulle Mahindra fortfarande inte ha uppnått det självpåtagna målet att ta över ledningen av ett traditionellt europeiskt varumärke med kontraktsarbete för Volvo. Så jag gissar fortfarande att den här gruppen snart kommer att ta ledarrollen på SAAB - jag är nyfiken på att se hur den fortsatta processen kommer att se ut.

  • Jag vet inte längre var jag läste det, men Mahindra var ändå aldrig intresserad av Saab, bara i varumärkesrättigheterna. De skulle bara vilja sälja sin Ssangyong bättre i USA och skulle vilja falla tillbaka på ett välkänt namn för detta. Säg att Ssangyong skulle säljas som Saab i USA ... bara ommärkning.

   • Det här är saker som går igenom pressen, eftersom Mahindra har letat efter ett nytt namn för Ssangyong under en längre tid. Hur långt detta har någonting att göra med NEVS är oklart.

    • >> Mot bakgrund av att Mahindra faktiskt letat efter ett nytt namn för Ssangyong under en tid

     Jag hoppas att du inte hittar den i SAAB. Bra att SAAB redan har hållit sin tumme på namnet på NEVS.

  • En av de öppna frågorna är om Tech Mahindras engagemang är en tillfällighet och om NEVS (har) faktiskt förhandlat med Mahindra. Om Tech Mahindra faktiskt tillhandahåller IT-tjänster och mer för Volvo skulle det finnas det inte helt obetydliga ordet "intressekonflikt". Om 48 timmar kan vi vara smartare.

 • Kanske är Volvo den vita riddaren som tar över SAABs eländiga rester. Det kan vara billigt marknadsandelar och jobb kvar i landet. Med en mindre loggkonstruktion kan detta fortfarande vara något. Och Matthias Bergmann skulle behöva resa lite mindre.

  • Om mindre grav musik skulle höras av Saab kunde Saab få ett positivt intryck som varumärke.
   Men kanske allt har pressats ut, filetbitarna distribueras och som fortfarande har så mycket idealism?

   Kanske en aktiefond som vill betala ränta på sina pengar och gör ett företag på marken med parkerat kapital tillbaka överloat?

   Jag tror att du måste leta efter ytterligare investerare och arbeta aktivt med Saabs varumärke och image, kanske med hjälp av Saabs fans och bloggar från forum.

   Hur kan en sådan lojal Saab-gemenskap bli besviken? Varför vänta på en halt NEVS?
   Vi Saab fans är miljoner eftersom ingen vet vem som kan dra de rätta ledningarna?

   GOGOGO!
   Hälsning Peter

  • Jag tycker faktiskt att det är ganska bra ...

   Varför inte springa ett andra märke på samma plattformar och med en fristående design.

   Volvo har varit Turbo senast på 1980-talet, BioPower och AWD har dem också. Och bra diesel för frekventa förare. Bättre än SAAB någonsin fick från GM. Något bör göras av det ...

   Och de har också ett återförsäljarnätverk ...

   VAD VAD! ! !

Kommentarer är stängda.